Am unele neclaritati cu Treimea.
Oare cine ar trebui sa se alipeasca Treimii ca sa devina dintr-o Treime un Intreg?!
Cumva Diavolul care vedem clar ca are puterea a 2 Treimi? Oare nu este prea mic procentul divin din Treime tinand cont de faptul ca si acea Treime este impartita in 3
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
"Sfanta Treime" ( tertius sanctum ) este explicatia in cuvinte cea mai usoara. Treimea este un intreg insa, si aceasta, are "domeniile"ei pe care le stapaneste. Ideea de Tata este reprezentarea intelepciunii, a dragostei paterne si a creatorului. Fiul reprezinta sacrificiul. Prin Fiu, Creatia Tatalui a fost salvata.
Duhul Sfant reprezinta energia din care noi oamenii suntem alcatuiti. Aceasta energie ne inconjoara pe toti, ne da viata si tine Universul legat. Nu se poate vorbi de un element al Treimii ca fiind izolat, intrucat Trinitatea Sfanta este un intreg. Diavolul n-are cum sa faca parte din Trinitate. Nu el s-a sacrificat, nu el ne-a creat si nu el ne inconjoara pentru a ne da viata.
1) Pai daca e un Intreg, de ce sa-i spuna Treime?
Nu cumva ca sa-i micsoreze puterea si importanta?
Pai daca si treimea este impartita tot la trei, asa cum ai aratat, sa intelegem ca Dumnezeu este numai o zecime dintr-un intreg?
2) Unde in Biblie putem citi cum si din cine s-a nascut Isus?
3) Daca omul Isus este Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu datorita Treimii, cum de nu au prevestit asta profetii, ca doar asta este cel mai important lucru din religia crestina, si fara Treime Isus nu este Dumnezeu, ci om ca oricare!
Unde putem citi cum Duhul a lasat-o gravida pe Maria ca astfel sa se nasca Isus?
I se zice Treime pentru ca divinitatea are 3 valente diferite (daca pot spune asa). Asta e modul prin care a fost explicata divinitatea (Universul) omului obisnuit acum 2 mii de ani. Ei nu aveau un vocabular larg care sa acopere si sensuri figurate / proprii. La fel cum in geneza s-a spus ca lumea s-a creat in 7 zile. "o zi " reprezenta cumva o unitate de masura a unei perioade mari de timp. 7 zile alea ar insemna numere astrologice in timp si spatiu, asta ar fi dat batai de cap oamenilor de atunci. Asa se explica de ce Biblia pare asa "fantastica" insa daca stii sa cauti in cuvinte si sa intri in profunzimea textului, gasesti intelesul. Iisus Hristos ca personaj important al umanitatii exista / a existat cu adevarat. Islamicii il considera un profet. Dovezi fizice, pentru ca asta cauti, exista.S-au gasit in nordul Africii (Egipt) si prin Grecia pergamente ce dateaza de prin anii 100 d.H. care atesta existenta acestuia. Soimos la varsta ta tot ce poti face este sa nu dai dreptate nimenui in cea ce proveste domeniul RELIGIE, dar nici sa nu combati. Asteapta sa treaca timpul, dobandeste cunostinte si acumuleaza timp, si vei observa ca Dumnezeu exista. Tu ii vei accepta existenta Acestuia intr-o forma pe care s-o asimilezi tu usor. Nu te gandi ca Dumnezeu este cu adevarat un batranel care sta pe un tron la stanga fiului Sau asteptand cu nerabdare sfarsitul lumii ca sa ne judece pe noi. Religia moderna greseste enorm ca ii creaza o imagine asa arhaica lui Dumnezeu. Asta era imaginea potrivita pentru anii 0-1600.
Te inseli, cand vorbim de Treime vorbim de 2-3 fiinte Tatal si Fiul si eventual un Duh, iar fintele nu sunt valente, ci eventual o fiinta are mai multe "valente"(insusiri) deci afirmatia ta nu are sens.
> Asa se explica de ce Biblia pare asa "fantastica"<
Mie Biblia nu are cum sa mi se para fantastica, pentru ca ea este doar un furt intelectual prin care niste texte apartinand religiei iudaice, au fost furate, asumate in mod mincinos, si schimbat titlul si intelesul acelor texte! deci fantastica mi se pare doar nerusinarea celor care au comis acest furt!
> Soimos... domeniul RELIGIE, dar nici sa nu combati<
Oho, o combat si inca cum, am chiar un forum pe care combat Biblia la greu, si inca nu am gasit pe cineva care sa faca fata intrebarilor sau argumentelor mele, si stii de ce?
Ptr ca o minciuna este greu de aparat!
Dar poate vrei si tu sa ma combati si pentru asta te invit pe forumul meu http://forum-anti-christi.forumers.ro/
Nu ai gasit pe cineva care sa faca fata intrebarilor tale, pentru ca nu iei in considerare argumentele care ti se aduc.Tu iei numai ce iti convine tie si din Biblie si din istorie.
Imi pare rau Soimos, dar este evident cat de prost pregatit esti. Daca cineva iti ofera pe tava niste cuvinte care reprezinta o idee tu o sa iei acele cuvinte si o sa le rastalmacesti sau aiuresti.
Sfanta Treime adica Dumnezeu nu este o fiinta. Esti un cretin daca tu chiar crezi asta. Sunt sigur insa ca nici tu nu crezi dar ai zis asta pentru ca apoi sa legi partea cu "afirmatia ta nu are sens". Eu nu am zis ca Biblia este fantastica pentru tine, sau intr-un fel de poveste. Prin cuvantul "fantastica"m-am referit pur si simplu la nivelul la care este scrisa. Este plina de simboluri si are multe suprafete, sa nu mai zic ca e plina de epitete si metafore. O minte neantrenata o vede fantastica pe Biblie. Asta am vrut sa zic. Nu ma intereseaza prostiile astea puerile cu "hai sa ne jucam de-a ateii si satanistii! Hai sa aruncam cu rahat in toate valorile sfinte, credintele si misterele existente de la crearea omului in prezent ". Esti un copil. Mai mananca mamaliga putin, du-te la scoala, dupa ce o termini mai traieste putin, invata sa fii om si apoi dupa ce o sa intelegi viata putem sa deschidem discutii despre Dumnezeu, pana atunci tot ce zici e nul.
Nu le-am vazut ideea e ca treimea inseamna ce a zis FortaUniversului mai sus si incerc sa inteleg de ce zici tu ca "Diavolul care vedem clar ca are puterea a 2 Treimi"
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.149.234.102) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro