"Fățarnici", niste credinciosi relativ spus care se mandresc si se multumesc cu propriile invataturi decat sa 'exploreze' cartea care ar trebui sa fie "viata lor"...zis-as, astazi nici credinta nu mai exista, dor un mod de a spune ca esti credincios ca sa dai bine pe langa familie/prieteni, patetic... Si zic asta pentru ca inclusiv sora mea accepta sa fie cu dumnezeul ei dar cand venea vorba de certuri parca nici miezo'-ul ei n-o mai stapanea, rezultand in fapte si vorbe complet anti-crestine.
Numai Scriptura! Ce e mai mult sau mai puțin nu e de la Dumnezeu. Numai ca la majoritatea "creștinilor" nu le place calea strâmtă, ci calea larga. Nu sunt ei de vina, cei care păstoresc peste ei, numai ca vor da socoteala si pastorul si enoriașii. Biblia este ușor de înțeles, mai ales traducerea Cornilescu cu trimiteri. Dar daca nu place, pe motiv ca "atunci de ce sa mai trăiești", cu referire la unele restricții. E alegerea lor. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu înțelepciune ca sa facă alegerea potrivita.
Sincer Biblia contrazice teologia tuturor sectelor, cultelor și religiilor. Nu se poate scrie teologie a unei biserici care să nu fie contrazisă de Biblie.
Cunoști doctrina bisericii adventiste? Daca nu, îți spun ca este după Biblie.
Te înșeli, cu privire la viața după moarte neoprotestanții nu au ajuns la un consens iar Sola Scriptura nu le permite să ajungă la un consens.
Nu contează ce spune teologia unei biserici, mereu poți găsi un verset din Biblie cu care să demonstrezi că teologia ei e de la Diavol.
Este normal ca fiecare sa isi apare religia, sa spuna ca a lor si numai a lor este cea adevărată. Iar religiile aparute "recent" sunt cele mai permisive, promovează o altfel de apropiere față de Dumnezeu si o altfel de interpretare a cuvintelelor Lui. De aceea lumea este atat de concentrata pe religia de care aparține, pentru ca ea le discteaza cum sa se comporte si ce sa zica in raport cu ceilalti oameni. Nu toate religiile ne invata la fel.
Nu sunt aici sa imi dau cu parerea despre religiile pe care nu le cunosc, dar orice religie in care pastorul/ preotul sau biserica (clădirea în sine) este mai importanta decat relatia cu Dumnezeu nu te poate duce la o credință adevarata si la o trăire deplină a adevărului biblic.
De aceea vei vedea multe persoane aparent religioase, dar care au uitat ca mersul la biserica nu este un job part time, ca biserica nu este o sală de spectacol cu muzica buna ci un lăcaș de rugăciune persoana si comunicare cu Dumnezeu, care au uitat ca o data ce preotul/pastorul nu te mai vede trebuie sa te comporți la fel de bine.
De multe ori facem si spunem lucruri doar de ochii lumii.
Adventiștii nu cred in viață după moarte. Si nici Biblia nu spune așa ceva. Omul mort se duce in pământ, iar sufletul se întoarce la Dumnezeu care l-a dat. Atât a păcătosului cat si al creștinului. Doar la revenirea Domnului Isus va avea loc învierea si separarea oilor de capre. Daca ar fi viață după moarte, la ce bun sa mai învie omul daca tot s-ar afla, cei mântuiți in rai si cei nemantuiti in iad?
Cred că nu cunoști suficient Biblia: se contrazice și e multi-interpretabilă. D-aia e imposibil ca o biserică să nu aibă o teologie care contrazice Biblia.
Tine pentru ca biblia e generala in mare parte, iar religia lor e facuta de smecheri in functie de ce interese erau atunci in populatia respectiva, deci au gandire diferita, viziuni diferite, obiceiuri, si deci nu se inteleg cu ceilalti cand dau de alte conceptii si restul, cu cei de aceiasi religie stiu dinainte ca se compatibilizeaza mai bine pe gandire fundamentala.