Nu are influenta la persoana in pericol pentru ca ea e de origine ateica si cum nu crede in el o lasa in voia sortii, sau a pacatuit peste masura si a ajuns momentul sa fie judecata.
Pai si la un copil? ce mai zici atunci?
Nu a fost botezat si Dumnezeu nu-i poarta veghe, asa cum un bebelus daca moare la nastere merge in iad. El stie mai bine.
Merge si la atei/agnostici, interpretarea conteaza. Dumnezeu, ca idee/concept si datorita faptului ca exista nspe religii pro/contra vreun oarecare zeu, ne influenteaza pe toti. In bine sau rau, asta chiar depinde de la om la om. Treaba cu multumitul dimineata si seara e destul de sanatoasa daca e facuta cum trebuie, tine de autosugestie. Repetitia e muma invatarii/implinirii. Rugaciunea e ca o mantra, de unde si faptul ca uneori chiar are efect.
" Rugaciunea e ca o mantra, de unde si faptul ca uneori chiar are efect."
Aici vorbim de autosugetie.
Cam asa ceva, dar nu numai. Cind te rogi pentru altul, eventual in grup, si mai ales cind se cinta chestii la o anume frecventa... treaba e interesanta.
" Cind te rogi pentru altul, eventual in grup si mai ales cind se cinta chestii la o anume frecventa"... nu functioneaza.
Esti dispus sa pariezi pe treaba asta? Eu da. Ca sa nu zici ca-s rau, pariem pe 5000 de lei (noi). Daca poti sa dovedesti ca asta funtioneaza, pe langa faptul ca imi iei mie banii, iei banii multor persoane care sunt dispuse sa ofere celor care pot sa demonstreze ca chestiile psiho-pupu functioneaza.
Daca nu vrei sa te faci bogat, nu-i nimic, poti lua banii si-i poti dona.
3 teste "simple". Ti-l zic pe ultimul daca vrei :
1 -
2 -
3 - Va adunati cati vreti si va rugati pentru o persoana fara un membu sa-i creasca la loc. Succesuri.
Nu o sa treceti nici de primul punct.
Sau acest rugat la anumita frecventa nu functioneaza cu orice? Dar cu ce? Putem sa schimbam cele 3 teste, nu-i problema (atata timp cat nu zici idiotenii gen "sa-i mearga bine in ziua X").
Sari cu scuzele de rigoare.
Nu sint dispus sa pariez pe nimic. Unele chestii asa zis mistice au explicatii stiintifice. Ca nu sint acceptate oficial, asta e partea a doua. Cum ar fi faptul ca unele afectiuni asa-zis incurabile sau degenerative (scleroza) pot fi tratate cu 100% recuperare doar prin dieta.
P.S. Nu sint religios deloc, in cazul in care paream altfel. Doar ca toata salata mistica reprezentata de religie are si ceva parti valabile.
N-am zis ca esti religios si nici ca pareai. Doar m-am luat de afirmatia ta legata de rugaciunea in grup. S-au facut destule teste si tot timpul s-a aratat ca rugaciunea nu functioneaza.
Sunt multe persoane care sunt dispuse sa ofere bani celor care pot sa dovedeasca existenta chestiilor psiho-pupu. Pana acum nimeni nu a reusit sa castige.
Faptul ca unele afectiun trec prin dieta nu valideaza cu nimic rugaciunile. Daca tu iei un pumn de medicamente, te rogi si culmea te vindeci, iar nu inseamna ca rugaciunea functioneaza.
Ti-am zis, 3 teste "simple", ultimul fiind refacerea unor membre amputate folosind rugaciunea (sau daca X zice ca are alte puteri magice, poa sa le foloseasca). Eu sunt dispus oricand sa pariez cu cei care afirma chestii psiho-pupu si stiu ca nu o sa pierd.
"salata mistica reprezentata de religie are si ceva parti valabile"... efectul placebo, autosugestia. Sigur, dar acestea NU demonstreaza ca acea "salata mistica" e pe bune. Asta nu inseamna ca daca te rogi o sa-ti creasca membrele inapoi. Poti sa ceri ajutorul TUTUROR oamenilor si sa va rugatit toti in acelasi timp si pe aceeasi frecventa ca tot nu o sa se intample nimic.
Doar asta am vrut sa zic. Chestiile psiho-pupu NU sunt demonstrate ca fiind valide si pana acum toti cei care au vrut sa testeze asa ceva au picat motiv pentru care nu e corect sa faci afirmatii ca cea de mai sus cu rugaciunea in grup.
Uite un copy-paste de pe Wiki -
Ram Bahadur Bomjon is a young Nepalese Buddhist monk who lives as an ascetic in a remote area of Nepal. Ram Bahadur Bomzan appears to go for periods of time without ingesting either food or water.[13][14] One such period was chronicled in a 2006 Discovery Channel documentary The Boy With Divine Powers, which reported that Bomjon neither moved, ate nor drank anything during 96 hours of filming.[15]
Iti dai seama ce S-AR PUTEA face daca o gasca de omuleti care chiar isi folosesc abilitatile latente pe care le avem cam toti "din constructie" s-ar apuca sa isi puna mintea la ceva? Multe chestii considerate supranaturale eu le consider "disabled features". Telekinezia, de exemplu.
Cauta pe net (te las pe tine, stiu ca poti) si o sa vezi ca toata treaba asta cu traitul fara mancare (si mai ales fara apa) e bullshift.
"reported that Bomjon neither moved, ate nor drank anything during 96 hours of filming"... 96 ore e o nimica toata. Daca nu faci nimic poti sta 96 de ore fara apa. Totusi, dupa aceste 96 ore ai nevoie urgenta de apa.
Cu mancarea e si mai usor deoarece poti sta mult mai mult fara mancare.
Faptul ca tu vrei sa nu mananci o perioada de timp NU e o abilitate psiho-pupu.
"isi folosesc abilitatile latente "... NU EXISTA ASA CEVA. Dupa cum am zis mai sus, TOTI cei care au fost testati pe bune au picat testele. Si Ram daca ar fi fost sa dea un test pe bune de o luna cel putin, ar fi picat deoarece ar fi avut nevoie urgenta de apa.
Vrei sa scurtezi durata? Pune-l sa stea in soare puternic. Succesuri. Acele 96 de ore se reduc drastic.
"Telekinezia"... nu exista.
Incearca sa te documentezi pe bune inainte sa faci afirmatii. Nu mai pune botul la toate idioteniile.
Vad ca tu chiar pui botul la toate idioteniile fara sa te obosesti sa cauti. Trist.
"Uri Gellar claims"... James Randi spre exemplu a aratat de mai multe ori ca Uri Geller e un fals. Vad ca in prezent inca mai exista persoane care cred ca el a fost pe bune. Trist.
Poti sa cauti informatii si despre Robert G. Jahn si o sa vezi ca toate testele lui nu sunt valide.
Asa ca o curiozitate, cauti ce iti zic eu sau ignori tot ce nu coincide cu punctul tau de vedere? Sa stiu daca discutia tu tine are rost sau nu.
Inainte sa mai postezi ceva legat de psiho-pupu, da un mic search pe guagal, asigura-te ca informatiile sunt pe bune.
Define psiho-pupu, please. Nu am timp acuma sa stau sa caut amanuntit, ma rezum la prima pagina din gugal si la ce am citit pina acum.
Bonus question: Consideri si biocimpul si bioenergia ca "idiotenii" sau nu?
"Define psiho-pupu"... tot ce tine de supranatural, paranormal, etc.
"Bonus question"... da.
* presupunand ca prin bioenergie te referi la idiotenia ce tine de vindecare.
Idiotenie? Biocimp>bioenergie>corpul uman produce curent electric, fapt demonstrat de nspe ori>dezechilibrele electrice/de biocimp conduc la afectiuni care pot fi tratate prin echilibrarea energetica. Ca sint multi sarlatani in domeniu, asta e partea a doua.
Sa inteleg ca tu consideri si fotografia Kirlian ca psiho-pupu? Buba e ca multe chestii banale din ziua de azi ar fi fost considerate psiho-pupu cu poate nici 50 de ani in urma...
Iti sugerez sa te documentezi pe bune inainte sa mai faci afirmatii. Incep sa ma satur. Ti-am aratat de fiecare data pana acum ca tot ce ai zis intra la categoria "idiotenii" (sau mai bine zis am incercat sa te las pe tine sa cauti si sa realizezi singur ca afirmatiile date de tine cu psiho-pupu tin de idiotenii).
Observ ca tot ce ti-am scris pana acum a fost degeaba. Observ ca nici macar nu te-ai obosit sa te documentezi pe bune inainte sa vorbesti despre ceva. Ai luat ceva ce coincidea cu punctul tau de vedere si ai zis "e pe bune" alegand sa ignori tot ce nu coincide cu acel punct.
N-are rost sa mai continui discutia cu unul care o arde gen :
X - Rugaciunea functioneaza.
Y - Nu.
X - Traitul fara mancare si apa e pe bune.
Y - Nu.
X - Bine dar telekinezia functioneaza.
Y - Nu.
X - Bioenergia sigur e pe bune.
Y - O_O
Pai ia stai catinel. La urma deja pot ajunge si eu la concluzia ca nu are rost sa mai continuam discutia. Bioenergia e paranormala si noi sintem la fel de vii ca o piatra? WTF? Ci sinapsele care sint impulsuri electrice? Sau si alea is pupu? Esti cam radical...
Documenteaza-te pe bune dupa care vino si zi ca ai gresit. Momentan nu faci diferenta dintre "pe bune" si "idiotenii".
Incep sa ma satur sa-ti tot zic ca afirmatiile tale nu sunt pe bune iar tu sa aduci altceva.
X - Rugaciunea functioneaza.
Y - Nu.
X - Traitul fara mancare si apa e pe bune.
Y - Nu.
X - Bine dar telekinezia functioneaza.
Y - Nu.
X - Bioenergia sigur e pe bune.
Y - O_O
Un om cat de cat inteligent ar fi realizat dupa al 2-lea "nu" ca nu s-a documentat suficient iar celelalte afirmatii pe care urmeaza sa le dea cel mai probabil nu sunt pe bune.
Ai facut o afirmatie, ti-am aratat ca e gresita, ai trecut la urmatoarea, ti-am aratat si atunci, si tot asa. Vrei sa luam chiar toate idioteniile la rand pentru ca tu nu vrei sa accepti realitatea?
CHESTIILE PSIHO-PUPU NU SUNT PE BUNE.
Sunt foarte multe persoane care de mult timp sunt dispuse sa ofere bani celor care pot sa demonstreze ca aceste idiotenii psiho-pupu sunt pe bune. Pana in prezent NIMENI nu a reusit sa ia banii. Oare de ce?
Te-am intrebat daca esti dispus sa pariezi pe asta si ai zis ca nu. Eu sunt dispus deoarece stiu ca nu o sa pierd. Rugaciune, telekinezie, trait fara apa si mancare, bioenergie, etc. Sunt dispus sa pariez ca nu sunt pe bune cu oricine.
Da, Dumnezeu are influenta majora in viata mea iar acel cineva care nu a primit ajutorul dorit nu la primit deoarece intre el si Dumnezeu nu a existat sau nu exista o "legatura" permanenta. Tu il urasti sau ii negi existenta lui Dumnezeu dar cand ai nevoie vrei ca acesta sa te ajute INSTANTANEU. Ceea ce spui tu depaseste stadiul bunului simt, tu ma injuri, vorbesti de rau, imi negi existenta dar eu ca un bun samaritean fac de paza langa tine sa nu patesti ceva (sarmanul de tine) si sa poti sa ma injuri, blestemi, jignesti cu PLACERE in continuare, esti TARE (nu spun cum) natiune.
"Tu il urasti sau ii negi existenta lui Dumnezeu dar cand ai nevoie vrei ca acesta sa te ajute INSTANTANEU" NU NU, nu fa chestia asta. nu ma baga in aceeasi oala cu restul penibilor care dau de greu fug la credinta. la 16 ani mi s-a zis ca in 6 luni trebuie sa mor ca vezi domne nu stiu ce complicatie. in 4 luni nu m-am dus deloc la biserica sau un popa. nu am fost curva cu 2 fete. dupa cele 4 luni cand la acel doctor au aparut banii " ca prin minune" in buzunar, s-a gasit rezolvare. deci nu sunt ca restul, nu am vrut nimin instantaneu niciodata. am ciuda pe voi nu pentru ca " credeti, ci pentru ca gasiti cele mai penibile scuze pentru toate nenorocirile pe care " prietenul vostru imaginar ar trebui sa le faca bine. scuzele mele daca te-am jignit, poate zici in capul tau ( uite alt ateu idiot) dar cand citesc un post ca acelei fete, ramai tampit. un religios = "dragoste" si prostii de genul, dar postul fetelei alea a provocat scarba, mai ales pentru ca e religioasa.
"Tu il urasti sau ii negi existenta lui Dumnezeu dar cand ai nevoie vrei ca acesta sa te ajute INSTANTANEU." Asta fac limitatii. Uite asta refuzati voi sa intelegeti. Cind nevasta-mea era la reanimare si fiica-mea nou nascuta la incubator cu masca pe bot si perfuzie cu antibiotice in picior dupa o nastere nasoala, atunci cind m-am urcat in tramvai dupa ce plecasem de la spital si ma uitam pe geam nu m-am apucat sa ma rog la dumnezei ci mi-am spus "sint in miinile unor oameni care stiu ce fac, totul va fi bine" si am dat drumul la mp3 player. Ai fi spus ca am zis un "doamne-ajuta" si am tras vreo 30 de rugaciuni, nu?
"Uite asta refuzati voi sa intelegeti"
CE trebuie sa "inteleg" din cele spuse de tine? Faptul ca nu te-ai rugat si problema ta s-a rezolvat? Fiecare are dreptul la "optiunea" sa, de aceia suntem unici, pe langa altele si pentru faptul ca fiecare gandeste intr-un anumit fel, total individualizat.
Faptul ca orice optiune ar trebui sa fie logica si nu bazata pe dresaj fortat sau subliminal. Cunosc un caz de persoana atee care in urma unei experiente de coma prelungita in care nu i se dadeau sanse de viata deloc (asta intr-un spital din Germania, nu de la noi) sa se recupereze miraculos si sa devina religioasa. Credincioasa mai degraba. In fine, si convertita la o alta confesiune decit ortodoxia in care se nascuse. E penticostala parca acum. In fine, ideea e ca inteleg astfel de cazuri. Mai ales ca fata studiase pe toate fetele mai multe religii si nici acum nu traieste ca o habotnica. Faza e ca multi dintre cei ca tine spun ca au "o optiune" cind de fapt tot ce au facut a fost sa inghita de-a gata ceea ce li s-a bagat pe git de mici privitor la doamne-doamne. Mai stiu cazuri de credinta din ce am zis aici, conditionare de mici plus frica/prostie la maturitate. Frica aia "dar cum sa nu existe nimic".
Logica poate actiona in "toate" directile si in spre partea atee dar si in spre partea transcendentala, deci nu logica este determinanta ci mai degraba experienta de viata a fiecarui individ, iar cu cat aceasta experienta este mai indelungata si mai "activa" este mai hotaratoare privind o anumita directie. Daca il cauti cu hotarare pe Dumnezeu, sigur il vei gasi dar daca esti pasiv din acest punct de vedere atunci nu poti avea decat versiunea usoara, negarea acestuia.
Daca iei ci cauti ceva indefinit, subconstientul te va forta ca orice eveniment aparent aleatoriu sa il atribui "lui". Sau nah, ei, ca dumnezeu cica ar fi femeie. De aia pot avea ele orgasm multiplu mai usor decit e sa iti gasesti o partenera care sa stie sa maseze prostata...
