Animalele sunt fiinte care NU AU LOGICA, ele se bazeaza doar pe instincte. In lipsa logicii nu stiu de teism sau ateism dar TOATE il recunosc pe Creator. De exemplu, nici un animal nu stie de MOARTE, unii vor zice de elefanti, acestia se duc in zona de moarte deoarece asa le-a fost "programat unul din instincte, nicidecum ca stiu de moarte.
Spune-i asta pisicii.E una dintre fiintele care ucid din placere.
E o intrebare stupida pentru ca animalele nu rationeaza si nu gandesc abstract precum omul.
Stim ca gorila koko te intrece la IQ dar ce faci cu soricelul zuzu?
Ai dreptate tu le sti pe toate in suferinta ta de "ateism precoce".
N-am intrebat daca stiu ca mor. Unde se duc? Sufletele lor se pulverizeaza si ale noastre se duc in rai, iad?
Din punct de vedere Biblic (nu budist, panteist, brahman, popi ortodocsi, catolici sau ale ciudatenii s.f.) SUFLETUL = cu un OM VIU care este format din CORP + SUFLAREA de viata (energia vitala) primita de la Dumnezeu. Asa este in TOT UNIVERSUL, singurul care are energie vitala si o da TUTUROR este Dumnezeu. In momentul in care un corp MOARE, suflarea de viata (ENERGIA VITALA) se REANTOARCE la Dumnezeu iar restul se transforma in elementele din care este alcatuit. FIE OM, fie animal au acelasi sfarsit, suflarea de viata la Dumnezeu, restul in tarana. DACA citeati Biblia si nu va luati dupa tot felul de "idei" aflati ca FIECARE OM de pe pamant are ca sa spunem asa pentru inteles, un sistem de supraveghere care inregistreaza tot ceea ce facem, gandim, planuim, in viata noastra numite in Biblie CARTI DE ADUCERE AMINTE. Cand murim aceste DATE culese de Dumnezeu vor sta la baza RECONSTRUCTIEI noastre pentru etapa finala a OMENIRII, PENTRU "rasplatirea" faptelor facute dea lungul vietii la ceea ce Biblia numeste Judecata Finala. In functie de fapte, viata dusa si comportament vom primii rasplata cuvenita. Unii vor fi cetateni ai Noului Pamant si ai Universului iar altii vor Arde pentru vesnicie (nu vesnic) cu actualul Pamant care va fi distrus.
Asta spune Biblia. NU EXISTA DUPA MOARTE, NIMIC, care sa mearga intr-un Iad sau Rai (care sunt doar povesti imaginare a unor minti bolnave).
Pe bune, n-am auzit de aceste informatii niciodata. Oricare alta confesiune, fie catolica, ortodoxa, baptista, penticostala, evanghelica etc. toate vorbesc de un iad cu chin vesnic...bine cu exceptia la martorii lui yehova dar cam tot aia. Si ziceai ca imediat ar veni sfarsitul, eu zic ca sfarsitul omenirii va veni odata cu aparitiei robotilor. Eu mai dau aproximativ 25 de ani pana atunci.
Aceste informatii sunt DIN Biblie dar cei enumerati de tine NU STUDIAZA Biblia decat pentru a-si sustine ideile, nicidecum pentru a afla REALITATEA. Sfarsitul ESTE aici, ziua, luna, anul doar Dumnezeu le cunoaste DAR acelasi Dumnezeu ne-a lasat "borne de kilometraj" pe drumul catre SFARSIT de unde sa stim cat a mai RAMAS pana acasa. Nu are nimic sfarsitul cu robotii si aparitia acestora.
Da, sunt ateiste. Credința e o noțiune strict socială inventată de om, nu una reală. Animalele nu au inventat noțiuni sociale, deci nu au alte credințe decât cele instinctuale. Nici nu e nevoie să iei animalele drept exemplu. I-ai pe băștinașii ăia din insulele izolate. Ăia habar nu au de Dumnezeul tău iar dacă vii la ei cu din astea ești ucis ( cum a pățit de curând un creștin parcă catolic )
Animalele nu cunosc conceptul de Religie.
Neavand gandire abstracta, nici nu au cum sa o faca.
Ateii pe de alta parte, AU o IDEE (particulara sau generala) despre o religie/un zeu, de asta le si resping, "nu cred in existenta lor", etc, pe principiul simplu ca NU poti sa respingi ce NU cunosti.
Am sa consider ca nu mai e nevoie de raspunsul asta:
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16789660/
...daca cineva poate sa dea exemplul unui individ care se pretinde ateu...necunoscand notiuni ca "zeu", "Dumnezeu", "divinitate".
As cataloga animalele drept nereligioase, in sensul in care nu au o religie, nefiind capabile sa gandeasca in astfel de parametri nici macar la propria lor existenta.
Sunt la polul opus al lui Cogito ergo...
In rest... misto raspunsuri... :D