Poate-ți pare interesant:
https://stranaortodoxa.wordpress.com/......-mondiala/
Nimeni nu face nimic fara a avea un cat de mic avantaj. Ce crezi ca obtii de la acele ritualuri? Iti raspund tot eu - cel mult nimic. Da! ai auzit bine! Daca obtii "nimic" e cea mai mare recompensa a efortului tau.
Esti ateu. Cei credinciosi sustin ca Dumnezeu a creeat pe om, si la facut om normal deoarece e greu de crezut ca un creator ar crea ceva anormal, si i-a spus sa traiasca normal, dupa cum era si logic, si i-a mai si explicat ce inseamna a trai normal. Si Dumnezeu a spus : - e normal sa spui adevarul, si asta pentru ca a minti este anormal. E normal sa nu furi, pentru ca a fura nu e normal. E normal sa iubesti, pentru ca este anormal sa urasti, sa ucizi, sa iti bati joc de oameni, sa chinui animale, etc.
Orice este in afara normalului nu poate fi decat anormal (sau poate paranormal). Tot credinciosii spun ca Dumnezeu a lasat libertate oamenilor sa aleaga daca vor sa traiasca normal sau anormal sau paranormal.
Alege, informeaza-te, si traieste-ti viata!
Depinde unde cauti. Prin magie iti poti distruge viata sau din contra, poti invata atatea lucruri despre lume si sufletul uman. Evident ca daca te apuci de new-age sau ceva magie crestina ai sanse mai mari sa-ti distrugi viata decat sa inveti ceva bun. Spiritualitatea adevarata a existat inainte de crestinism si odata cu dezvoltarea acestui program de manipulare, cunostintele spirituale au fost distruse sistematic aproape complet.
Doar spalatii pe creier crestini sustin asta. Zeul biblic nu a fost niciodata real iar cei care au inventat crestinismul stiau asta poate mult mai bine decat stiu eu acum. Crestinismul a fost creat doar ca sa le aduca putere si avere evreilor ca sa transforme populatia in supusii lor. Cineva care este paralel cu planeta asta n-o sa-si dea niciodata seama ca asta se si intampla de mult timp incoace. Este in natura unui om ignorant si indoctrinat sa respinga mecanic ceva ce intra in contradictie cu dogmele sale. Asta se aplica crestinilor, ateilor, musulmanilor etc.
Cica esti ateu dar as vrea sa incerc ritualuri incantatii de orice tip, esti pe naiba ateu, esti teist
Functioneaza doar daca crezi, indiferent de religia pe care crezi ca o ai sau nu.
"e normal sa spui adevarul, si asta pentru ca a minti este anormal." - de unde ți-a venit ideea ca d-zeu a zis asta?
Dacă vine cineva și te întreabă ce cod PIN ai la cardul bancar, tu...îi spui adevărul pentru că așa a zis d-zeu!?!
(D-zeu a zis ceva gen: să nu dai declarații false despre alte persoane. Dar când cineva dorește sa-ți cunoască planurile și afacerile, este clar ca vrea să te falimenteze, nu rămâne decât să le dai apă la moară. )
O sa gasesti multe versete in care se spune clar ca mincinosii nu vor intra in nici un chip in imparatia cerurilor. De ce oare!?!? Nu cumva pentru faptul ca in imparatia cerurilor nu au ce cauta cei anormali?
Nu esti obligat sa spui cuiva ceva ce nu vrei sa spui, ii spui ca nu ii dai informatia, si asa e corect. Se mai spune in Evanghelie ca sa nu faci echipa cu netrebnicii. Spune cu alte cuvinte dar stii bine ca asa spune
Te macina, asa-i? Tu esti unul dintre principalii atei care mi-au confirmat ca sunteti la fel de dogmatici ca si crestinii. Ca sa nu mai zic ca mi-am pierdut vremea sa-ti explic de ce nu esti ateu daca nu crezi in zeul biblic iar tie ti-a intrat pe o ureche si a iesit pe alta, tocmai dovada ca tii cont doar de ce crezi tu si ignori ce zice altcineva.
