Babele sunt babe. Li s-a scurs timpul și le e frica de moarte. Creștinismul a fost forțat pe gatul oamenilor pentru milenii deci e logic ca în ciuda misoginismului, foarte multe femei ar rămâne creștine din presiune culturală. Plus sunt unele femei care suferă de disonanta cognitiva când vine vorba de religie. Una dintre cele mai bune prietene ale mele se considera creștină dar și feministă convinsă. Odată am avut cu ea o dezbatere pe tema religiei și nu a fost deloc plăcut. Când am intrebat-o cum reconciliaza a fi Creștin ortodoxă cu a fi pro lgbt și pro avort, ea efectiv a negat ideea ca marșul pentru viața, referendumul ala nenorocit și alte acțiuni/sentimente de genul ar avea legătură cu religia sau chiar cu biserica. Când am intrebat-o ce părere are despre toate versetele din Biblie care spun ca fetele care fac sex înainte de căsătorie trebuie omorâte, care spun ca sclavia sexuală e ok și care tratează violul ca o infracțiune de proprietate și toate părțile din noul testament care spun ca femeile trebuie sa fie supuse bărbatului, ea efectiv a încercat sa pretindă ca nu există. După a spus ca nu are rost sa încercăm sa descifram ce înseamnă o carte scrisa acum milenii.
De simple ce sunt. Lumea e simpla in general.
Dar incepem si noi ca natie incet, incet sa ne desteptam.
+Like.
Eu am renuntat la dezbateri pe tema religiei. Ma consum prea mult. Si nu merita efortul. Unii oameni chiar nu vor sa gandeasca.
Sau tampenia cu femeia la ciclu... ca nu are voie sa intre in biserica. Pai chiar atunci femeia trece prin niste stari naspa, chiar atunci ar avea nevoie mai multa nevoie de dragoste, de Dumnezeu...
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
Nimicnou1122 întreabă:
Suck întreabă: