anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am vorbit recent despre facerea unui univers in laborator. Sa presupunem ca zeul crestin chiar exista...

Ce se intampla cu fiintele care apar in universul facut in laborator? Mor pur si simplu? Ajung in rai (pentru ca nu au pacat)? Ajung in iad (pentru ca nu cred in zeul "crestin")? Acele fiinte sunt "pacatoase"? Au nevoie de "mantuire"? Ce se intampla cu fiintele inteligente? Daca acele fiinte nu cred in existenta zeilor? Dar daca inventeaza niste zei si se inchina lor? Zeul crestin ar avea grija si de acele fiinte? Sunt acele fiinte "perfecte"? Este universul lor afectat de "pacatul" comis de "cineva" din alt univers?

14 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Universul trebuie sa contina laboratorul, nu invers

| Dandanache a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Dar de un laborator unde se produc clone umane ce zici? Geneticienii produc un om din punct de vedere organic, se va conforma Dumnezeu si ii va oferi suflet? Mai e valabil creationismul?

CREAȚIONÍSM s. n. Concepție teologică potrivit căreia sufletul fiecărui individ provine, prin creație nemijlocită, de la Dumnezeu, afirmându-se astfel că sufletul este un principiu deosebit de trup. [Pr.: cre-a-ți-o-] – Din fr. créationisme.

Te-ai intrebat vreodata de ce Biserica condamna atat de aprig clonarea? Ce ar dovedi un om clonat, care ar vorbi, gandi si alege?

| AlexandruRascov a răspuns:

Dumnezeu ii va arunca in iad pe toti cei ce creaza universe in laborator si vor sa fie asemeni lui. Cei ce se nasc in asemenea universe vor ajunge in iad pentru ca nu au ascultat de legile sale si au vrut sa fie creatia omului si nu a Domnului.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Dandanache):

Omul se joaca cu asa zisa dumnezeire, de ce nu poate omul controla ceea ce se intampla langa Galati

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai vazut un film cu tema asta, si ai inceput, sa pui temelia unei rataciri bazata pe vorbe, inchipuiri si presupuneri.mergi inainte fiindca vei ajumge si pe strada crestinilor.probabil vei si ramane pe ea fiindca nu sant decat doua drumuri de la universul tau ipotetic, inainte.viata si moartea.te asteptam.sa faci alejerea buna.nu te grabi.

| Dandanache a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Eu clona, tu Galati, eu log out. Nu am zis ca e bine ca omul se joaca de-a Dumnezeu, dar totusi, ce legatura are raspunsul tau cu intrebarea mea?

| Wehrmacht a răspuns:

Ma sperii cand vad cati sunt care nu inteleg ce e ala un scenariu.

Răspuns utilizator avertizat
| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Acele fiinte nu vor avea constiinta. Poate le vom programa noi sa mimeze acest lucru, dar nu vor fi mai mult decat niste obiecte, desigur, mergand pe rationamentul crestin care spune ca doar Dumnezeu poate creea fiinte care sunt constiente de existenta lor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Vad ca mi-ai demonstrat ce credeam despre tine. Cersesti atentie. Ti-am dat ignore acum mult timp iar tu acum imi raspunzi. Asta inseamna ca ai incercat la fiecare postare a mea sa cersesti atentie. Saracutul de tine.

Si nu, postarea mea nu este bazata pe un film. Nici macar nu stiu sa existe un film de acest gen. Poate imi zici si mie numele lui. Imi place ca cersesti atentie, dovedesti cat de patetic esti. Bravo.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Nu esti capabil sa intelegi ce citesti? Sau imaginatia ta nu te ajuta sa mergi atat de departe incat sa intelegi postarea mea?

O sa iti explic : postarea se refera la facerea unui univers in laborator de... sa zicem oamenii din viitor. Mai pe scurt, un univers intr-un univers.

Si nu ma lua cu "nu e posibil" deoarece in trecut nu era posibil ca oamenii sa zboare sau sa ajunga in spatiu.

Ce ar fi sa raspunzi postarii mele si sa nu mai tragi de timp sau sa nu mai schimbi subiectul?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

am uitat cat esti mare.scuza-ma ca te-am bagat in sama. nu prea tin cont de cine ce mcat si cum.in fond toti santem oameni, si ne credem. unii chiar sant.altii sant indoielnici.nu esti genul pe care sa-l agreez.deci sanatate si virtute.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate ca da. Dar nu sunt sigura. Nu cred. Da, asta trebuie sa fie.

| mODIN a răspuns (pentru AlexandruRascov):

Da,Dumnezeu nu mai vrea stiinta.El vrea o lume de prosti inapoiati.Cum altfel sa creada in el?