anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

poate pe unii ii va deranja dar sincer nu imi pasa.De ce se studiaza religia la scoala atatia ani? Nu spun ca Dumnezeu nu este important, dar mi se pare aiurea sa se faca religie pana in clasa a 12-a. As fi de acord pana in clasa a 5-a. Dar 12 ani serios? Si se invata aceleasi lucruri plictisitoare si fara rost. Nu s-ar putea inlocui aceasta ora macar la liceu cu o ora mai folositoare? Si cu rost? Este o maaare pierdere de timp..si se invata pur si simplu aceleasi lucrur. Sunt credincioasa dar nu sunt de acord cu religia la scoala. Si atatia ani...
Alte pareri?

18 răspunsuri:
| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns:

Deoarece trebuie sa-L cunostem pe Dumnezeu mai bine. Chiar si la liceu, n-ai vazut cate injuraturi de mama, tata si mai stiu eu ce se vorbesc? La ora de religie faci ceva folositor. Te ridici, spui rugaciunea si inveti cat mai multe despre Dumnezeu.
In 1900 si ceva se spuneau numai rugaciuni in scoli.
sad

| danay72 a răspuns:

Cred ca educatia spirituală este datoria părinților, de aceea acasa cred ca fiecare are această responsabilitate, nu la scoala.

| xerxes1 a răspuns:

Nu se studiaza religie, se face ortodoxie.In alte tari se studiaza istoria religiilor, diferentele dintre diferite religii etc.
Biserica dintotdeauna si-a bagat coada in politica invatamant, banci si pe unde a putut.Sursa ei de venituri este prostimea care da bani toata viata la biserica si preoti.De la nastere la moarte biserica a prins un monopol de care tine cu dintii.
Elevii reprezinta viitorii clienti si trebuie sa fie indobitociti de mici.
Ai exemple mai sus.

| Mclaren12 a răspuns:

Ca sa indoctrineze tineretul, de ce crezi?

| anonimaalee29 a răspuns (pentru WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos):

Chiar daca se spun rugaciuni copii tot injura, rugaciunile nu schimba nimic.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

TPU posteaza doar ce vrea el. Toate tampeniilem dar adevarul le zgandare urechile. De ce? Deci cine trage foloase?

Trag foloase din aceste cursuri doar cei care sunt impotriva lui Dumnezeu si nu predau adevsrul.Adevarul nu se preda pentru bani.

Dupa atatea cursuri de religie ar trebuî sa fie promovate interesele lui Dumnezeu! Dar?! Ar trebuii sa fiti licentiati in teologie, dar? Nici un efect nu are religia predata in scoli asupra elevilor.Pentru ca binecuvantarea lui Dumnezeu este peste cei care fac vointa Lui.Ori cei ce nici nu cunosc vointa Lui, nici macar nu o accepta, predau doar,? falsuri!"Dar iau bani.

| IvanMihai a răspuns:

Sunt ateu...
Dar cred ca religia in scoala este un lucru bun, cunoasterea este buna.
Multi crestinii cred dar nu stiu aproape nimic de religia lor.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns:

Religia se face in familie si la biserica, in Romania se face in scoli pentru a face ortodocsi care s-au cam imputinat. In scoli se face prozeletism ortodox.

Răspuns utilizator avertizat
| AC4S4 a răspuns:

Este optionala religia. Mie imi place, nu e o ora la care scriem si invatam, ci mai mult o ora de discutii libere, rugaciune si lauda lui Dumnezeu. Depinde de profesor, desigur.

| anonimaalee29 a răspuns (pentru Benixxi):

Vorbeste frumos, ca nici macar nu ma cunosti. Eu mi am exprimat opinia despre acest subiect.

| HeillÓðinn a răspuns (pentru WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos):

De obicei cei care spun rugaciunile sunt cei mai ipocriti, lipsiti de educatie si respingatori. Cei care au indraznit sa parcurga pe un drum al Cunoasterii(si sa respinga orice ideologie) au tot felul de trasaturi, in afara de cele enumerate mai sus. Raul lor este unul carismatic, lipsa eticii lor este una cat se poate de acceptabila si inteligibila. N-au vicii, slabiciuni, putandu-se adapta in orice conditii, pe cand inchinatorii crestinismului promoveaza exact opusul. Dumnezeu este unul limitat, iar Universul n-are limita, aici nu este niciun dumnezeu, aici este doar Abisul si Raul metafizic ce face parte din Starea Primitiva.

"In 1900 si ceva se spuneau numai rugaciuni in scoli." - pe cine intereseaza acest fapt? In timpul Inchizitiei, cu ceva mai mult inainte de 1900 se parjoleau oameni, aceste fiinte extraordinare, nimic nu este frumos cu exceptia omului iar acei crestini ii parjoleau predicand cuvantul biblic.

| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns (pentru HeillÓðinn):

Cum zici tu, eu iti respect decizia.
Domnul sa te lumineze!

| HeillÓðinn a răspuns (pentru WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos):

Oh, nu e nevoie sa ma lumineze nimeni. Lumina este ceva ce Universul imi ofera, la fel si Intunericul, doresc sa le experimentez pe amandoua.

Societatea crestina(care paradoxal e "condusa de Satana") si-a uitat lamentabil originile si-arunca cu noroi in vechile credinte. Prin ignoranta si ingamfare.

Nu-ti doresc nimic, nu te judec pentru ca nu te cunosc, dar chiar ai Dreptul garantat de Univers sa-ti alegi Calea. Alegand una exoterica arati cat de slab esti.

| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns (pentru HeillÓðinn):

Fiecare are dreptul si e liber sa-si aleaga ce credinta vrea el.
„Dumnezeu e lumină şi în El nu este întuneric" (1 Ioan 1:5). Dumnezeu este sursa luminii.
Viata este scurta, mult prea scurta. Stiai, ca aproximativ 150.00 de mii de oameni mor in fiecare zi? sad