| Meme10Memu a întrebat:

Am vazut ca multi, cu Biblia in mana, nu stiu corect ce este Duhul Sfant al Lui Dumnezeu spunand ca acesta este o persoana apartinand unei treimi. Acestia pretind ca au inteles din Biblie aceste lucruri. Duhul Sfant al Lui Dumnezeu este o persoana? Are nevoie Dumnezeu de un duh stiind ca Dumnezeu insusi este un Duh?

Răspuns Câştigător
| TamplaruAnisoara a răspuns:

"Unde ma voi duce departe de Duhul Tau si unde voi fugi departe de fata Ta?" Psalmul 139/7
Aici David spune ca Duhul lui Dumnezeu este prezenta lui Dumnezeu. David înțelegea ca Dumnezeu este omniprezent.
" Petru i-a zis: ' Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca sa minți pe Duhul Sfânt?
Nu ai mințit pe oameni ci pe Dumnezeu." Aici Petru explica ca mințind pe Duhul Sfânt de fapt mințim pe Dumnezeu.

87 răspunsuri:
| Sonia822 a răspuns:

Biblia e pentru toata lumea. Si pentru cel cultivat, si pentru cel mai putin cultivat, dupa intelesul sau. Sfantul Duh e apa, si Fiul e Soarele ``care iarasi va sa vie cu slava`` si vine in fiecare diineata

| Sonia822 a răspuns:

Ca o conspiratie, de Pogorarea Sfantului Duh toata apa la canal in Bucuresti a curs plina de rugina, urat mirositoare, maronie, portocalie, in functie de zona. Pt ca cei ce au pus laba pe companiile strategice sunt de alta religie. Si vor instalarea unei singuri religii. De aceea s-au inchis bisericile, si purtam masca pe fata, ca la musulmani, burka si nejabul

| Meme10Memu explică (pentru Sonia822):

Duhul Sfant e puterea Lui Dumnezeu manifestata in universul material.

| Meme10Memu explică (pentru Sonia822):

Daca citesti cartea Apocalipsa acolo nu scrie nimic despre vreun Duh Sfant care sa se infatiseze inaintea Lui Dumnezeu Tatal in cer. Spune doar despre Dumnezeu Fiul Iisus cel inviat. De aici rezulta ca Duhul Sfant nu este o persoana. In Matei 28:19, 20 se spune in numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfant. Aici este amintit Duhul Sfant pentru a accentua o calitate esentiala a lui Dumnezeu manifestata in universul material adica Duhul Sfant. Niciun om nu a vorbit cu Duhul sfant al Lui Dumnezeu pentru ca Duhul Sfant nu e o persoana.

| BunaNeata1 a răspuns:

Dumnezeu e Sfânta Treime, adică Unul de ființă și Trei de fire. Sfânta Treime = Dumnezeu Tatăl+ Dumnezeu Fiul+Dumnezeu Duhul Sfânt = Dumnezeu. Știu că e peste puterea minți omenești să înțeleagă asta, dar așa este. În Biblie se spune :„Este un Domn, o credință, un botez", adică avem UN singur Dumnezeu și se mai spune : „... Și aceștia trei una sunt".

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru BunaNeata1):

Una nu e același lucru cu unul.

| Meme10Memu explică (pentru BunaNeata1):

Scrie undeva ca vreun om a vorbit cu Duhul Sfant?

In cartea biblica Galateni se spune despre roadele Spiritului Sfant in contrast cu roadele firii pamantesti. Firea pamanteasca este o persoana care influenteaza oamenii?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru BunaNeata1):

"In adevăr, cine dintre oameni cunoaște lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot așa, nimeni nu cunoaște lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu." 1 Corintieni 2/11
Acest verset compara in mod clar doua lucruri: ceea ce este spiritul omului fata de om cu ceea ce este spiritul lui Dumnezeu fata de Dumnezeu si este unul din cele mai clare versete din Biblie care ne ajuta sa înțelegem ce este spiritul lui Dumnezeu. Daca spiritul omului nu este o persoana separata de omul însuși, atunci nici spiritul lui Dumnezeu nu este o persoana diferita de El Însuși, caci altfel acest verset nu mai are nici un sens.
Pavel afirma deci ca " spiritul omului este fata de om la fel cum spiritul lui Dumnezeu este fata de Dumnezeu."

| Meme10Memu explică (pentru TamplaruAnisoara):

Duhul Lui Dumnezeu este gandirea Lui Dumnezeu. Duhul omului e gandirea omului. Daca ne referim la forta lui Dumnezeu ca cunoaste am putea spune ca e o persoana dar nu este asa.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Meme10Memu):

"După cum trupul fara duh este mort, tot așa si credință fara fapte este moarta" Iacov :2/26
"Tata,in mainile Tale, Îmi încredințez duhul! Si când a zis aceste vorbe, Și-a dat duhul." Luca : 23/46 Studiați Biblia fiindcă ea singura se explica.

"In adevăr, cine dintre oameni cunoaște lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot așa, nimeni nu cunoaște lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu." 1 Corintieni 2/11.

Pot aparea confuzii. Doar ceva personal cunoaste. Daca Duhul Lui Dumnezeu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu inseamna ca Duhul Lui Dumnezeu e o persoana? Cum cunoaste?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu! Eu nu cred in Trinitate. Duhul Sfânt este duhul lui Dumnezeu Tatăl.

Duhul lui Dumnezeu e puterea Lui Dumnezeu care poarta amprenta modului de gandire al Lui Dumnezeu. Asa cunoaste lucrurile lui Dumnezeu. E o diferenta intre a cunoaste si a cerceta. Daca Duhul Sfant ar fi fost o persoana atunci s-ar fi folosit verbul a cerceta, a studia.

Tot așa, nimeni nu cunoaște lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu." 1 Corintieni 2/11. Aici este exclus Iisus care nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu sau toate lucrurile lui Dumnezeu Tatal. Spune ca NIMENI nu cunoaste afara de Duhul Sfant. Astfel trinitatea cade. Asadar Duhul Sfant e o parte intrinseca a Lui Dumnezeu Tatal.

| cristi202 a răspuns:

"Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu." (Ioan.14:26)
"Cand va veni Mangaietorul, pe care-L voi trimite de la Tatal, adica Duhul adevarului, care purcede de la Tatal, El va marturisi despre Mine." (Ioan.15:26)
"Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare." (Ioan.16:13)
Sunt doar cateva afirmatii ale Bibliei, in cazul acesta chiar ale lui Isus Hristos.
Fii atent! - "va va invata", "va va aduce aminte", "va marturisi", "are sa va calauzeasca", "va vorbi tot ce va fi auzit" (aici ai doi in unul, vorbit-auzit), "va va descoperi". zi-mi tu daca aceste atribute nu sunt clar ale unei persoane. Doar o persoana poate invata, aduce aminte, marturisi, calauzi, descoperi, si sa auda si sa vorbeasca.
Eu nu pretind ca am inteles asta din Biblie. Trebuie sa fii orb ca sa nu vezi ca asta zice Biblia. Eu ti-am adus doar trei argumente, la o cautare de doar 2 minute, insa ele sunt mult mai multe. Eu zic sa citesti Biblia, doar asa te poti convinge singur.
Stiu ca termenul de trinitate e greu digerabil, ca nu ne putem inchipui trei persoane intr-o singura fiinta. Insa nu stim daca nu cumva aceasta pluralitate nu e valabila in alt "spatiu", cel al spiritului. E, daca vrei, ca si un patrat desenat pe o coala de hirtie, adica intr-un plan cu doua coordonate. E unul singur, dar, daca e sa mergi la un nivel superior, cu trei coordonate, in spatiul cunoscut de noi, te-ar mira sa afli ca de fapt acel patrat devine cub, un sigur obiect geometric, dar, daca te uiti la el, vezi nu mai putin de 6 patrate la fel ca cel din planul cu doua coordonate? Cam asa e si in lumea spirituala, e posibil la alt nivel, superior noua, sa existe o singura fiinta cu trei persoane.
La ultima intrebare nu iti raspund, a facut-o frumos TamplaruAnisoara

| cristi202 a răspuns (pentru Meme10Memu):

"Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua sa nu mai punem peste voi nicio alta greutate decat ceea ce trebuie,..." (Fapt.15:28). Cred ca intelesul e suficient de clar, e ca o intelegere intre Duhul Sfint si ei, "noua" in text. Cind spun ca s-a parut nimerit sotiei mele si mie, e clar ca am vorbit cu sotia mea despre ce ni s-a parut a fi nimerit.

| BunaNeata1 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

De exemplu, eu sunt un om, dar sunt și o fată.
Nu-i greșit ce am scris acolo.

| BunaNeata1 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Scrie că a vorbit cu Dumnezeu, anume de Duhul nu știu dacă scrie în Biblie, deoarece nu am atras atenția atât de amănunțit. În crezul ortodox scrie că Duhul a vorbit prin proroci, deci cred că scrie și în Biblie. Mai bine să raspundă cei care cunosc mai bine.

| Raullalu a răspuns (pentru Meme10Memu):

Duhul sfânt e o parte Din Dumnezeu e un component al Sau.
Și omul poate trimite emoții prin Duhul lor.
Dar Dumnezeu poate face mai mult de atât.
Duhul Sfânt nu e o persoana diferita de Dumnezeu

| Șerban_Mircea_1996 a răspuns:

Converteste te la islam e mai usor

| Irinel15123532 a răspuns:

Intr-adevar draga prietene, Duhul Sfant este o persoana.
Duhul Sfant nu este o forta impersonala, ci o persoana ca mine si ca tine, este a 3a persoana a Sfintei Treimi.

Duhul Sfant poate fi mintit, nu inseamna ca nu site ca mintim, dar i se pot adresa minciuni ca oricarei persoane.
O intamplare din biblie suna asa:
''Petru i-a zis:,, Anania, pentruce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfînt?''

Poate fi intristat, nu poti intrista decat o persoana care te iubeste.

Să nu întristați pe Duhul Sfînt al lui Dumnezeu, prin care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării. (Efeseni 4:30)

Deci, Duhul Sfânt nu este o putere, ci o persoană a Sfintei Treimi care ne dă putere să fim martori ai Domnului Isus și ne dă putere să trăim o viață sfântă:

Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și sîntem schimbați în acelaș chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. (1 Corinteni 3:18)

Duhul Sfânt este distinct ca persoană de persoanele: Tatălui şi al Fiului:

În Ioan 16:12-15, se spune: „Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteţi purta. Când va veni mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare. El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi. Tot ce are Tatăl, este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi".

În timp ce Domnul Isus, nu a putut să-i înveţe anumite lucruri datorită limitelor ucenicilor, ei nu puteau duce (purta) atunci anumite adevăruri, atunci când va veni Mângâietorul ei urmau să fie călăuziţi de Acesta în tot adevărul.

Domnul Isus avea slujba de Mângâietor cât timp a fost pe pământ ( Luca 9:11; Ioan 11:19-26), să le vestească şi să-i călăuzească (conducă) El în tot adevărul, să convingă lumea de păcatul ei (Ioan 1:7, Ioan 1:9; Ioan 3:17-21)

Intr-un fel, Domnul Iisus a trimis pe Duhul Sfant pentru a prelua lucrarea pe care Iisus o facea deja, Duhul Sfant este o calauza, care indruma, mangaie, mustra, iubeste, cine poate iubi, daca nu o persoana? Vantul nu poate iubi pe nimeni si nu poate fi intristat, o forta plutind undeva nu poate fi intristata sau sa iubeasca, dar o persoana poate.

| Meme10Memu explică (pentru Irinel15123532):

Duhul Sfant nu e o persoana ci insasi forta activa a Lui Dumnezeu pe care o exercita in planul material. Aceasta poate fi intristata pentru ca poarta amprenta gandurilor Lui Dumnezeu.

Nu scrie nicaieri in Biblie ca Dumnezeu Tatal sau Iisus sau vreun om ar fi vorbit cu Duhul Sfant. Asta pentru ca Duhul Sfant e o forta direct conectata cu gandirea Lui Dumnezeu. Iisus nu e direct conectat cu gandirea Lui Dumnezeu Tatal. Daca era stia cand va veni sfarsitul.

| Meme10Memu explică (pentru Raullalu):

Exact. Duhul Lui Dumnezeu e prezenta Lui Dumnezeu Tatal in lumea materiala. Aceasta prezenta o manifesta prin Duhul Sfant de la miliarde de miliarde de ani lumina distanta fata de locul unde locuieste Dumnezeu Tatal. E vorba de entanglement.

| Meme10Memu explică (pentru cristi202):

Dumnezeu nu mijloceste printr-o persoana cu materia ci este Duhul Sau Sfant care e direct conectat cu gandirea Lui Dumnezeu sau chiar persoana Lui Dumnezeu Tatal sau prezenta Lui fara sa fie El in acel loc. Doar Dumnezeu Tatal are aceasta capacitate pe care Dumnezeu Fiul nu o are.

| Meme10Memu explică (pentru cristi202):

Suntem in secolul 21. Stiinta a evoluat. Ca sa auzi si sa vorbesti nu trebuie sa fii o persoana. Iar explicatia ta cu cubul e in contradictie cu ce scrie in Biblie. Dumnezeu Fiul e un patrat mai mic decat patratul numit Dumnezeu Tatal si acest raport nu conduce la niciun cub cu 6 fete egale.

| Meme10Memu explică (pentru Șerban_Mircea_1996):

Islamul e un crestinism contrafacut sau falsificat de om si de Satan care a semanat dupa Iisus. Mahomed a impus cu forta islamul nu l-a predicat. Mahomed a purtat razboaie de impunere insa Iisus nu a purtat razboaie de impunere. Iisus nu s-a culcat cu vreo femeie sau nu s-a incurcat cu carnea umana prin relatii intime cu vreo femeie.

| danut a răspuns:

Iertare DAR in afara de CRISTI202 se vede ca NIMENI de pe aici NU ESTE CRESTIN caci NU CUNOASTETI CREZUL CRESTIIN:
Cred...Si intru Duhul Sfant, DOMNUL de VIATA facatoriu care din Tatal purcede, CEL ce IMPREUNA ci Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, CARE a grait prin Prooroci...
CRESTINILOR, cititi Crezul Crestin mai baieti si lasati satanismele iehoviste la ei caci ei NU SUNT crestini.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru danut):

Dar de când e introdus Crezul creștin in Biblie? Ellen White nu a acceptat trinitatea. S-a introdus ca punct de credință după moartea ei. Daca bine îmi amintesc in 1923. De ce credeți ca in Apocalipsa Dumnezeu ne avertizează sa ieșim din Bobilon ( poporul Meu)? Pentru ca satanismul a intrat in biserica. Si după ce zice "ieșiți din Babilon poporul meu", nu mai zice sa intram in o alta biserica.