Merge si la atei/agnostici, interpretarea conteaza. Dumnezeu, ca idee/concept si datorita faptului ca exista nspe religii pro/contra vreun oarecare zeu, ne influenteaza pe toti. In bine sau rau, asta chiar depinde de la om la om. Treaba cu multumitul dimineata si seara e destul de sanatoasa daca e facuta cum trebuie, tine de autosugestie. Repetitia e muma invatarii/implinirii. Rugaciunea e ca o mantra, de unde si faptul ca uneori chiar are efect.
Pai eu cred in Dumnezeu si cred ca are influenta asupra noastra.
dar fiecare om are pregatit ca un fel de destin de la care se poate abate sau nu in functie de deciziile lui. e ca la gps, daca te abati de la traseu, acesta se reconfigureaza ca sa ajungi la aceeasi destinatie, dar apar si consecinte din cauza abaterii.
e important sa te rogi si sa multumesti pentru ca pana acum nu s-a putut demonstra stiintific de ce bate inima care ne face sa traim. deci eu cred ca Dumnezeu face ca inima noastra sa bata.
Acelasi lucru e si cu pazitul de rele. Eu tot timpul am fost ajutata, cand am avut nevoie si m-am rugat, dar asta pentru ca am crezut (nu am primit neaparat pe loc, dar dupa un timp mi-am dat seama ca am dus la capat ce eu credeam ca nu o sa pot duce niciodata).
Toate relele vin atunci cand Dumnezeu ii da voie diavolului sa vina si sa ne incerce. Chiar daca suntem pacatosi Dumnezeu e dragoste, El ne iubeste, putem pati rele cateva zile la rand, o saptamana, un an dar nu infinit (prin incercari si greutati in viata, El vrea sa ne faca sa ne dam seama ca nu putem sa le infruntam singuri, ci avem nevoie de El). dar si cand te rogi sa zicem pentru un test la scoala. nu poti sa te rogi sa iei 10 cand tu nu ai invatat nimic, nu e corect, nu poti sa "il inseli" pe Dumnezeu. trebuie sa te rogi sa ti se deschida ochii si mintea si sa primesti vointa sa poti invata sa treci cu bine de test. nu putem sa zicem "Doamne da-mi bani" si hop te trezesti ca castigi la loto.
Are,doar daca tu ii ceri. Daca tu ii ceri sa te salveze dintr-un pericol, El o va face, daca ar interveni fara ca tu sa ii ceri, asta ar insemna ca nu mai e liberul arbitru.
" Rugaciunea e ca o mantra, de unde si faptul ca uneori chiar are efect."
Aici vorbim de autosugetie.
Si cum e cu o tipa violata care striga dupa ajutorul zeului tau? De ce nu o ajuta? Nu e sadic?
Cam asa ceva, dar nu numai. Cind te rogi pentru altul, eventual in grup, si mai ales cind se cinta chestii la o anume frecventa... treaba e interesanta.
Nu are influenta la persoana in pericol pentru ca ea e de origine ateica si cum nu crede in el o lasa in voia sortii, sau a pacatuit peste masura si a ajuns momentul sa fie judecata.
Aceeasi intrebare ca Seby105. cand zbiara si urla sa fie crutata dar tot e violata sau omorata, unde mai e dzeu atunci? sau un copil pe mana unui pedofil? unde e el atunci? sa fim seriosi. ca o persoana ii se intampla ceva rau, da aveti scuza ca vezi domne a pacatuit, dar unui copil inocent, ce dracu a mai facut ala atunci?
" Eu tot timpul am fost ajutata, cand am avut nevoie si m-am rugat, dar asta pentru ca am crezut (nu am primit neaparat pe loc, dar dupa un timp mi-am dat seama ca am dus la capat ce eu credeam ca nu o sa pot duce niciodata)." nu prea merge ce zici tu aici. si eu am vrut multe chestii. unele le-am primit altele nu, dar am muncit pentru ele. nu e ca m-am rugat. asa si la tine, s-a intamplat sa le primesti/ ti le ei, nu e ca prin minune ca te.ai rugat le-ai primit.
"Nu e sadic, insa e ocupat. Filmeaza violul" pe cat de sadic si dezgustator suna, asta e motivul pentru care nu am respect pentru o persoana religioasa ( ca tot era o intrebare zilele trecute), ca religios nu am probleme ca se inchina la bucati de lemne si se roaga la sfantu asteapta, dar cand vor sa bage pe gat pe cinevare care "cica" exista, care nu ar face nimic cand ceva rau se intampla, pai sa ne fie tarana usoara.
Nu a fost botezat si Dumnezeu nu-i poarta veghe, asa cum un bebelus daca moare la nastere merge in iad. El stie mai bine.
Faptul ca m-am rugat pe langa munca, eu zic ca m-o ajutat. aici e fiecare cu parerea lui. eu astra cred, nu trebuie sa fi de acord cu mine.
Vreau sa intelegi, doar pentru ca se intampla asa nu e pentru ca te-ai rugat. asa s-a intamplat. si mie mi s-a intamplat multe, si nici nu m-am rugat macar. vezi diferenta? cat despre "dragostea" dze-ului tau, uita-te la toate comentariile de mai sus, mai ales la cele despre violuri, si dupa intoarce-te si mai zi-mi de dragostea "lui".
dupa cum am scris, nu primesti ajutor exact pe momentul cand strigi. adica daca Dumnezeu a lasat ca ea sa fie violata e pentru ca probabil a facut pacate incat sa merite asta, sau sa o faca mai tarziu sa isi dea seama de anumite chestii. stie el ce face, chiar daca e sadic. si inca ceva, nu poti sa vii sa te iei de mine pentru ca am un Dumnezeu in care cred. am dreptul la religie. eu am citit Biblia si cred ce scrie acolo. nu pot nicidecum sa cred ca noi am aparut dintr-o greseala, ca nu stiu ce particula s-a unit cu alta particula si hop am aparut noi si nici nu pot sa cred ca noi traim aici asa aiurea, e prea complexa lumea asta. fiecare cu ale lui. eu nu sunt de acord cu tine, poti si tu sa nu fi de acord cu mine, poti sa ma crezi ipocrita sau ce vrei tu, dar atat. eu asta cred.
Aha, dumnezeu te iubeste da' are o placere deosebita in a te face sa suferi. Genial. Creierul functioneaza cu glucoza si alte nebunii, iar reflexele exista. Asa e construit omu'. L-au gindit bine dumnezeii de l-au pus la punct. Desi puteau sa il faca sa fie mai putin cacacios.
P.S. Nu crezi nimic, ti-a fost totul bagat pe git. Atita vreme cit nu cunosti bine ambele fete ale unei monede, nu poti spune care e favorita ta.
Nu e vorba de drept. Desigur ca e dreptul tau, zi mersi ca nu esti in China sau Coreea de Nord. In alta ordine de idei... ai studiat macar 3-4 religii mari si biologia/evolutionismul inainte sa concluzionezi ca tie ti se pare dumnezo' asta pe care il mentionezi cel mai bun? Daca da, foarte bine. Daca nu, se confirma ce ziceam eu. Nu ai ales nimic, ti s-a bagat pe git de mica si acum dai dovada de ignoranta.
Legat de reflexe, ele sint programate in ADN. Ma refer la cele neconditionate/automatisme ca respiratia sau bataia inimii.
De unde stii ca Dumnezeu nu a ajutat o tipa violata? Nu, nu e sadic.
Si pe adn cine il programeaza? si cine le face sa fie automatisme? sunt si unele intrebari fara raspuns. am zis eu ca nu am studiat si alte religii? de ce o tii pe a ta? dintre tot ce am citit si din tot ce am cautat si m-am informat asta mi s-a parut cea mai plauzibila, nu mi-a bagat nimeni nimic pe gat de cand am fost mica. asta am ales eu sa cred.
Are....ar trebui sa aiba si asupra ta. Dumnezeu face tot ce trebuie cand trebuie si cum trebuie. El este omniprezent(peste tot) omnipotent(poate tot) omnistient(stie tot) Dumnezeu e cu noi peste tot chiar si in cele mai grele momente. Si ba da Dumnezeu ne asigura ca ne vom trezi dimineata daca o incepem cu el. Si orice ceri: Cere cu credinta...
Cum a ajutat-o, sa fie violata, pai da ca cica misterioase cu caile domnului. Cum am zis asta e sadism.
Da, sunt prea limitat sa inteleg o mentalitate primitiva amuzant.
" adica daca Dumnezeu a lasat ca ea sa fie violata e pentru ca probabil a facut pacate incat sa merite asta" DOAMNE spune-mi ca nu am citit asa ceva. cum naiba poti zice asa ceva? esti normala? voi sunteti nebuni buni de legat.