Zei? Adica Dumnezeu, sfinti, nu?
Ei bine, nu stiu de cum nimeni nu s-a gandit cine ne apara, de ce cadem pe jos? Ce sfarsit va avea viata noastra? Atunci raspunsul il gasiti aici, exista Dumnezeu.Si eu va zic sa credeti pentru ca judecata de apoi va veni si e mare pacat. Eu am spus doar putin din toata povestea.Dar va las si pe voi sa ganditi.De unde ne vine viata? Doar din pantecul mamei?
ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. – Din fr. athée, lat. atheus.
Cred ca e bine sa stii asta inainte de a pune acea intrebare. In traducere, a fi ateu nu inseamna sa crezi in zei. Ateii nu cred in nimic.
Ateii sun acei oameni care nu cred in nimic.Cei care cred in Zei sau in altceva au nume separate, dar ateii sunt oamenii care nu cred ca exista o entitate.Si sa-ti raspund si la intrebare, Zeii sunt datatzi din cele mai vechi timpuri, ca si Dumnezeu.Nimeni nu are dovezi ca exista Zei sau Dumnezeu.Se numeste credintza oarba
Ateii nu au de a face cu nimic ce inseamna religie.De ce asociezi ateii cu zeii?
Ateii sunt persoane care neaga existenta tuturor divinitatilor: Dumnezeu, Iisus, Sfintii, chiar si Zeii. In orice caz, sa nu luam in considerare ca ai spus cuvantul "ateu". Si eu am aceasta problema: unii oameni cred in Zei/Dumnezeu, iar unii nu. La fel si cu vrajitoarele, sirenele, zanele etc. Sa luam in considerare un om care nu cerde in ei. Spune ca nu avem nici o dovada, si ca Biblia si templele zeilor de pe muntele Olimp sunt doar creatii ale unor oameni plictisiti. La fel si basmele cu vrajitoare si zane. Eu i-as spune(asta este doar parerea mea proprie): Si totusi, de ce unii oameni cred in zei? Cum au aparut in istorie aceste personaje feerice? Daca nu exista si nu au existat niciodata, de ce oamenii stiu atatea despre ei. Oare oamenii chiar au fost destul de inteligenti incat sa nascoceasca toata povestea aceasta cu Biblia sau cu Zeii si vrajitoarele? Am avut si eu si inca am nelamurirea asta. De ce cunoastem atatea amanunte despre ei? De ce scrie in carti ca au existat? Ceva trebuie sa fi fost, nu poate sa fie totul nascocit.
Ateii cred in teoria evolutiei... in schimb, ei nu cred in nicio forta supranaturala ( zei, dumnezeu, diavol, ingeri...)
De fapt aşa este cel mai bine. Fără bani irosiţi pe te miri ce construcţi care nu folosesc în final la nimic. Fără preoţi, sacrificatori, rabini etc. care să fie plătiţi pentru ceva care nu este sigur 100% că ajută(de fapt nici măcar 1% nu este sigur că ajută)
Multi aici vorbesc in necunostinta de cauza. Ateu insemna pur si simplu o persoana care nu crede in divinitate. In rest poate sa creada in orice altceva : in oameni, in realitate, in moralitate, in schibmare, in prietenie, in adevar, in ei insisi...
Ateismul sub nicio forma nu implica vreo credinta in alte aspecte, de genul cum a aparut viata sau cum s-a format universul. Asta viazavi de cei care spun ca ateii cred in teoria evolutiei. Teoretic ateismul ar respinge teoria cretionista, dar practic nu este necesar/ obligatoriu ca ei sa creada teoria evolutiei ( asta, desi ar fi compatibila ). Ateismul nu face referire la ceea ce cred ateii, tocmai de aceea nu este dogmatic.
Nu credem in nicio divinitate, intrebarea asta mai bine o pui celor care au zeii noi nu avem de astea, da chiar tu ce dovada ai ca exista vreun zeu? eu unu observ dovezi si trag concluzii nu cred in nimic
Http://desopera-stiinta.blogspot.com/ uitate aici citeste teoria evolutieii, observ ca ai dat fundita cuiva cu judecata de apoi inca mai tine amenitarea aia? incredibil dumnezeul iubitor prin frica se arata
Cui sa ne inchinam in temple din moment ce nu credem nu-i o prostie e un lucru inteligent doar lasii ai nevoie de cineva sai spuna ca daca omoara, fura, minte se duce in iad
Nu exista dovezi care demonstreaza existenta vreunui zeu dar unii considera o dovada faptul ca nu toate fenomenele din univers sunt explicabile.
Superior întreabă:
anonim_4396 întreabă:
SimplyBlue întreabă:
DeProfundis99 întreabă: