anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am pus o întrebare acum câteva zile referitoare la semnificația cuvântului "pace", expresia folosită de Domnul Isus după înviere și chiar mă așteptam la niște răspunsuri foarte bune, dar...

Șalom vine dintr-un cuvânt mai vechi ce se folosea atunci când se spărgea un vas și cineva îl refăcea, reîntregea.

Vedeți voi, urarea Domnului Isus nu este doar un îndemn la vreun tratat de pace, ci se referă la refacerea noastră spirituală, sau mai modern, mintală. Până la urmă în asta constă NT, în a ne educa spre mântuire.

Vin cu o altă provocare acum: sunt 9 sau 7 fericiri? De ce și ce sunt acestea?

18 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este o singură fericire. Isus a vrut la Predica de pe munte să fie mai lungă și i-a tot dat cu fericirile. De ce? Fiindcă zice El. Le găsești acolo.

| leo59 a răspuns:

De unde ai găsit cifra 7? Acum aud prima dată. Am mai auzit pe cineva c-ar fi 10, ca un adaos: iată a zecea fericire: Fericiți cei ce râd de ei înșiși că vor avea de ce râde toată viața. Numai bine vă urez!

| danut a răspuns:

In Biblie, Domul Isus a SPUS NOUA fericiri:
Matei 5, 3. Ferice de cei sãraci în duh, cãci a lor este Împãrãtia cerurilor!
4. Ferice de cei ce plâng, cãci ei vor fi mângâiati!
5. Ferice de cei blânzi, cãci ei vor mosteni pãmântul!
6. Ferice de cei flãmânzi si însetati dupã neprihãnire, cãci ei vor fi sãturati!
7. Ferice de cei milostivi, cãci ei vor avea parte de milã!
8. Ferice de cei cu inima curatã, cãci ei vor vedea pe Dumnezeu!
9. Ferice de cei împãciuitori, cãci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!
10. Ferice de cei prigoniti din pricina neprihãnirii, cãci a lor este Împãrãtia cerurilor!
11. Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vã vor ocãrî, va vor prigoni, si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevãrate împotriva voastrã.
Aceste fericiri sunt ca o mangaiere pentru ce ce se supun VOINTEI LUI Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Doar așa, să umple golurile paginilor, că erau și ieftine pe atunci. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

Mda, sunt 7.
Ultimele 2 sunt o rezultantă, efectul ce-l aduc celelalte 7, iar celelalte sunt un parcurs, singurul parcurs spre Cer.
Îți înțelegi starea->plângi pentru că ți-ai înțeles falimentul spiritual->devii blând ș.a.

Apropo, în greacă este articulat: Fericiți sunt cei ce plâng; Fericiți sunt cei blânzi ș.a.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia consemneaza noua, nu-mi pot permite sa fac eu "modificari" cum imi vine in cap. Pentru mine textul biblic este sacru.,

anonim_4396

Foarte bine, fi neprihănit ca Daniel. Și el lua Biblia literalmente.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Care Daniel?

anonim_4396

Daniel? Din cartea Daniel?

| marinaru777 a răspuns:

Pace se referea la pacea sufletului, dupa impartasanie esti cu totul alt om daca te ai spovedit corect si sincer.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru marinaru777):

Ce este sufletul?

| marinaru777 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este parte din noi de la Dumnezeu car traieste vesnic, e studiat si gasesti pe yout.ube cateva filme interesante.E ceva energetic zic eu corpul oricum poseda si energie nu e doar carne si atat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru marinaru777):

Deci nu știi. Și atunci cum ai răspuns "Pace se referea la pacea sufletului" dacă nu știi exact ce este sufletul?

Cum ar fi un profesor să învețe elevii matematică fără să știe exact ce este minusul? laughing
Las-o așa.

| marinaru777 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu stii ce ai fost in alta viata si de ce sa ma bat cu pumnul in piept pe ce nu stiu 100%, stiu ca este creat de Dumnezeu si acolo ar trebui sa ajunga.

| catalynx a răspuns:

Ce pace frate?, exista un pasaj in blibie care spune asa, citez:
- Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru catalynx):

Pe pământ. Ce s-a întâmplat cu primii creștini de prin roma? Cu martirii creștini în general?
Și ia vezi, cui i-a spus "pace vouă"?

| catalynx a răspuns (pentru anonim_4396):

Inseamna tot ceea ce este mentionat in blibie se bate cap in cap

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru catalynx):

Tu cam scrii degeaba, am dreptate? Ești genul ăla care mai bine este ignorat pentru că nu are nimic bun sau deștept de spus.