"Trebuie sa fii trist rau sa ai o asemenea abordare."
-Ti-ai facut pacat crestinule.
Cu privire la articol, religia nu are nimic in comun cu logica si stiinta, nu le poti baga in aceeasi ecuatie ca iese un rahat.
O sa dezbat fragmente din articol.
"A îngăduit ca sora lui Adam să-i devină acestuia soţie; sau mai bine-zis, nu sora, ci fiica sa; sau poate nici fiica lui, ci ceva mai mult, însuşi trupul lui. Iar legătura lor a stabilit-o direct de la început, ca pe o stâncă, unindu-i într-un singur întreg. De aceea nici pe femeie n-a făcut-o dintr-o natură străină lui Adam, pentru ca acesta să nu se lege cu ea ca şi cu o străină, şi nici n-a oprit căsnicia la unirea lui Adam cu Eva, ca acesta să nu se despartă, datorită unirii lui cu o singură femeie, de restul neamului omenesc."
-Ce a spus Ioan Gura de Aur m-a dat pe spate.Stau si ma intreb de unde apar oamenii astia cu asemenea idei fantastice.Plus ca afirma ca nu este deloc pacat sa faci incest.Multi oameni sunt atat de indoctrinati de religie incat o sa vina cu o varietate de formulari ca sa o apere (daca nu era protejata de o asemenea gandire religia disparea de mult).
...patriarhul Avraam o avea pe Saara nu numai de sotie, ci si de sora vitrega: "Şi apoi, ea îmi este într'adevăr soră după tată, dar nu şi după mamă, şi mi-a devenit soţie." Facerea 20:12
-Cand citesc asa ceva mi se face rau.Ti se pare normal ce zice omul asta?
Mai sunt multe aberatii in articolul acela pe care tu il vezi ca pe o comoara.Mi-am irosit timpul citind asa ceva si m-am ales cu o durere de cap.
L-am gasit cu google. Era prea lung sa il citesc. Asa ca ti l-am dat tie sa scoti ideile principale.
Decat sa ma doara pe mine capul, mai bine pe tine
Se pare ca a si mers... Bine faci, bine gasesti.
Draga Andrei 12. (probabil varsta ta pe aici ajunge dupa comentariile facute) avand in vedere ca nu prea au raspuns crestinii la aceasta intrebare puerila si stupida am sa incerc totusi sa nu te las "in negura".
Mai intai am sa-ti spun ceva ce nu prea sti, o femeie de pe la 1800 facea o droaie de copii, nu doi trei ci ceva de la 10 in sus, de exemplu cunosc (din relatari, bineinteles) pe cineva care a avut 24 de copii si a trait 54 de ani, din acestia la nastere au murit 6 iar 18 au trait diverse perioade de timp in functie de ceea ce au patit in viata, unul sa inecat, altul a murit din cauza persecutilor politice, altii de boala, eu am apucat 5 din acesti frati in viata. Ultimul a murit prin anii 1982. Gandeste-te ca fiecare din acestia au avut unul, doi sau mai multi copii iar fiecare a avut la randul lui urmasi. Vorbesc aici de o perioada de cca 60 de ani care a produs 18 din care au rezultat (doar cate 3) 54 din care au aparut cca 160 de indivizi. Acum aflam din Biblie ca Adam a trait cca 900 de ani (si Eva la fel) DAR la ei nu se pun primii ani deoarece au fost facuti MATURI. Acum, cam cati copii crezi tu ca a avut Adam, eu cred ca cel putin 700-800 daca nu a avut gemeni. Ia fa tu putina aritmetica si ne spune si noua cati nepoti, stranepoti, stranenepoti, etc a avut Adam in cca 300 de ani?
Acum problema incestului si a dregradari genetice. Dumnezeu a spus sa se imulteasca, deci evident ca nu era incest daca te casatoreai cu sora ta, incestul a aparut cand activitatea sexuala a depasit granitile lasate de Dumnezeu iar degradarea genetica a aparut cand Dumnezeu, a hotarat dupa potop sa reduca viata umana la 120 de ani, uimitor cum ori fi stiut barbarii aia care au scris Biblia ca omul are o "stavila" a vietii la 120 de ani (descoperit recent de geneticieni), neiformati si prosti aia de au scris ce au scris. Intr-adevar intelegi foarte gresit si nu gresit ci rau voitor dar si cumva dezinformat.
"Ei au fost aproape de perfectiune, iar din acest motiv, nu au aparut malformatii genetice.Dar apoi, dupa o perioada de timp, Dumnezeu a interzis acest relatii, tocmai pentru a nu aparea astfel de probleme."
Deci, cu alte cuvinte, noroc cu Satana, ca altfel acum i-o puteai trage sora-tii sau lu frati-tu... Genial...
Ne mai intrebam cum dracului de credeti voi prostia aia de cartulie...Pai bai, nea logica, putea sa aiba Eva si 3 milioane de copii, primii descententi dupa copiii lor tot rezultatul sexului dintre frati a fost. Deci ce dracu legatura are ca a avut doi sau 3 milioane?!? Ca sa apara nepotii aia, tot fratii intre ei trebuiau sa si-o traga, ce dracu o fi atat de complicat?!? Deabia dupa ce s-au impuiat fratii intre ei, fratii cu nepotii si asa mai departe, poti vorbi ca deja nu mai e vorba de incest.
"Oricum ar fi, la inceputuri, incestul era permis. Din moment ce lumea este inca normala, tind sa cred ca erau si alte femei prin zona."
Daca erau si alte femei prin zona, de ce ar mai fi fost nevoie de permiterea incestului?
"...tind sa cred ca erau si alte femei prin zona."
Deci la inceput au fost Adam, Eva si niste femei...pare din ce in ce mai logic...
Nu prea ai ce comunica cu el (pe langa ca nu are logica e si neghiob).
Pai nu ai inteles ca la acea vreme nu era incest relatile intre frati? Incestul a fost declarat ca pacat atunci cand relatile intime NU s-au mai produs in cadrul unei famili ci avand drept scop numai relatia sexuala. Ralatia sexuala ca incest a fost hotarata si declarata si interzisa de Dumnezeu, nu de om ca daca era dupa oameni si acum sunt destui care se cupleaza cu fice, surori si chiar mame.
Well..toti "credinciosii" si-au aparat propriul Dumnezeu pana acum si anume cel Biblic.Dar sa nu uitam ca exista mai multe religii, mai multi zei..care este cel bun?
Probabil nici unul,probabil cel adevarat este anonim,sau nu exista nici un Dumnezeu,dar cat de egoisti sa fim, sa credem ca cineva, isi intdreapta TOATA atentia asupra noastra, cand noi suntem doar un mic pixel in imensitatea Universului.
Cum am spus. daca ar exista un Dumnezeu, acesta ar fi anonim..nu o creatie a imaginatiei bogate a unor pastori.
Cel mai mult un om a trait aprox 156 de ani.Depaseste cei 120 de ani, pe care Dumnezeul tau i-a pus limita.Iar geneticienii, au descoperit ca speranta de viata genetica intr-un mediu optim de dezvoltare, poate ajunge si la 500 de ani.Deci,afirmatia ta "falsa".
Iar noi, punem modifica genele, scurtand sau lungind viata unei fiinte(deoarece pe oameni nu s-au facut teste inca).
Si cei care au scris Biblia nu erau barbari, erau pastori.Iar ei nu au stiut, fiindca geneticienii au aflat total altceva..deci ai dat,ca orice alt crestin,argumente proaste. Logic ca logica nu are ce cauta atunci cand incerci sa intelegi o carte veche de mii de ani scrisa de oameni pe parcursul evolutiei lor mintale.
Gandeste-te ca nordicii, credeau ca aurora boreala, era de fapt, materializarea spiritelor, vechilor lor stramosi.Acum s-a dovedit ca nu este asa.
Poate si religia, va urma acelasi curs intr-un final, mai sti?
"Cel mai mult un om a trait aprox 156 de ani.Depaseste cei 120 de ani, pe care Dumnezeul tau i-a pus limita."
Haida de, un exemplu si gata toata omenirea se duce de rapa. Poate sunt mai multe exemple din astea dar asta nu arata ca ceea ce am spus eu nu este real, de unde sti ca respectiva persoana nu a fost tinuta in viata chiar de Dumnezeu? VOI prin modificari genetice. poate lasi deoparte filmele SF si incerci realitatea. Nu ai vrea ca prin modificarile VOASTRE genetice sa-mi mai adaugati si mie vreo 60 de ani in plus la viata?
Argumentele mele sunt reale, proaste sau nu sunt reale, degeaba "avansezi" tu cu imaginatia ca nu-mi poti adauga NIMIC suplimentar la mizerabila noastra viata. Cand vei avea 60 de ani, vei descoperi ca esti aproape de final si ca ai visat numai aiureli si nu vei potea adauga cu toata genetica NIMIC suplimentar la numarul anilor. Pentru noi la ora actuala si 100 sunt O EXCEPTIE, nu spun de 120.
Nu este imaginatia mea dude. google it. Daca nu apreciezi realitatea, atunci ramai la basme.http://en.m.wikipedia.org/wiki/Genetics_of_aging
Drosophilla melangoster, aka "musculita de otet" i-a fost dublata speranta de viata prin intermediul ingineriei genetice...si este abia inceputul.
Ah si legat de SF...nimic nu este imposibil dragule...acum 100 de ani calatoria pe Luna era SF, submarinul era SF, gaurile negre erau SF, chiar si telefoanele mobile, erau SF.Si uite-ne acum, traim intr-o lume SF.Insa religia este doar F(Fiction)
Si nu te gandi doar la Dumnezeu,gandeste si la Krishna si la Zeus sau Thor, atatea zeitati...ce au devenit basme.
Deci, punct acestui topic, nu ai argumente, nu vei avea niciodata.You are thinking deeply inside the box.Continua sa crezi, eu vreau sa stiu!;)
Mai dude, daca tu te crezi o musculita de otet e bine, dar cu astia care se chinuie de generati, tot la 70 de ani vei da coltul si vei spera ca poate peste un miliard de ani se va descoperi pastila fermecata, in termeni reali BAT CAMPII ( ei, nu tu).
Bă eu îți zic nu crede dacă nu vrei dar măcar cercetează. In biblie scrie ca au avut doi fii Cain si Abel apoi după moartea lui Abel au mai avut un fiu Set si apoi scrie destul de clar ca au mai avut "fii si fiice".
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: