| RAY a întrebat:

Am studiat biblia crestina,iudaica,islamica,hindusa in toate femeia apare ca un personaj negativ, chiar sunt femeile raul pe lumea asta?

Răspuns Câştigător
| AC4S4 a răspuns:

In familie, barbatul este considerat capul, preotul. Asa a hotarat Dumnezeu.
Nu vreau sa par misogin, dar mie mi se pare ca femeile isi schimba temperamentul mult prea usor. De asemenea, dramatizeaza foarte tare, fac din tantar armasar. Doua femei care se urasc, cand sunt fata in fata se comporta ca si cum se adora una pe cealalta, in rest se barfesc.
Barbatul e mai direct, mai hotarat, rezolva problema cat de usor posibil, nu cauta cea mai grea solutie.

Nu toti sunt asa, exista si factori genetici care ne fac sa nu fim toti la fel de masculini sau toate femeile la fel de feminine. Dar exista si factori psihologici, sociali. Se promoveaza ca barbatul sa fie ca o femeie, iar femeile ca barbatii.

Nu cred ca femeia apare ca personaj negativ in Biblie. Pur si simplu este diferita de barbat, nu este mai putin importanta.

12 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Da, cel mai bun rău.

| RAY explică (pentru Hammurabi):

Filozofule Grec ca tu stii filozofie, spune-ne si noua voi ce credeati in anticitate?

| Hammurabi a răspuns (pentru RAY):

Nu știu bro, că eu am cam chiulit de la ore. laughing

| Irinel15123532 a răspuns:

Nu este asa. In biblie scrie ''barbatul sa isi iubeasca sotia cum isi iubeste Hristos biserica'' Isus pe parcursul bibliei, dadea demnitate femeilor, le respecta, le acorda drept de opinie. Femeile nu sunt sclave, si Hristos pune semn de egalitate intre barbati si femei.

| RAY explică (pentru Irinel15123532):

Cât despre cele ce mi-aţi scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.
2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-şi aibă femeia sa şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul său.
3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului.
4. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.
5. Să nu vă lipsiţi unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre.
6. Şi aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.
7. Eu voiesc ca toţi oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul aşa, altul într-alt fel.
8. Celor ce sunt necăsătoriţi şi văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca şi mine.
9. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă.
10. Iar celor ce sunt căsătoriţi, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat!
11. Iar dacă s-a despărţit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot aşa bărbatul să nu-şi lase femeia.
12. Celorlalţi le grăiesc eu, nu Domnul: Dacă un frate are o femeie necredincioasă, şi ea voieşte să vieţuiască cu el, să nu o lase.
13. Şi o femeie, dacă are bărbat necredincios, şi el binevoieşte să locuiască cu ea, să nu-şi lase bărbatul.
14. Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voştri ar fi necuraţi, dar acum ei sunt sfinţi.
15. Dacă însă cel necredincios se desparte, să se despartă. În astfel de împrejurare, fratele sau sora nu sunt legaţi; căci Dumnezeu ne-a chemat spre pace.
16. Căci, ce ştii tu, femeie, dacă îţi vei mântui bărbatul? Sau ce ştii tu, bărbate, dacă îţi vei mântui femeia?
17. Numai că, aşa cum a dat Domnul fiecăruia, aşa cum l-a chemat Dumnezeu pe fiecare, astfel să umble. Şi aşa rânduiesc în toate Bisericile.
18. A fost cineva chemat, fiind tăiat împrejur? Să nu se ascundă. A fost cineva chemat în netăiere împrejur? Să nu se taie împrejur.
19. Tăierea împrejur nu este nimic; şi netăierea împrejur nu este nimic, ci paza poruncilor lui Dumnezeu.
20. Fiecare, în chemarea în care a fost chemat, în aceasta să rămână.
21. Ai fost chemat fiind rob? Fii fără grijă. Iar de poţi să fii liber, mai mult foloseşte-te!
22. Căci robul, care a fost chemat în Domnul, este un liberat al Domnului. Tot aşa cel chemat liber este rob al lui Hristos.
23. Cu preţ aţi fost cumpăraţi. Nu vă faceţi robi oamenilor.
24. Fiecare, fraţilor, în starea în care a fost chemat, în aceea să rămână înaintea lui Dumnezeu.
25. Cât despre feciorie, n-am poruncă de la Domnul. Vă dau însă sfatul meu, ca unul care am fost miluit de Domnul să fiu vrednic de crezare.
26. Socotesc deci că aceasta este bine pentru nevoia ceasului de faţă: Bine este pentru om să fie aşa.
27. Te-ai legat de femeie? Nu căuta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu căuta femeie.
28. Dacă însă te vei însura, n-ai greşit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greşit. Numai că unii ca aceştia vor avea suferinţă în trupul lor. Eu însă vă cruţ pe voi.
29. Şi aceasta v-o spun, fraţilor: Că vremea s-a scurtat de acum, aşa încât şi cei ce au femei să fie ca şi cum n-ar avea.
30. Şi cei ce plâng să fie ca şi cum n-ar plânge; şi cei ce se bucură, ca şi cum nu s-ar bucura; şi cei ce cumpără, ca şi cum n-ar stăpâni;
31. Şi cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca şi cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece.
32. Dar eu vreau ca voi să fiţi fără de grijă. Cel necăsătorit se îngrijeşte de cele ale Domnului, cum să placă Domnului.
33. Cel ce s-a căsătorit se îngrijeşte de cele ale lumii, cum să placă femeii.
34. Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă şi cu trupul şi cu duhul. Iar cea care s-a măritat poartă de grijă de cele ale lumii, cum să placă bărbatului.
35. Şi aceasta o spun chiar în folosul vostru, nu ca să vă întind o cursă, ci spre bunul chip şi alipirea de Domnul, fără clintire.
36. Iar de socoteşte cineva că i se va face vreo necinste pentru fecioara sa, dacă trece de floarea vârstei, şi că trebuie să facă aşa, facă ce voieşte. Nu păcătuieşte; căsătorească-se.
37. Dar cel ce stă neclintit în inima sa şi nu este silit, ci are stăpânire peste voinţa sa şi a hotărât aceasta în inima sa, ca să-şi ţină fecioara, bine va face.
38. Aşa că, cel ce îşi mărită fecioara bine face; dar cel ce n-o mărită şi mai bine face.
39. Femeia este legată prin lege atâta vreme cât trăieşte bărbatul ei. Iar dacă bărbatul ei va muri, este liberă să se mărite cu cine vrea, numai întru Domnul.
40. Dar mai fericită este dacă rămâne aşa, după părerea mea. Şi socot că şi eu am Duhul lui Dumnezeu.

| RAY explică (pentru RAY):

Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere." ( Timotei 2:11-12)
"22.Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
23.Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii, trupul Sau, al carui mantuitor si este.
24.Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, intru totul. " ( Efeseni 5: 22-24 )
"34.Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35.Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica." ( Corinteni 14: 34-35 )

Dumnezeu o singura data a vorbit direct cu o femeie =eva si atunci a blestemato, eva este vazuta cea care a dus pacatul in lume, el dupa ce a pacatuit la ispitit pe adam sa mance si el, ce minti, toata istoria e plina de misogism masculin

| RAY explică (pentru RAY):

Sf Scriptura despe NENOROCIREA care este femeiea REA!

"15.Nici o rana nu este ca rana inimii si nici o rautate nu este ca rautatea femeii.
16.Nici o asuprire nu este ca asuprirea celor care te urasc si nici o izbânda nu este ca izbânda vrajmasilor.
17.Nu este cap mai înveninat decât capul sarpelui si nu este mânie ca mânia vrajmasului.
18.Mai bine voiesc a locui cu leu si cu balaur, decât a locui cu femeia cea rea.
19.Rautatea femeii îi schimonoseste obrazul si-i întuneca fata ca un sac.
20.Barbatul ei sade la masa în mijlocul vecinilor si fara voia lui geme amar.
21. Orice rautate este mica pe lânga rautatea femeii; soarta pacatosului sa cada pese ea.
22.Cum este suisul nisipos sub picioarele batrânului, asa este femeia limbuta pentru barbatul linistit.
23.Nu cauta la frumusesea femeii si nu o pofti pentru frumusetea ei.
24.Sminteala, urâciune si rusine este când femeia hraneste pe barbatul sau.
25.Inima înfrânta si fata trista si rana inimii este femeia rea.
26. Mâini lenese si genunchi slabanogi este femeia rea, care nu-ti fericeste barbatul sau.
27.De la femeie este începutul pacatului si prin ea toti murim.
28.Nu da apei loc sa iasa, nici femeii rele putere asupra ta.
29.De nu umbla dupa mâna ta, de la trupul tau departeaz-o."

Si din pacate FEMEIEA REA este o PLAGA foarte raspandita peste tot in lume

Din fericire exista si Femeie Buna, care este ca o MIREASMA pentru cel cu care se insoteste

1. Fericit este barbatul femeii celei bune si numarul anilor lui îndoit este.
2. Femeia vrednica înveseleste pe barbatul sau si anii lui îi va umple de pace.
3. Femeia buna este parte buna si este data câstig celor care se tem de Domnul.
4.Fie bogat, fie sarac, sotul ei are inima voioasa si în toata vremea fata vesela.
5.De trei lucruri s-a temut inima mea si de al patrulea ma înfricosez:
6.De pâra cetatii, de adunarea poporului si de asuprirea mincinoasa; acestea toate sunt mai rele decât moartea.
7. Durere inimii si jale este femeia geloasa asupra altei femei si viciul limbii în toate se amesteca.
8.Ca boii care nu se potrivesc la jug este femeia rea; cel care o tine pe ea este ca si cel care prinde scorpie.
9. Urgie mare este femeia betiva si rusinea sa nu o va acoperi nimic.
10.Desfrânarea femeii în ridicarea ochilor si în genele ei se cunoaste.
11.Peste fata cea fara de rusine întareste paza, ca nu cumva, aflând prilej, sa-si împlineasca pofta sa.
12.De ochiul nerusinat fereste-te si nu te mira de-ti va gresi.
13.Precum calatorul însetat îsi deschide gura si bea din orice apa îi vine la îndemâna,
14.Asa si ea în preajma oricarui par va sedea si înaintea sagetii va deschide tolba.
15.Harul femeii va veseli pe barbatul ei si oasele lui le va întari stiinta ei.
16. Darul Domnului este femeia tacuta si femeia bine crescuta nu are pret pe pamânt.
17.Dar peste dar este femeia rusinoasa? i nici o comoara nu pre? uie? te cât o femeie înfrânata.
18.Soarele când rasare întru cele înalte ale Domnului si frumusetea femeii celei bune, podoaba este casei sale.
19.Lumina care lumineaza în sfesnicul cel sfânt, asa este un chip frumos pe un trup bine împlinit.
20.Stâlpi de aur pe temeiuri de argint si picioarele frumoase peste talpile cele bine-întarite.
21.Fiule, pazeste-ti întreaga floarea vârstei tale si nu da altora taria ta

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Atunci de ce Hristos nu a condamnat-o pe femeia prinsa in preacurvie? Fariseii au adus la Iisus o femei prinsa in preacurvie si l-au intrebat, ''Invatatorule femeia aceasta a fost prinsa in preacurvie, Moise in lege ne-a spus sa ucidem cu pietre pe astfel de femei, Tu dar ce zici?'' Isis le-a zis, ''cine dintre voi este fara de pacat? sa dea cel dintai cu piatra in ea'' Apoi s-au simtit toti mustrati si au plecat si cand Isus nu a mai vazut pe nimeni, decat pe femeie a intrebat-o ''femeie unde sunt parasii tau? nimeni nu te-a osandit?'' si femeia spune 'nimeni doamne''. ''Bine, nici eu nu te osandesc, du-te si sa nu mai pacatuiesti'' Conform cu cele spuse de tine femeia fiind vinovata si blestemata, Isus trebuia sa o condamne si sa fie ucisa cu pietre. De ce Isus nu a condamnat-o? Pentru ca o iubea, ar fi condamnat purtarea ei dar nu si pe ea.

Esti sectanct?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Nu, sunt crestin si ma bazez pe biblie.

| Mclaren12 a răspuns (pentru AC4S4):

Si unde-i dumnezeu ala ca sa confirme personal ca barbatul esre superior femeii? Nu rastalmaci pentru ca ideea asta o promoveaza si cartea voastra de basme.