| isPROSTdegeaba a întrebat:

Am vazut un film numit "Scapat din iad".
Acolo, un om care era foarte bun a intrat in iad pentru ca se credea bun. A portretizat acel film gresit situatia data?

13 răspunsuri:
| Mircea08 a răspuns:

Nu stiu exact ce gandea acel personaj. Daca nu se credea mai bun decat era, inseamna se evalua corect ceea ce nu e rau. Mai rau este sa te subapreciezi constient fiind ca esti bun. Daca se mandrea cu faptul ca era bun atunci inseamna ca e rau si acesta este motivul pentru care a intrat in iad. Ceea ce este exagerat, este faptul ca in iad nu se intra pentru faptul ca te mandresti cu faptul ca esti bun atata timp cat chiar esti.

| RAY a răspuns:

Acolo vor intra 5, 5 miliarde de persoane, cat de psihopat trebuie sa fi sa crezi asta, film sectant
sa recapitulam un creator aparut din nimic creaza 200 de miliarde de stele din absolut nimic dar o singura planeta o considera mai cool,alege un popor din toate cel evreu,apropo iahve crestinilor nu a creat nici un iad nici un rai,cei care il blasfemeaza pe dumnezeu crezand ca iisus a fost mesia nu vor avea parte de purificarea sufletului,vor muri pe vechi. dupa ce mori te duci in locuinta mortilor nu in iad,asta e propaganda sectancta, dupa iisus care se contrazice singur

am venit doar pentru oile lui israel vs mergeti si faceti crestini din toate neamurile sau eu nu sunt bun, bun este doar dumnezeu, iisus a spus cine nu crede in mine nu va avea partea de imparatia mea, deci da dupa el toti 5, 5 miliarde de persoane vor intra in iad, dar te asigur ca iisus nu era mesia nici pavel nu credea asta, mesia trebuie sa faca din poporul evreu cel mai maret din toate iar gentili =adica cei care cred in Dumnezeu, respecta cele 10 porunci vor avea parte de purificarea sufletului, a spune ca iisus era fiul lui dumnezeu e o blasfemie, iisus merita sa moara conform vechiului testament

| isPROSTdegeaba explică (pentru Mircea08):

Sa intri in iad pentru asa ceva... frica sa-mi fie de Dumnezeu atunci...

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Filmul intra la categoria "fictiune", corect? Face parte din genul supranatural. Cauta intelesurile acestor cuvinte si vei vedea ca sunt inventii.
Ca si iadul si raiul, sunt locuri fictive inventate de popoarele antice pentru a-si gasi un rost sau a crede in existenta dupa moarte.
Mitul despre iad in care crezi tu astazi este o preluare dupa opera lui Dante - Infernul. Tot aceste scene, inspirate de acolo, sunt pictate pe biserici. Evul Mediu a schimbat mult perspectiva in aceasta privinta: niveluri ale iadului, pedepse etc.
Spre exemplu, evreii credeau in sheol, o lume rece, goala, intunecoasa unde sufletul se duce dupa moarte.
Exista foarte multe astfel de exemple in mitologiile lumii, dar trebuie sa intelegi ca toate sunt fictiune.

| isPROSTdegeaba explică (pentru Delmo_Catalin_1984):

Nu exista suflet atunci?

| Mircea08 a răspuns (pentru isPROSTdegeaba):

Frica trebuie sa-ti fie de tine! Doar tu stii cat de greu poti renunta la unele obiceiuri care dealtfel nu sunt normale dar au intrat in reflex

| isPROSTdegeaba explică (pentru Mircea08):

Precum?

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru isPROSTdegeaba):

Cum ar putea exista? Au fost facute zeci de studii, operatii, cercetari. Nu exista suflet in corpul omenesc. Stiinta nu minte.
Ideea de suflet apare inca din Mesopotamia, Sumer si merge pana in Egiptul antic. La egipteni era numit ca si avea forma de pasare. Ba chiar, egiptenii credeau ca exista 3 tipuri de suflet. La fel si buddhistii - ele reunesc amintirile si personalitatea unui om.
Insa aceasta idee iluzorie este legata doar de frica omului de moarte. Fiintele omenesti nu pot intelege ca sfarsitul este chiar un sfarsit si vor sa creada ca exista ceva si dupa moarte.
Oamenii din preistorie credeau intr-o lume a viselor si de aici au aparut samanii, vrajitorii. In ziua de azi se numesc preoti.

| Mircea08 a răspuns (pentru isPROSTdegeaba):

Tu le stii! Daca toate obiceiurile tale sunt normale atunci nu are de ce sa-ti fie frica

| Superior a răspuns:

Stiinta? Cand a afirmat stiinta asa ceva?
Arata-mi si mie unde?
Citeste teoria Orch Or de Roger Penrose si Stuart Hameroff care ofera o explicatie plauzibila sufletului prin fizica cuantica, toerie sustinuta de afirmatii si alte studii stiintifice. De asemenea avem si cazurile de moarte clinica si de decorporalizare.

| Superior a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

Stiinta? Cand a afirmat stiinta asa ceva?
Arata-mi si mie unde?
Citeste teoria Orch Or de Roger Penrose si Stuart Hameroff care ofera o explicatie plauzibila sufletului prin fizica cuantica, toerie sustinuta de afirmatii si alte studii stiintifice. De asemenea avem si cazurile de moarte clinica si de decorporalizare,

| RAY a răspuns (pentru Superior):

Alea nu sunt dovezi stiintifice, maxim ipoteze atat, nici acele cazuri nu sunt dovezi, ele sunt explicate de neuristiinta foarte bine, faza cu voi teisti e ca va agatati de orice care va asa zis dovedeste credinta, tu crezi in afterlife indiferent de ce argumente primesti tot vei crede, daca tot crezi ce rost are sa te contrazici

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru Superior):

Este o teorie care nu este demonstrata stiintific. Deasemenea, "plauzibil" era si ca soarele se invarte in jurul pamantului la un moment dat.
In moarte clinica exista procese chimice. Un neurolog ti-ar explica mai bine. Decorporalizarea este un mit.
Alte argumente mai noi? Astea sunt fumate si respinse de mult!