Este un site liber pentru toata lumea, nu o sa se instaureze "dictatura" pentru ca vrea ea. A mai spus cineva asta (cred ca mai multi). Nu le convin cand ideile altora sunt diferite sau mai ales in contradictie cu ale lor.
"Să li se intezică să mai abordeze probleme religiooase în răspunsuri la alte categorii"
Asta nu se poate. Convingerile (a)spirituale ale unui om le determina pe celelalte. Ceea ce propui tu inseamna sa interzici exprimarea libera a celor care nu au aceleasi convingeri ca tine.
Convingerile spirituale le deteremina pe celelalte, desigur. Dar asta nu inseamna sa te apuci sa citezi din biblie si sa incepi sa aberezi pe alte arii cu pacate, viata de apoi, si alte elucubratii.
Pacatele si viata de apoi nu sunt elucubratii, dar pot fi spuse intr-un context in care nu au ce cauta. Unul intreba de cauciuri de iarna si eu ii raspund de Mahatma Gandi. Este aiurea. Insa nu este utila cenzura chiar si pentru diverse postari alaturea cu drumul.
Problema începe de la prezența fiecăruia aici, pe acest site care are numele Toți Pentru Unul.
Deci eu sunt ca să ajut pe cei ce au nevoie de ajutor.
Nu am pretenția că cunosc în toate cazurile cea mau bună soluție.
Dar când văd că teii și habotnicii fac rău cu doctrina lor, am dreptul și datoria să îmi exprim punctul de vedere.
Ei, nu. Uite cum si-o bate clericimea de credinta voastra si voi stati ca niste miei la taiere, ca "sa nu judecam noi ca ii judeca dumnezo". Macar putin respect de sine...
Sa stii ca ar fi mai util asa, adica o categorie pentru religiosi si una pentru non religiosi, poate nu tuturor le face placere sa vada anumite materiale contrar a ceea ce cred ei
De-abia acum am inteles, era de fapt o polemica cu AstalusAna, care facusese propunerea inchiderii ateilor intr-un stand propriu.
Este o propunere complet contraproductiva, aici coincid perfect ca pozitie cu dumneata. Ar fi o segregare fara nicio noima si fara ca sa-i poata opri pe atei sa comenteze la sectiunea religioasa si viceversa. Plus de asta, domeniul religie/spiritual este unul singur indiferent de optiunea de credinta a noastra.
Si mai coincidem in ceva: prin schimbul (contondent )de idei este posibil ca unii din cei care "se complac în rătăcirea lor" sa se trezeasca. Ce-i drept este drept, coinicidem ca opinie, in conditiile in care perspectivele noastre sunt pozitionate la 180 de grade
Oricum, TPU nu-i vreun site cu specific religios asa ca incat, evident, este deschis tuturor opiniilor, religioase sau nu, intemeiate sau nu.
Nu ar fi util. Daca cineva nu suporta opinii contrare este preferabil sa nu intre deloc in discutie. Nu mi se pare ok sa-i obligi pe toti sa stea fiecare in patratica lui, doar pentru ca sunt unii sensibili. Controversele sunt binevenite pe un site ca TPU, cu singura conditie sa nu fie insotite de marlanii si mizerii.
Ma bucur ca ai inteles ideea! Se potriveste perfect cu raspunsul tau atunci cand am zis ca "nu este utila cenzura chiar si pentru diverse postari alaturea cu drumul."
Faptul ca voi ateii raspundeti toata ziua la categoria religie inseamna ca sunteti interesati. Din ce alt motiv v-ati mai pierde vremea sa ne explicati conceptia voastra de viata pe care o stim prea bine, iar si iar prin raspunsurile voastre. Nu cred ca stiu de ce categoria RELIGIE este categoria preferata a ateilor. Cu ce v-ar avantaja sa-i faceti pe oameni sa treaca de partea voastra? Oricum sunt multi crestini care nu traiesc ceea ce sustin deci ei spun ca sunt crestini dar se comporta mai degraba ca ateii.
Sindbad Uite aici ai veni cu un argument aparent corect, dar total gresit in esenta si iti zic si de ce, categoriile facute pe un site, inclusiv pe site-ul asta, sunt facute pentru ca oamenii sa gaseasca in mod ordonat intrebarile si raspunsurile conform nevoilor lor, la fel cum si noi daca adresam o intrebare cuiva conform regulamentului, ar trebui s-o incadram intr-o categorie, ce ar fi daca fiecare ar pune intrebari pe orice categorie doreste el, ar fi o harababura totala, nu s-ar mai intelege nimic, la fel sta treaba si aici ca sa se mai reduca cat de cat din conflictele conversationale, repet, conflictele, pentru ca una e sa vorbesti contrar unei opinii in mod diplomat fara sa apara un conflict si alta e sa vorbesti contrar in asa fel incat sa apara un conflict, ceea ce doresc unii din cate vad, e sa apara conflicte intre pro sau contra religie, de asta ar fi esentia sa existe o categorie pentru religiosi si una pentru non-religiosi, stiu ca deja invoci ideea de comunism sau lipsa libertatii, insa nimic nu opreste pe nimeni sa se duca pe acea categorie si sa dea un raspuns diplomat, desigur fara a se isca un conflict, diplomatia ar trebui sa fie o regula generala pe site. Cuvinte ca si cenzura, comunism, lipsa libertatii de exprimare, sunt clar pure lozinci si sincer sunt dezamagit ca te-ai pretat la asa ceva, daca dumneata esti amator de conflicte si de dezordine e problema dumneata, sunt sigur ca sunt multi oameni care nu sunt de acord cu asa ceva >> in general
Ce am văzut eu.
Acest site este unul al libertății de exprimare.
Fiind anonimi, utilizatorii se simt mai liberi decât în viața reală.
Situl are limite impuse de administratori.
Cine depășește limitele în conflicte cu limbaj injurios este atenționat și eliminat de pe site.
Dacă dorești să nu mai interacționezi, dai ignor.
Și dacă chiar nu îți place ce se întâmplă aici, ei da poți să te retragi.
Să adaugi alte restricții, așa cum propui dta AG777 înseamnă să scazi din valoarea acestui site, libertatea de exprimare existentă acum, care este viața sitului.
Așa că, dacă dta AG777 nu ești de acord cu asta, și nu îți place ce este aici, conflicte, desordine, ai variante, ignor sau pleci.
Sadrian46 Anarhia sugerata de dumneata e una, libertatea de exprimare e alta, nimeni nu a zis nimic de libertatea de exprimare, doar m-am referit la o libertate de exprimare mai ordonata. Stii cum e cu libertatea asta, atata timp cat libertatea ta, imi afecteaza libertatea mea, eu una nu ti-o pot respecta, la fel cum si userii au dreptul sa citeasca intrebari in mod ordonat fara sa fie harababura, imi pare rau ca si dumneata apelezi la lozinci si nu la argumente, aveam mai multe pretentii de la tine, dar in fine. Dumneata ai definit valoarea site-ului ca fiind liber pentru conflicte si dezordine, serios? chiar faci o necinste acestui site cand afirmi asa ceva, singura mea rugaminte e sa faci totusi diferenta dintre anarhie si libertate, orice e dus la extrem in lumea asta, dauneaza.
Daca TPU era un site crestin, si venea vreun natarau cu prostii, atunci raus. Insa cum TPU nu are un asemenea specific este deschis tuturor, indiferent de opinii. Slogan sau nu este firesc sa fie asa.
Ti-ai pus problema ca daca prin absurd s-ar crea o categorie speciala atei, automat cei cu convingeri religioase ar fi restrictionati la patratica religie si atat? mediteaza la asta.
In plus, categoria religie este unica indiferent cum se raporteaza cineva la ea: avand convingeri sau nu. Daca nu stiai, atei exista strict prin raportare (negare in cazul lor) la religie. Daca n-ar exista religie nu ar exista nici ei. Negatia si-o pot tipa in sectiunea religie. "Harababura" tot este cu si fara categorii artificiale in plus.
Ca tot azi a fost sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel: daca Apostolul Pavel ar fi gandit dupa logica ta crezi ca se mai ducea sa predice la Efes? si sa fie provoacate dezordini cand aia se plimbau cu idolul?
Atei exista strict prin raportare (negare in cazul lor) la religie. Daca n-ar exista religie nu ar exista nici ei.
Da, ne-am născut din această negare, dar după ce am ieșit ănafară nu mai suntem dependenți de ea. După ce am ieșit la un nou mosd de a vedea lumeam care nu are nevoie de Dumnezeu, existența noastră nu mai este un raport, nu suntem în continuare un termen incontinuu legat de religie. Avem lumea noastră așa cum cei religioși o au pe a lor.
Scuza-ma ca te intreb, faci cumva parte din staff, ori esti prieten cu fondatorul?, pentru ca definitia corecta a unui site doar stafful si inclusiv fondatorul o poate da cu toate astea nici eu nu am o simpatie fata de crestinism, decat intr-o oarecare masura, dar nu totala, dupa cum bine ai vazut am pus probleme destul de dure la adresa acestora, cu toate astea nu pot sa nu recunosc ca chiar daca TPU nu este un site crestin, este un site laic care este deschis si catre asta fie ca iti convine sau nu, aici ideea de discriminare este o inventie artificiala, adica nu ai cum se pune problema de asa ceva, cum ar fi si adolescentii sa strige ca sunt discriminati daca pun intrebari in alta arie dedicata lor? intelegi unde vreau sa bat cu asta, ateismul sau religiozitatea nu sunt cu nimic mai speciale in site, sunt doar simple convingeri si atat, cu atat mai mult cred ca e cu mult mai corect sa exista aceste 2 categorii, pentru ca oamenii poate vor sa caute lucruri care au legatura cu religia sau care nu, in mod ordonat. Ce convingere ai de curiozitate
Anisoara961 întreabă: