| Superior a întrebat:

Are rost scepticismul asta dus la extrem si incercarea de a combate orice argument/afirmatie pro Dumnezeu?

25 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca ar fi bazat pe o dovada stiintifica nu vad ce am combate,dar cum afirmatia dumnezeu exista este subiectiva si fiecare il defineste diferit,numa crestini il definesc in multe secte,religi,culte, normal ca chiar voi crestini va combateti singuri afirmatiile, dumnezeul catolic nu exista,cel ortodox da,cel pocait nu si tot asa, ce sa combati,un ateu sta si priveste circul teist,are rost credinta asta fanatica bazata pe iluzi,sperante? ca pana la urma ce e real din ce afirma teismul absolut nimic,deci e doar credinta oarba atat,imediat vin alti si spun ca suntem satanisti de asta combatem,nu e vorba de a combate si de a spune adevarul,e adevarat ca exista da sau nu? nu, nu este adevarat, nu exista nicio dovada ca exista, ca nu exista, cum sa exista dovada ca nu exista, doar indioti se pot intreba asa ceva

| Mircea08 a răspuns:

Cei care combat pe Dumnezeu nu sunt sceptici, sunt convinsi ca nu exista, si cu toate ca nu exista il mai si combat. Asta da frica de Dumnezeu, sau frica de propria judecata

| Superior explică (pentru RAY):

Momentan,sunt teorii si explicatii stiintifice (dovada stiintifica nu gasesti nicaieri momentan) care duc la ideea de creator. Cei 50% dintre oamenii de stiinta care cred in Dumnezeu, il recunosc pe cel Biblic deoarece Biblia pare cea mai logica din punctul lor de vedere. Daca ai intrebari, pune-mi oricare.

| SG1995 a răspuns:

Dacă prin Dumnezeu te referi la zeul judeo-islamo-creștin atunci are, dar te lupți cu moriile în vânt.

| SG1995 a răspuns (pentru Superior):

Cea mai logică din punctul lor de vedere? Cum dracu au făcut logică acei indivizi în acest caz?

| RAY a răspuns (pentru Superior):

Acei oameni de stiinta cred in dumnezeul ortodox serios?
https://en.wikipedia.org/wiki/Relationship_between_religion_and_science
American Men and Women of Science in 1996, results were very much the same with 39% believing God exists, 45% disbelieved, and 15% had doubts/did not know.[78][189] In the same 1996 survey, for scientists in the fields of biology, mathematics, and physics/astronomy, belief in a god that is "in intellectual and affective communication with humankind" was most popular among mathematicians (about 45%) and least popular among physicists (about 22%). In total, in terms of belief toward a personal god and personal immortality, about 60% of United States scientists in these fields expressed either disbelief or agnosticism and about 40% expressed belief.[189] This compared with 62.9% in 1914 and 33% in 1933.[190]

| Superior explică (pentru SG1995):

Ce? Nu inteleg ce vrei sa zici, invata sa scrii.

Nu ortodox, Biblic. Ortodoxia e falsa, la fel ca restul.

| Holiday a răspuns:

Dumnezeu, ca si alti spiridusi dealtfel, este promovat in masura in care aduce vreun beneficiu cuiva. Cu alte cuvinte este pur si simplu un produs ca oricare altul, care este vandut de diverse organizatii.
Spre deosebire de majoritatea produselor, este fictiv, practic se vand iluzii. Si atunci, nu e logic si normal sa incerci stoparea unei astfel de practici, cu atat mai mult cu cat afecteaza si judecata celor care il "cumpara"?!
Biblia e de fapt un fel de prospect/manual de utilizare al produsului numit "Dumnezeu", iar organizatiile crestine se ocupa de promovarea si vanzarea lui.

Desi dumnezeul ortodox e fals, la fel ca si alti dumnezei, pai de ce dumnezeu vorbim? unul asa ca tine?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Da, are. Ca sa nu te mai gandesti tu, dar si altii, ca traiti intr-o lume roz si perfecta, in care nu prea se intampla ceva rau rau, dar, daca e sa se intample, are Dumnezeu grija ca in final sa iasa bine pentru toti.

Observ ca tratezi subiectul cu indiferenta si ironie...
Religiile incearca sa-l descrie pe Dumnezeu, altele o fac mai prost, altele mai bine, altele sunt manipulatoare, etc.
Biblia e apropo cartea sfanta pe care o abordeaza pana si oamenii care ar trebui sa fie musulmani.

| Superior explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Biblia nu insinueaza asa, lumea e lasata in voia liberului arbitru.

Eu vorbesc serios, tu consideri ca Biblia e apropo cartea sfanta pe care o abordeaza pana si oamenii care ar trebui sa fie musulmani dar consideri ca Ortodoxia e falsa, la fel ca restul.

tu stii ce inseamna biblia? sunt curios

| doctorandus a răspuns:

Asa: daca faci toata viata ce spun eu vei primi 10 miliarde de Euro in imparatia cerurilor. Ma crezi sau nu mai crezi? De ce?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Superior):

Dar in acelasi timp sustii ca Dumnezeu poate trece peste aceasta bariera a liberului arbitru, implicandu-se in mod direct in viata de zi cu zi a oamenilor. Interesant.

| Superior explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Asta daca ii ceri, iar el tot ce face este sa-ti ofere putere "psihica".
Nu cred ca daca te rogi, Dumnezeu il omoara pe Ion si face sa-ti ploua cu bani...

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Ce-ti cer eu e foarte simplu: de fiecare data ce tragi apa la WC sa astepti sa se umple si tot asa o mai tragi de inca trei ori. De fiecare data ce tragi apa sa strigi cat poti de tare Cucurigu. Rasplata-ti va fi mare-n ceruri daca te tii de asta. Nimeni nu poate dovedi ca nu e asa.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Daca Dumnezeu este doar un suport psihic, nu-i prea vad rostul.
Poti sa ai un psihic suficient de tare, astfel ca nu-ti mai trebuie alienare.
Mai exista si terapeuti.

| RAY a răspuns:

Acum 20 ore | Mircea08 a răspuns:
Cei care combat pe Dumnezeu nu sunt sceptici, sunt convinsi ca nu exista, si cu toate ca nu exista il mai si combat. Asta da frica de Dumnezeu, sau frica de propria judecata

omule tu esti convins ca nu exista zeus? isi este frica de judecata lui? sau de el personal?

ce convingere sa am ca nu exista? nu am convingerea ca nu exista nici ca exista, ateismul este o stare de lipsa de credinta nu de convingere ca nu exista Dumnezeul tau, frica fata de care dumnezeu? fata de iahve nu am nici o frica,el este reflectia acelor timpuri, iahve a fost copiat de la canaiti fiind un zeu tribial,nu am frica fata de iahve,despre iisus care insati pavel nu credea ca e mesia,ce cred despre el? ca a fost un preofet,el nu a facut nici o relgie,secta,cult,nu a scris nimic, noul testament fiind o inventie de catre niste anonimi, dumnezeu are un singur popor cel evreu, iisus a spus ca a venit doar pentru oile lui israel, dumnezeu spunea ca nu exista nici un mantuitor, nu imi este frica de inventia unor escorci care au inventat basme despre un profet

| Superior explică (pentru doctorandus):

Deci ai vazut ca te ignor, dupa 6 ore mi-ai dat alt mesaj troll. Te credeam mai matur...

"nu imi este frica de inventia unor escorci care au inventat basme despre un profet"
Biblia a fost scrisa tot de oameni, iar acesti oameni au fost inspirati divin, nu le-a dictat nimeni ce sa scrie.

Ieri te am intrebat ce inseamna biblia, nici un raspuns, ai citit biblia vreodata?

Are relevanta asa mare raspunsul meu aici?

Deci nu stii ce inseamna biblia dar afirmi despre ia ca e divina