1.Da omului ii este frica de moarte, poate de aceea cauta sa afle ce se intampla dupa ea. Dar una este sa spui asta si alta e sa zici ca exista dumnezeu.
2.Un om invatat creaza o macheta cu sistemul solar pe care il arata regelui sau.
Regele uitandu-se la macheta zice: "Si Dumnezeu unde este in macheta asta?"
la care raspunde: "Pai functioneaza si fara un dumnezeu."
3.Nu exista nicio dovada ca un potop cum scrie in biblie ar fi existat.
4.Da, animalele sunt diferite de oameni, fiindca oamenii au ratiune si isi dau seama cand fac ceva rau sau nu. A te mustra constiinta nu cred ca este motiv ca exista dumnezeu, e cea mai mare tampenie pe care o aud.
Un dumnezeu care creeaza universul si singurele "dovezi" sunt astea? Cred ca glumesti.
5. Poate pentru tine.
Big bangul nu este o teorie completa, dar macar este bazata pe observatiile facute de oameni si aceea ca universul se expandeaza, iar daca dai timpul inapoi se ajunge la concluzia ca totul a inceput de la un punct singularitate. Deci nu este credinta in sensul de a crede fara dovezi.
Dar e mai simplu sa zici ca "Dumnezeu a facut tot".
1.Faci ce vrei, e viata ta...
2.Bun, si cum a fost creat universul? printr-un punct cu o energie infinita dar totusi acesta explodand de la pera multa energie?
3.Normal ca nu exista daca nu le cauti.
4.A,pai da, constiinta te mustra asa de mere fara nici un motiv.
5.Fi sigur.
Pai ma omule, alegi sa crezi intr-o teorie care nu poate fi completata, o teorie si nu un adevar...
Dovezile sunt minunile pe care le vezi in fiecare zi. Daca tu vezi o pictura, iar pictorul a murit, spui ca pictura aia s-a pictat singura? fi serios...
Teoria aceea are niste dovezi care o face plauzibila, pe cand dumnezeul tau daca este o ipoteza.
Se pare ca logic nu se poate sti nici in stiinta, nici in religie cu exactitate crearea universului, asta daca e sa o luam stiintific.
Insa eu daca mor si e adevarata "ipoteza" castig viata vesnica pe cand tu, daca e adevarat o sa ai parte de niste chinuri cum nu s-au mai vazut. Iar daca nu e adevarata, nu am pierdut si nici nu am castigat nimic.
Deci... cum zici ca e mai bine? Sa nu risti si sa poti pierde sau sa risti si sa poti castiga?
Nu e nevoie de tine in crestinism daca consideri ca Biblia este o tampenie! dar Dumnezeu a existat dintodeauna si ti-a dat viata ca sa ajungi tu sa te intrebi si sa judeci pripit de existenata Lui! Dumnezeu nu a dat inde-ajuns creier omenirii ca sa inteleaga cum e posibil ca El exista dintodeauna.
Din pacate nu mai merg amenintarile astea cu iadul la mine.
Nu-mi pasa sincer, eu vreau doar sa te ajut, daca nu vrei e treaba ta
O noapte linistita sa ai!
indiferent de ce dovezi ti s-ar aduce tie tu tot ai gasi ceva de comentat,si nu ai crede pentru ca tu crezi cu incapatanare in ceea ce vrei tu sa crezi si nu asculti de ceea ce spun altiiok dar hai sa gandim putin logic:cine ne-a creeat pe noi? de unde am aparut? sa zicem ca ne tragem din maimute,binedar si maimultele alea au fost pana la urma create de cineva,nu? sa zicem ca nu Dumnezeu ne-a creat.bun.Dar totusi cineva tot ne-a creeat,ca doar nu am aparut noi asa pur si simplu:abracadabra! Exista cineva mai mare decat noi care ne-a creat,care a dorit existenta noastrasi totusi,care e rostul vietii noastre,scopul existentei noastre daca intr-un final incetam sa existam? ei bine nu e asanoi continuam sa existam si dupa moarte,ca doar nu am primit sansa la viata aceasta de pe pamant doar asa,ca avut chef cineva:noi trebuie sa platim pentru faptele noastre,sau sa fim rasplatiti pentru ele deci viata noastra continua si dupa moarte(nu cu trupul,dar cu sufletul da).Si hai sa fim seriosi, tu crezi ca sunt atat de multe persoane care cred in Dumnezeu pentru ca s-a trezit unu' sa inventeze o poveste si restul' sa-l creada? Si chiar si o poveste, oricat ar fi ea de nascocita tot are un sambure de adevar in ea
Acuma eu stiu ca asta nu te va face sa crezi in Dumnezeu dar eu am incercat sa te fac sa vezi lucrurile asa cum le vad eu Si pana la urma urmei ce ai de pierdut daca crezi in Dumnezeu si nu exista? nimicInsa ce ai de pierdut daca nu crezi in El si de fapt exista? totul
Du-te, si deschide Biblia unde iti vine, si citeste de unde ti-ai pus ochii prima data.
Exista, pur si simplu exista(aduce cu raspunsul de aia=lipsa de argument si de creier), tu doar trebuie sa te supui lui ca un mic robotel(majoritatea crestinilor care habar n`au cei religia da ii buna ca asa a zis mama cand au fost mici)=>ratiunea tipica a crestinului
Ai auzit de moastele sfintilor? sunt oameni care au crezut in Dumnezeu,iar Dumnezeu vazand ca se roage la acesti sfinti ii vindeca pe crestini de toate bolile lor, ca si acea femeie care spunea ca va ramane oarba pe viata si i-a revenit vedere dupa o rugaciune, in plus vrei sa te iei dupa o cale nesigura ca necredincios sau pe o cale pe care nu o crezi dar sti ca s-ar putea sa fie adevarata?