Pe mine m-a ajutat când am fost în pericol. Obișnuiesc să fac jogging.Cu ani în urmă, am mers dimineața înainte de lucru pe la 7 la fugă între Oradea și Sânmartin.La un moment dat începe să fugă un țigan după mine și mă îmbrâncește în șantul adânc de lângă șosea de unde nu se mai vedeau mașinile de pe carosabil.Strig cu voce tare- Doamne ajută-mă! Doamme ajută-mă!( imi aduc bine aminte că de 2 ori). Deși era deja culcat peste mine, simt parcă o putere supranaturală în picioare, mi le trag sub piept și-l lovesc cu ele în pieptul lui, e dat la o parte, mă ridic repede și fug înapoi spre Oradea. N-a încercat să mă urmărească deși n-a oprit nici o mașină, nu era nimeni pe-acolo. Dimineața înainte de a merge la fugă am citit din Biblie și m-am rugat și aveam obiceiul să -mi notez ce impresii primesc de la Dumnzeu. Când am mers acasă am recitit ce scrisesem în acea dimineață- cere în mai mare măsură protecția sângelui lui Iisus Hristos! Dumnezeu a fost cu mine!
"Asa este" si cand lasa oamenii sa moara sau femeile sa fie violate, copii sa fie violati si toate atrocitatile, nu? sau atunci nu face nimic? sau zici ca data trecuta, poate si copilul ala merita?
Din partea de religios asa ai crede ca e dzeu, din partea unui ateu, suna a basm ce spui tu. s-a intamplat ceva, dar nu divin, dar tu stii sigur ca spun asta doar pentru ca sunt ateu. sa iti eu ceva "tare". acum cateva luni a fost un accident. o butelie a bubuit, norocul meu a fost ca a bubuit cand am inchis usa cand am iesit din acea incapere si doar m-a propulsat cu usa cativa metri. desigur, tu ai zice " a fost dzeu ". dar daca dzeu m-a aparat pe mine, cum se face ca pe cei 2 care au murit in acea camera nu i-a aparat. unul din ei a ars pana la moarte in fata mea. unde dq era dzeu atunci? fata de tine, nici macar nu "l-am rugat" ceva si "m-a ajutat" dar pe cei 2 religiosi nu i-a ajutat. ce mai zici acum?
Cine stie ce a fost, dar mana "divina" nu prea cred eu ca a fost. religiosii nu isi dau seama o chestie foarte interesanta aici. daca ei zis mereu de astea "a pai m-a ajutat " pai asta ar arata ca dzeu lor face ceva doar cand vrea si intr-adevar cand ceva rau se intampla "el" decide sa nu intervina deci cu atat mai rau. ei cred ca arata ca e bun si restul dar arata defap contrariul. specific, daca ar exista asa ceva ca dzeu sau naiba stie ce.
Nu e ilogica abordarea deista in care il vezi ca un parinte. Nu ai copii, nu? Ideea e ca daca doar ii interzici o chestie nu intelege nimic, uneori si la virste mai mari. Asa ca ii zici o data, de doua ori, de trei ori sa nu faca, dupa care il indemni sa faca. Stii ca o sa isi faca rau, dar pina nu vede singur cum e treaba, nu tine minte. Bine, acuma nu faci chestia asta cu saritul de la etaj, dar merge cu multe alte chestii, cum ar fi bautul, fumatul, pusul miinii pe chestii fierbinti samd.
Eu sunt convinsă că Dumnezeu e cel care te-a salvat.Nu știu exact de ce, probabil aveai cea mai mare nevoie, ca să ajungi cândva să-L cunoști, poate se și roagă cineva pentru tine ca să ajungi la credință.
Eu de asta nu suport oamenii ca tine,"religiosii". gasiti cele mai absurde scuze. daca era dzeu care m-a salvat ii salva si pe cei credinciosi. dar cum poate ceva ce nu exista sa faca ceva, pana la urma aia e adevarul. fiecare cu mintea lui. "poate se și roagă cineva pentru tine ca să ajungi la credință" asta nu prea cred. toata familia mea e plina de atei, cea care a mai ramas acum.
Nu am adus scuze pentru ce Dumnezeu nu a intervenit și pentru celelalte două persoane. Nu știu de ce nu făcut-o. Poate în rai o să ne spună.
Are,doar daca tu ii ceri. Daca tu ii ceri sa te salveze dintr-un pericol, El o va face, daca ar interveni fara ca tu sa ii ceri, asta ar insemna ca nu mai e liberul arbitru.
Si cum e cu o tipa violata care striga dupa ajutorul zeului tau? De ce nu o ajuta? Nu e sadic?
Nu e sadic, insa e ocupat. Filmeaza violul.
Aceeasi intrebare ca Seby105. cand zbiara si urla sa fie crutata dar tot e violata sau omorata, unde mai e dzeu atunci? sau un copil pe mana unui pedofil? unde e el atunci? sa fim seriosi. ca o persoana ii se intampla ceva rau, da aveti scuza ca vezi domne a pacatuit, dar unui copil inocent, ce dracu a mai facut ala atunci?
"Nu e sadic, insa e ocupat. Filmeaza violul" pe cat de sadic si dezgustator suna, asta e motivul pentru care nu am respect pentru o persoana religioasa ( ca tot era o intrebare zilele trecute), ca religios nu am probleme ca se inchina la bucati de lemne si se roaga la sfantu asteapta, dar cand vor sa bage pe gat pe cinevare care "cica" exista, care nu ar face nimic cand ceva rau se intampla, pai sa ne fie tarana usoara.
De unde stii ca Dumnezeu nu a ajutat o tipa violata? Nu, nu e sadic.
Pe Dumnezeu nu Il poti intelege, suntem limitati.
Cum a ajutat-o, sa fie violata, pai da ca cica misterioase cu caile domnului. Cum am zis asta e sadism.
Da, sunt prea limitat sa inteleg o mentalitate primitiva amuzant.
Daca esti violata si dupa castigi la loto, te simti la fel de implinita? sau esti la fel de normala ca thezbx sa crezi ca e bina ca a fost violata? spune-mi ca nu! sa nu cred ca toti sunteti dusi mintal. scuza.mi nesimtirea dar post bolnav ca al acelei fete duse, nu am vazut in 2 ani pe TPU. religiosii lu" peste.
Of,nu.Esti prea limitat sa intelegi o mentalitate superioara.
Off,Doamne fereste! Cum sa ma simt implinita daca castig la loto dupa ce am fost violata?) Iooi.Banii nu ar rezolva nimic. Nu, normal ca nu cred ca e bine ca fata a fost violata.Ar fi o tragedie nu ceva de care as putea sa ma bucur, doar nu sunt nebuna.Ideea e ca nu Dumnezeu i-a facut rau fetei, ci violatorul, deci nu-L poti baga pe Dumnezeu in asta.Vai de capul meu, cum sa cred ca e bine ca a fost violata? Off.
Asupra vietii noastre, cu siguranta, nu.Asupra vietii unora, probabil, doar pentru faptul ca le place sa fie drogati cu crestinism sau oricare alt cult.Am tot vazut raspunsurile celor mai religiosi din aceasta categorie si am vazut ca in loc de raspunsuri logice ale mintii, incep sa faca copy/paste la pasajele din biblie.
Sunt ateu dar tot raspund
Nu-i inteleg pe crestinopatii aia care cred in tot ce se aude la televizor, oamenii stau 4-5 ore in picioare sa pupe o cruce dar nu pot sa stea 5-10 minute in picioare in autobuz/maxi.
Eu unul nu cred in D-zeu si-n toti preotii corupti din Romania.
"Nu tot ce zboara se mananca!"
Orice om ai intreba care-i crestinopat o sa-ti zica " Cred in D-zeu ca asa mi-a zis... " si aici ma bag, de ce sa crezi in ceva ce nu ai vazut, nu l-a vazut nimeni doar ca ti-a zis cineva ca exista? Eu doar m-am botezat, nimic mai mult, daca inseamna ca m-am botezat trebuie sa cred in tot ce aud de la un preot mai bine nu o faceam.
Eu ma duc la biserica doar cand este o nunta, botez ceva, in rest nu, nu o sa ma duc la biserica sa-i dau bani unui preot.
Pai eu cred in Dumnezeu si cred ca are influenta asupra noastra.
dar fiecare om are pregatit ca un fel de destin de la care se poate abate sau nu in functie de deciziile lui. e ca la gps, daca te abati de la traseu, acesta se reconfigureaza ca sa ajungi la aceeasi destinatie, dar apar si consecinte din cauza abaterii.
e important sa te rogi si sa multumesti pentru ca pana acum nu s-a putut demonstra stiintific de ce bate inima care ne face sa traim. deci eu cred ca Dumnezeu face ca inima noastra sa bata.
Acelasi lucru e si cu pazitul de rele. Eu tot timpul am fost ajutata, cand am avut nevoie si m-am rugat, dar asta pentru ca am crezut (nu am primit neaparat pe loc, dar dupa un timp mi-am dat seama ca am dus la capat ce eu credeam ca nu o sa pot duce niciodata).
Toate relele vin atunci cand Dumnezeu ii da voie diavolului sa vina si sa ne incerce. Chiar daca suntem pacatosi Dumnezeu e dragoste, El ne iubeste, putem pati rele cateva zile la rand, o saptamana, un an dar nu infinit (prin incercari si greutati in viata, El vrea sa ne faca sa ne dam seama ca nu putem sa le infruntam singuri, ci avem nevoie de El). dar si cand te rogi sa zicem pentru un test la scoala. nu poti sa te rogi sa iei 10 cand tu nu ai invatat nimic, nu e corect, nu poti sa "il inseli" pe Dumnezeu. trebuie sa te rogi sa ti se deschida ochii si mintea si sa primesti vointa sa poti invata sa treci cu bine de test. nu putem sa zicem "Doamne da-mi bani" si hop te trezesti ca castigi la loto.
" Eu tot timpul am fost ajutata, cand am avut nevoie si m-am rugat, dar asta pentru ca am crezut (nu am primit neaparat pe loc, dar dupa un timp mi-am dat seama ca am dus la capat ce eu credeam ca nu o sa pot duce niciodata)." nu prea merge ce zici tu aici. si eu am vrut multe chestii. unele le-am primit altele nu, dar am muncit pentru ele. nu e ca m-am rugat. asa si la tine, s-a intamplat sa le primesti/ ti le ei, nu e ca prin minune ca te.ai rugat le-ai primit.
Faptul ca m-am rugat pe langa munca, eu zic ca m-o ajutat. aici e fiecare cu parerea lui. eu astra cred, nu trebuie sa fi de acord cu mine.
Vreau sa intelegi, doar pentru ca se intampla asa nu e pentru ca te-ai rugat. asa s-a intamplat. si mie mi s-a intamplat multe, si nici nu m-am rugat macar. vezi diferenta? cat despre "dragostea" dze-ului tau, uita-te la toate comentariile de mai sus, mai ales la cele despre violuri, si dupa intoarce-te si mai zi-mi de dragostea "lui".
dupa cum am scris, nu primesti ajutor exact pe momentul cand strigi. adica daca Dumnezeu a lasat ca ea sa fie violata e pentru ca probabil a facut pacate incat sa merite asta, sau sa o faca mai tarziu sa isi dea seama de anumite chestii. stie el ce face, chiar daca e sadic. si inca ceva, nu poti sa vii sa te iei de mine pentru ca am un Dumnezeu in care cred. am dreptul la religie. eu am citit Biblia si cred ce scrie acolo. nu pot nicidecum sa cred ca noi am aparut dintr-o greseala, ca nu stiu ce particula s-a unit cu alta particula si hop am aparut noi si nici nu pot sa cred ca noi traim aici asa aiurea, e prea complexa lumea asta. fiecare cu ale lui. eu nu sunt de acord cu tine, poti si tu sa nu fi de acord cu mine, poti sa ma crezi ipocrita sau ce vrei tu, dar atat. eu asta cred.
Aha, dumnezeu te iubeste da' are o placere deosebita in a te face sa suferi. Genial. Creierul functioneaza cu glucoza si alte nebunii, iar reflexele exista. Asa e construit omu'. L-au gindit bine dumnezeii de l-au pus la punct. Desi puteau sa il faca sa fie mai putin cacacios.
P.S. Nu crezi nimic, ti-a fost totul bagat pe git. Atita vreme cit nu cunosti bine ambele fete ale unei monede, nu poti spune care e favorita ta.
Nu, nu are placere in a te face sa suferi. ok, glucoza, dar vreau sa vad daca poti sa imi explici cum exista reflexele. nu mi-a bagat nimeni nimic pe gat. eu am ales sa cred asta. dupa cum am mai spus e dreptul meu. nu poti sa mi-l iei. considerama cum vrei tu. nu-mi pasa
Nu e vorba de drept. Desigur ca e dreptul tau, zi mersi ca nu esti in China sau Coreea de Nord. In alta ordine de idei... ai studiat macar 3-4 religii mari si biologia/evolutionismul inainte sa concluzionezi ca tie ti se pare dumnezo' asta pe care il mentionezi cel mai bun? Daca da, foarte bine. Daca nu, se confirma ce ziceam eu. Nu ai ales nimic, ti s-a bagat pe git de mica si acum dai dovada de ignoranta.
Legat de reflexe, ele sint programate in ADN. Ma refer la cele neconditionate/automatisme ca respiratia sau bataia inimii.
Si pe adn cine il programeaza? si cine le face sa fie automatisme? sunt si unele intrebari fara raspuns. am zis eu ca nu am studiat si alte religii? de ce o tii pe a ta? dintre tot ce am citit si din tot ce am cautat si m-am informat asta mi s-a parut cea mai plauzibila, nu mi-a bagat nimeni nimic pe gat de cand am fost mica. asta am ales eu sa cred.
" adica daca Dumnezeu a lasat ca ea sa fie violata e pentru ca probabil a facut pacate incat sa merite asta" DOAMNE spune-mi ca nu am citit asa ceva. cum naiba poti zice asa ceva? esti normala? voi sunteti nebuni buni de legat.
Ps. si voi "religiosii" vreti respect. v-as baga pe toti in puscarie ca suntei cu capul toti . doamne ce am putut sa citesc. cica religios.
"voi "religiosii" vreti respect"
RespectuL trebuie acordat fintei umane indiferent de optiunile acestora, daca vrei respect trebuie sa faci acelasi lucru pentru semeni tai. Daca nu, poti sa "te retragi la o manastire" sa filozofezi de unul singur fara sa-i mai stanjenesti pe cei ce au alte optiuni fata de cele ale tale.
Serios? De ce m-ai baga pe mine la puscarie?
Cred ca ai pus intrebarea asta ca sa-i injuri pe crestinopati si sa le spui ca D-zeu nu exista, nu zic ca-i rea ideea dar se putea si mai bine, sa le spui ca nici Mos Craciun nu exista.
Ce le faci, le stergi de praf? Mi s-ar parea absolut trist sa fii programatoare, desi nu exclus. Are cineva nevoie si de code monkeys...
P.S. ADN-ul e programat de aia de ne-au plantat pe planeta asta. ET-istii aia verzisori sau ce culoare or fi avut. Aia de si-au luat reprezentantul inapoi dupa ce l-au rastignit stramosii nostri si dupa ce i-au bagat nanoboti sa ii repare organismul afectat de crucificare. Suna mai plauzibil decit un nene in nori care imparte justitie aleatoriu in stinga si dreapta, nu crezi?
Are....ar trebui sa aiba si asupra ta. Dumnezeu face tot ce trebuie cand trebuie si cum trebuie. El este omniprezent(peste tot) omnipotent(poate tot) omnistient(stie tot) Dumnezeu e cu noi peste tot chiar si in cele mai grele momente. Si ba da Dumnezeu ne asigura ca ne vom trezi dimineata daca o incepem cu el. Si orice ceri: Cere cu credinta...