| Mădă0611 a întrebat:

Animalele sunt perfect adaptate mediului si perfect adaptate uciderii hranei, vulpea polara e alba iarna si gri sau maro in rest, se pierde in decor. Oky, dumnezeu le-a facut fix cum sunt sau au evoluat (doar microevolutie), nu conteaza, dar se omoara intre ele fara ca noi sa le vedem sau sa avem vreo treaba cu ele, le e si lor fomicuţă, trebuie sa manance, si nu-s salbatice, omoara mai pasnic decat omul. Ce-a avut dumnezeu cu cele care sunt vanate? Totusi, doare sa te muste sau intepe ceva. Ca nu ajung in rai ca n-au suflet, e fix 0, de ce s-a mai necajit sa le programeze sa sufere? Se vede ca sufera ca se zbat. Putea sa le faca sa nu simta durere.

73 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un calugar statea pe malul apei, si vede un scorpion, in apa.il scoate, sa nu se innece, si acesta il inteapa.cade iar in apa, iar il scoate iar il inteapa.cand sa-l scoata iarasi intreaba unul; cum de incerci iarasi sa-l scoti daca te-a intepat de fiecare data? fa madalino nu-ti dau raspunsul fiindca esti disteapta si nu e cazul, iar eu nu pot sa ma dau mai cunoscator fiindca sant un prapadit pacilisea si eu.Am auzit ca m-ati botezat pripasel?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Mădă0611):

Ce sa-ti explic daca eu iti dau experimente de fizica cuantica si tu imi vorbesti de gradinita de parca e vorba de pokemon. Imi cer scuze, nu am stiut ce varsta ai.

| Mădă0611 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Hai ca m-am prins ce si cum, zi ca voiai sa faci pe smecherul si gata, suntem oameni, intelegem, ce mama supararii?

| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

Scorpionul se apara doar, asa a fost programat, sa se apere de tot ce-l atinge, sau vrea sa-l atinga, nu citeste ganduri. Tot dumnezeu l-a facut asa. Mai era povestea cu inundatia si barca trimisa de dumnezeu. Nu inteleg legatura cu intrebarea mea.

Nu stiu de vreun botez, eu iti zic baubauloi big grin, de drag.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Legatura cu intrebarea ta, e ca fiecare-si urmeaza firea, care a fost atinsa de pacat in toate ale ei nu numai omul.iar omul care face bine din firea lui, il poti numi om.iar cel care face rau si ii mai si place ceia ce face, imi pare cu regret daaaaa ala nu e om.cat despre baubauloi? adica un fel de bau-bau da mult mai mare? cat de mare? fiindca na tin si eu la imagine nu oarescum.

Omul mananca de rau ce e? Manca si inainte sa manance acel mar. thinking Plantele si animalele au viata, daca le mananci, le omori. Apropo, si plantele se omoara intre ele, si spun asta pentru ca pentru multi animal inseamna salbatic, rau, dar unele-s de treaba, prind de gat prada si o omoara destul de repede, asa ca suferinta e de scurta durata. Si oky, e in firea lor sa omoare, de ce sa mai simta suferinta daca ala e planul cu ele?

Nu m-am gandit cat de mare, baubauloi si gata.

| milan9 a răspuns:

Tot acest val de suferinte in lume a venit dupa caderea oamenilor. O rasfrangere nedrepata vei spune, dar acestea au fost doar o latura a amplitudinii consecintelor pacatelor oamenilor...

In Rai nu era aceasta sfasiere intre animale, desi animalele care astazi sunt pradatoare aveau si atunci colti si gheare desi traiau in pace unele cu altele.

Ordinea lucrurilro putea fi alta. Armonia era posibil sa fie pastrata...

| Mayhem666 a răspuns (pentru milan9):

Sa zicem ca ar fi adevarat ce spui tu, chiar daca nu este, dar sa zicem ca ar fi, si atunci de ce ar suferi un animal pentru pacatul unui om?

| Mădă0611 explică (pentru milan9):

Animalele se hraneau inainte de caderea in pacat? Ca omul da, si se hranea omorand. laughing Ce ironic. Omul fara pacat, omora.

| Inferno a răspuns:

Cand mi-am facut prima data cont pe siteul asta parca nu erati chiar atat de imbecili...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

"Realitatea in care traim ne-o construim singuri"... vezi ca cine ti-a zis asta te minte.

"Lumea materiala [...] este inexistent"... deci daca eu arunc cu o caramida "inexistenta" spre capul tau, nu o sa te lovesc nu?

"De ce unii gasesc placere in durere"... asta tine de un subiect care mai mult ca sigur te depaseste. Dar sa revenim putin la partea cu lumea inexistenta. Te bagi la faza cu caramida? Aduc eu materialele necesare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Da ba, la inceput, purecii si rechinii faceau fotosinteza.

anonim_4396

"se hraneau inainte de caderea in pacat?"... atunci faceau fotosinteza. N-aveau altceva mai bun de facut atunci decat sa stea cu burta la soare (cred ca de-aici vine si expresia laughing )

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

Adica au avut parte de o micro evolutie, asa cum tu mergi la scoala si evoluezi intelectual asa si ele si- au schimbat comportamentul odata cu potopul. Ce crezi ca au visat acele animale timp de un an cat a durat in totalitate potopul, caci treaze nu au fost.

| 777eSpirituales777 a răspuns (pentru milan9):

Buna!
Sa nu te iei dupa ateii cei rai care insulta. sad
Animalele inainte nu erau asa de rele cum sunt azi. Ele erau cuminti si bune si dragalase. Toata pasteau iarba fericite in gradina Domnului. happy
De cand cu pacatul s-au facut rele si nesimtite. sad
Pa pa!

| 777eSpirituales777 a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna!
Animalele pasteau iarba inainte ateule! Ele erau cuminti si bune.
Dupa ce satan le-a corup ele au devenit rele si netrebnice.
Pa pa!

| Bluestar15 a răspuns:

Necunoastere teologica: moartea (si inclusiv violenta si toate celelalte) s-au inserat in creatie DUPA caderea adamica (pana atunci animalele nu se atacau intre ele).De ce simt animalele durere? Well, intrebarea mai dura e de ce "poluam" lumea cu toate patimile noastre. Evolutia e o mare groapa de potential, ea presupune ca simpla materie prin evolutie genereaza constiinta (fenomen calitativ emergent), chestie infirmata de psihologie de peste un secol (a se vedea gestaltismul) si in cultura de mii de ani.Ah, si mai e originea vietii, care dupa atei ar fi abiogeneza.Imaginati-va un lant de 300 si ceva de aminoacizi care se cupleaza in perfecta ordine, o simpla eroare pe un segment al lantului facand intreaga celula nefunctionala (bunaoara, daca intr-un singur punct al lantului ai arginina in loc lizina toata treaba e compromisa). Exista 23 de aminoacizi, sansele ca treaba asta sa se produca random sunt de 23 la puterea 300 big grin big grin Mai rau pentru atei, e necesara stabilitatea lantului obtinut (bunaoara, ai o secventa incompleta de aminoacizi si pana vine urmatorul aminoacid pe lant, e nevoie ca acel angrenaj sa ramana stabil timp de zile sau chiar luni, biata celula nerezistand nici macar 10 minute in indiferent ce conditii de mediu). Plus multe altele happy

| Mădă0611 explică (pentru Bluestar15):

Pai ce mancau animalele inainte?
Abiogeneza e teorie doar, asa ca ruileeex.

| Mădă0611 explică (pentru 777eSpirituales777):

Si iarba e vie, simte durere.

| Mădă0611 explică (pentru danut):

Au evoluat psihic? laughing Caderea in pacat a fost cu muuuult timp inainte de potop.
Adica ghepardul nu avea dungile alea la ochi, si vulpita mea polara nu avea doua haine, alba si gri/maro/visiniu? Totusi, ele mancau inainte, nu? Ce mancau, ca plantele sunt vii, sa le mananci trebuie sa le omori, sau le mananci pe alea moarte deja, dar nu-s prea bune, dar stai, nu exista moarte, deci nu mureau singure, nici nu puteau fi mancate ca nu exista moarte. Ce dracu?

Ce fotosinteza daca trogloditii aia doi mancau mere? "Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră."
Fructul plantei e copilul ei. Imagineaza-ti pe cineva mancand copii de om, unii abia nascuti, altii scosi din burta mamei. Hmmmm, delicios. Un sac cu grau, pregatit pentru dus la moara = un sac plin cu copii...

| Mădă0611 explică:

"30. Iar tuturor fiarelor pământului şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor ce se mişcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Şi a fost aşa.
31. Şi a privit Dumnezeu toate câte a făcut şi iată erau bune foarte. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a şasea." laughing ce mandru asculta cum sufera plantele.

| Mădă0611 explică (pentru Inferno):

Io de asta mi-am facut laughing, ca erau. M-au enervat aia ca ziceau ca Windows media player nu incarca subtirari.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu bine ca unii au evoluat doar pana la nivelul de a arunca pietre in capul altora, nu trebuie sa ma te lauzi ca faci parte din grupa asta de care e plina lumea. Nu e nevoie sa inteleaga toata lumea universul, ar dori toti un loc in voiajul spre Andromeda si nu e loc.

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

Plantele nu sunt considerate fiinte, ele au fost lasate pentru consum (unele). Poate am gresit spunant psihic ci ar fi trebuit instinctual dar si fizic. Biblia spune ca inainte de pacat toti mancau fructe, seminte, plante si animalele iarba. Nicaieri nu scrie ca plantele erau "nemuritoare" inainte de caderea in pacat.

anonim_4396

"Ce fotosinteza daca trogloditii aia doi mancau mere?"... misterioase ie caile domnului fata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru 777eSpirituales777):

"Animalele pasteau iarba inainte ateule"... chiar daca esti troll (si unul extrem de slab), din pacate sunt pe aici crestini pe bune care chiar cred afirmatia asta asa ca urmatoarele cuvinte sunt pentru ei :

Da, pasteau fericite in gradina edenului, mai ales rechinii, purecii, leii, etc.

| milan9 a răspuns (pentru Mădă0611):

Inainte de pacatul stramosesc Adam nu facea sacrificii...

| Mădă0611 explică (pentru danut):

Nu-s considerate de cei care nu isi prea folosesc mintea.
Nu trebuie sa scrie ca erau nemuritoare, nici nu erau, ca le omorau Adam si Eva, ziceam ca inainte de caderea in pacat oamenii omorau, chiar si animalele, dar pacatul nu exista. Plus ca exista moarte inaintea crearii ei. laughing Cata logica.
Apropo, sunt curioasa de inca o chestie. Deci inainte erau toti pasnici, dar omul a pacatuit, ca ii era foame si pofta, si era si prost, asa l-a facut creatorul, cu nevoi si fara minte, si hop, totul s-a patat, s-a murdarit, acum smecheria e ca animalele au meniul lor specific, o fi votat care ce segment sa primeasca? Sau cum? Si de ce exista acea durere fizica?

| Mădă0611 explică (pentru milan9):

Omora plante. Planta respira, se apara, se reproduce, deci e vie. De sacrificii n-am zis nimic, stiu si eu ca Yhwh cerea, avea preferinte pentru miei, oare l-o fi atins si pe el pacatul stramosesc, sau de la el i-a atins pe oameni?