"Afară câinii şi vrăjitorii şi desfrânaţii şi ucigaşii şi închinătorii de idoli şi toţi cei ce lucrează şi iubesc minciuna!"
(Apocalipsa - 22/15)
Eu spun ce scrie in Biblie ca pentru asta a fost creata aceasta categorie. Daca nu e pe placul tau schimba categoria. Aici se discuta subiecte, iar daca cineva are pareri diferite ataca subiectul nu persoana. E josnic sa ataci persoana atunci cand nu iti mai poti sustine punctul de vedere
Caută pe net Biserica Bucuria lui Satan.
În locul tău m-aș documenta temeinic înainte de a face orice schimbare spirituală. Primul factor ce l-aș lua în calcul ar fi propria intuiție.De acolo m-aș îndruma spre ceea ce simt eu că mă împlinește spiritual.Nu cred că are sens să încerci ritualuri, sau alte prostii de-astea dacă așa simții că astea nu îmi dau împlinire spirituală.
Deci prima dată e să-ți urmărești instinctele(intuiția). Apoi documentare temeinică despre știința ocultă.Și ultimul lucru practica în știința ocultă aleasă.
In primul rând, Ioan care a scris Apocalipsa nu este aceeași persoană cu apostolul Ioan.
In al doilea rând, aici nimeni nu atacă pe nimeni... deși majoritatea celor care, după ce realizează prostiile sau aberațiile pe care le-au zis, continua cu: "dar eu așa cred și tu cede ce vrei"... dar nu mai stă să recunoască că prostia e prostie. Ar fi logic sa fie"atacat" subiectul câtă vreme ar avea un efect, adică dacă lumea s-ar vindeca de prostie. Precum vezi majoritatea credincioșilor cred din cauza ca sunt speriați și la cel mai scurt chestionar se observa ca ei habar n-au în ce cred. Deci oricum se "atacă" persoanele deoarece biblia a fost special "compilată" de niște deștepți a cărui scop a fost exact acela ca persoanele sa se atace între ele cu orice ocazie. Faptul ca nimeni nu te "atacă" este în primul rand un semn ca nimeni nu le face pe plac acelor deștepți.
Nu degeaba te-am întrebat ce înseamnă cuvântul "evanghelie"... aveai ocazia sa vezi cât de începător ești. Evident - acesta este punctul meu de vedere bazat pe lipsa răspunsului tău. Faptul ca ai răspuns pe lângă nu îți aduce niciun avantaj.
In al treilea rând: faci referire la evanghelii și dai exemple din apocalipsă - continuă tot așa!
Ok. O sa dau citate cu minciuna din Evanghelie :
Efeseni 4:25 De aceea, lăsaţi-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul", pentru că suntem mădulare unii altora.
1 Ioan 2:21 V-am scris nu că n-aţi cunoaşte adevărul, ci pentru că îl cunoaşteţi şi ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr.
Ioan 8:44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
Atac la persoana :
Ai scris : - "Apoi nu ar fi deloc treaba ta despre cine "se află", sau ba, in împărăția aceea."
Nu tu decizi care e treaba mea
Ce este Evanghelia :
Evanghelia este invatatura lui Iisus, si am spus asta de nenumarate ori. Ea mai cuprinde si istorisirea vietii lui cat a stat pe pamant, iar asta am crezut ca se stie
E drept ca Biblia este alcatuita din mai multe scrieri, dar eu nu propovaduiesc Biblia, ci numai Evanghelia si nu sunt de acord cu cei care propovaduiesc Biblia in intregime din cauza Vechiului Testament care nu mai este in vigoare. Despre apocalipsa nu spun nimic deoarece nu ma pricep, nici nu am studiat-o deoarece pe mine nu ma ajuta, iar Sfanta traditie, brosurile unor secte sau cugetarile sau parerile sfintilor parinti nu sunt demne de luat in nici un calcul
Sunt incepator - asa e! Nimeni nu are cum sa stie totul, deoarece si apostolii spuneau ca ei cunosc in parte si propovaduiesc in parte, iar noi nu avem cum sti mai mult decat ne-a spus apostolii si Iisus.
