Mielule, Crede si nu cercete aa si inca ceva, biblia poate fi interpretata in mult moduri si noi nu suntem cei care sa iti raspundem, du-te la un preot.
Stiam asta dude...si dupa ce?
Cain l-a omorat pe Abel si Cain a plecat in satul vecin...De unde au aparut oamenii aia?
Can I reason with religious people?
Avraam a facut un copil cu sora sa si pentru acest lucru a avut binecuvantarea lui Dumnezeu sa ajunga parintele unui mare neam.
Daca am fi ramas pe "Crede si nu cerceta" am fi fost inca in Evul Mediu.
Replica asta este un fel de:"Stelele sunt stele, ce vrei sa stii mai mult?"
Iar faza cu interpretarea e mai mult: "Stiu ca Biblia nu are sens, dar trebuie sa ii gasesti unul...-_-"
In felul asta, poti interpreta orice carte existenta...
Iar daca ne luam dupa interpretari, inseamna ca Biblia este subiectiva.O religie ar trebui sa fie obiectiva.Deci,Biblia difera de la o mentalitate la alta..so,in Biblie scrie ce vrei tu sa scrie..nu suna cam facatura?
Deci Biblia,sau cel putin Vechiul Testament,este plina cu incest,pedeapsa,genocid, preacurvire si destrabalare...
Dumnezeu este un ucigas, razbunator, distrugator ce ura homosexualii, desi homosexualitatea este genetica, nu era vina lor..si El ar fi trebuit sa stie asta nu?
Nope, El stia ce stiau oamenii care au scris Biblia.Mi-ar fi placut sa existe un Dumnezeu intr-un fel.dar vad prea multe erori si atrocitati in Biblie pentru a putea crede asta.cel putin in a putea crede in Dumnezeul biblic.
Asta l-am intrebat si pe un preot si profesor. Dupa un soc puternic, vreo 2-3 minute de tacere totala, raspunsul a fost: probabil existau mai multi oameni, dar acestia erau apropiatii lui Dumnezeu si despre ei vorbeste Biblia.
Dar da, ai mare dreptate. Biblia e facuta tot de oameni, religiile sunt facute de oameni (un fel de partide politice antice si sub acoperire), iar oamenii obisnuiti trebuie sa creada in ele. Nu pune prea multe intrebari, oricum toate sunt un mit, cu putin adevar..undeva.candva.
Nu ai vazut satenii de pe Minecraft? La fel si cu aia, s-au spawnat singuri
Cred ca rationamentul tau este gresit in momentul in care consideri ca eva este mama tuturor.
Daca te uiti in Geneza, capitolul 4, vei vedea ca Eva a puit 2 obositi: Cain si Abel. Aia cu siguranta nu prea s-au iubit prea tare, incat sa se cardeasca intre ei. Mi se pare ca s-au omorat.
Dar pana sa o faca, aia si-au gasit niste femei. Ori erau surorile, desi nu se specifica, ori erau deja pe acolo, considerate la nivelul de animal.
Oricum ar fi, la inceputuri, incestul era permis. Din moment ce lumea este inca normala, tind sa cred ca erau si alte femei prin zona.
Biblia interzice incestul acum. Incestul se refera la relatiile sexuale intre rude de gradul 1 si 2 in general.
Biblia a fost scrisa acum mult timp, tu ce vrei se la ea acum.
In Vechiul Testament aflam ca imediat dupa potop au mai ramas doar patru familii inrudite intre ele, prin care sa se poata regenera neamul omenesc pe mai departe: Noe cu sotia, si cei trei fii ai lui Noe cu sotiile lor. Asadar, din atare situatie este de la sine inteles ca singura cale admisa pentru inmultirea umanitatii a fost casatoria intre verisorii de gradul I, II si posibil casatoria unchilor cu nepoatele dupa frate/sora. Daca gradele de rudenie 3 si 4 ar fi cauzat vreo problema morala sau de alta natura in acele timpuri, atunci cu singuranta Dumnezeu ar fi putut lua o masura de preintampinare: spre exemplu crutarea a inca unei familii straine de cea a lui Noe, spre a se evita astfel casatoriile intre veri.
Ei au fost aproape de perfectiune,iar din acest motiv, nu au aparut malformatii genetice.Dar apoi, dupa o perioada de timp, Dumnezeu a interzis acest relatii, tocmai pentru a nu aparea astfel de probleme.
Vai! Cata ratiune pe capul tau, imi vine sa plang.Tu ai citit ceea ce ai scris? Tu presupui ca cei doi frati si-au gasit femei, dar de unde naiba sa gaseasca daca erau numai cei doi frati si adam si eva la inceput? Nu ai pic de logica.
"Din moment ce lumea este inca normala, tind sa cred ca erau si alte femei prin zona."
-Tu esti in antiteza cu Biblia, baiete.Mai rau de atat inventezi evenimente care nu au avut loc in Biblie...cred ca o sa mor daca mai citesc asemenea aberatii (sunt ironic).
-Daca tot ai atata imaginatie de ce nu te apuci sa scrii propria ta "carte sfanta"? Sunt sigur ca o sa fie oameni care sa creada si in creatia ta.
Am uitat sa precizez ca dupa ce Abel a fost ucis de Cain, Dumnezeu le-a dat un al 3-lea fiu (Seth), dar tot nu scrie nicaieri ca erau femei prin zona ca sa procreeze (in afara de eva).
Trebuie sa fii trist rau sa ai o asemenea abordare.
Citeste si tu aici http://www.ortodoxiatinerilor.ro/......eva-incest ca sa nu m.i p...t
Nu cu Eva, cu surorile lor. Baieti, mai slefuiti si voi putin la cultura generala.
Nu, man, scrie ca au avut fii si fiice, trebuie doar sa ajungi la pasajul ala: Geneza 5:4.