Repet ce este un om pentru dumnezeu care nu crede in existenta lui? daca nu este o denumire de ce exista o denumire pentru cel care nu crede in existenta tuturor zeiilor, sa vedem un om care nu are credinta fata de un zeu =dumnezeu nu este teist fata de el nici agnostic ca tu afirmi clar ca nu exista, deci in acest caz esti ateu, dumnezeul avramic este slavit de 4 miliarde de persoane restul sunt atee pentru el, exista ateu pentru un anumit zeu sau ateu pentru toti zeii, crestini sunt atei pentru zeus, brahma etc
Efeseni... nu face parte din evanghelii, face parte din noul testament dar nu din evanghelii. 1Ioan idem.
Ioan 8:44... este ceea ce ziceam si eu, ca-i diavolul sau oricine altcineva, nu ii este interzis sa minta si dacă o face nu va păți nimic. Apoi, cât timp îți ia sa îți dai seama ca o minciuna este o minciuna? Mai ales când scopul este evident: poftele. In alta ordine de idei — tu dai un exemplu despre "tatăl minciunii-deavolul cel criminal" dar tu știi ce crime a făcut acest diavol sau esti paralel?
Cică eu nu decid care este treaba ta... in legatura cu cine se află sau ba in împărăția aceea. Deci tu, in împărăția ta faci ce vrei — in împărăția altuia cam nu faci absolut nicio regulă din simplu motiv ca nu ii a ta! Asta nu este "atac" ci este logică la mintea găinii si practic îți atrăgeam atenția ca tu te bagi peste treaba altuia (adică te bagi chiar peste treaba lui D-zeu, îți permiți cam multe... îi fi cumva deasupra lui D-zeu, un fel de Satană!; poate nu esti conștient ce faci, sau poate esti foarte conștient mai ales că insisti. ). Plus faptul ca tu intenționat nu iei in considerare alte întâmplări cum ar fi cea de pe cruce, cu "Tâlharul" de pe cruce. Ce-i mai grav: a tâlhari sau a minți că ai uitat ce ai vorbit ieri?
Ce este evanghelia? Este o chestie ce altii si tu credeți ca se știe. Tu înțelegi bine limba română? Întrebarea mea era: ce înseamnă cuvântul "evanghelie"?
Deci ce esti omule pentru dumnezeu daca nu crezi ca exista?
Ateismul reprezintă, într-un sens larg, respingerea credinței în existența unor zeități.[1][2][3][4][4][5][5][6][7] Într-un sens mai restrâns, ateismul este poziția că nu există zeități. Ateismul este opusul teismului,[8][9] cea mai generală formă a credinței în existența a cel puțin unei zeități.[9][10]
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism
Atéu (atéi), s. m. – Persoană care neagă existență lui Dumnezeu. – Mr. atheu. Fr. athée. Uzul adj. (Eminescu) este rar în limba vorbită. – Der. ateism, s. n. (negare a existenței lui Dumnezeu), cu var. ateizmos, înv., care apare din sec. XVIII, din gr. (Gáldi 155): ateist, adj. (de ateu, referitor la ateism); ateistic, adj. (ateu).
*atéŭ, -ĭe adj. și s., pl. eĭ, eĭe (vgr. átheos). Fără Dumnezeŭ, care nu crede în Dumnezeŭ.
https://dexonline.ro/definitie/ateu
leonet09 întreabă:
IrisMisaki21 întreabă:
Bossa100000 întreabă: