''Lumea fara Dumnezeu?''-Ar fi mai buna.
Datorita acestui Dumnezeu,o mare parte din populatie este indoctrinata si nu stie sa se adapteze situatiilor,asteptand o entitate sa le rezolve problemele. Daca sa ne urmam instinctul nostru animalic cu care am fost inzestrati de natura inseamna ca avem inimile in intuneric,in intuneric le avem!
Daca nu cred in Dumnezeu, imi traiesc viata in mizerie? Voi o traiti in mizerie! Pentru ca nu va bucurati de ea, cat o aveti! Preferati sa-l slujiti pe Dumnezeu, in loc sa va slujiti pe voi.V-ati nascut sclavi toti cei ca tine si asa veti ramane.
Mai mult, vrei sa ne bagi pe gat existenta acestui Dumnezeu.Crede tu in el! Fi tu sclavul cuiva! Dar de ce incerci sa ne bagi noua prostii in cap? Mai ales copiilor care sunt usor de influentat.
Nu ţin minte să-i fi cerut eu celui rău să-mi ia minţile.
Să fi fost poate când mă destrăbălam cu nişte băieţei delicioşi... sau poate când mi-am ameţit minţile şi luciditatea cu nişte long island dublate cu vodcă?
Repet, nu ştiu să fi invocat eu pe cel rău vreodată; până şi înjurăturile (care se ştiu a fi invocaţii inconştiente) au fost făcute mai mult la adresa organelor genitale, şi nu a lui Scaraoschi!
...am mai ţipat eu câteodată ceva de naiba, draci, dar atunci eram în spasmele dulci şi inconştiente ale împerecherii, şi nu cred că vreunul din Stăpâni, Dumnezeu sau Mamona, ar fi pus bot la strigătele mele sacadate şi leşinate.
Poate mă lămureşti tu, aş vrea să fiu în cunoştinţă de cauză şi să ştiu dacă trebuie să schimb ceva. Strigătele alea orgastice le pot înlocui cu "O, Doamne, o Doamneee!".
O zi bună!
Nu MadPotato treubie sa gandim cu creierul,si sa simtim cu inima,nu treubiesc amestecate,majoritatea oamenilor din ziua de azi le amesteca si de aceea iese o incurcatura si te pierzi in felul acesta,si intr-un fel,inima te ghideaza
@Deead incearca sa spargi zidul asta,si cauta crestini adevarati,adevarat ca unii stau ca niste plante, dar nu da vina pe Dumnezeu pentru lucrul acesta
Insusi Dumnezeu spune sa te duci sa muncesti pamantul si sa nu mai stai sa treaca timpul pe langa tine, nu te lasa dezorientat de ce vezi la televizor.
Nu prietene gresesti enorm, Lumea cu DUMNEZEU este mult mai buna, incearca sa faci diferenta dintre aceste 2 lucruri, a fi crestin nu inseamna a "astepta o entitate sa rezolve problemele".E un lucru subtil de inteles aici.Crede-ma ca de cand s-a legalizat religia oamenii cu adevarat credinciosi sunt mai greu de observat de aceea tu confuzi aceste 2 tipuri de oameni
Drolja nu cred ca raspunsul meu o sa te lumineze,dupa cum am spus si mai sus,nimeni nu te poate schimba fara acordul tau,hai sa-ti spun ceva,tu incerci intr-un mod ofensator si ironic de a cauta "o lamurire".Nu-i nimic, n-am nimic de pierdut si voi incerca sa ma fac inteles.
Nu incerca sa-mi iei cuvintele "mot a mo" ca nu ajungi nicaieri, nu-mi arati ca esti mai inteleapta.
Chiar daca nu IN MOD DIREC II SPUI Diavolului sa-ti ia mintile, actiunile tale pot sa coincida cu planurile lui, si astfel idepartandu-te de lumina vei avea 2 optiuni:1-Ori sa fi atat de afundat in intuneric incat sa vezi lumina(metaforic vorbit precizez acest lucru ca nu cumva sa-mi mai iei cuvintele MOt a mo )
si 2-Sa fii condusa de placeri simple, imorale, fara sa cladeasca ceva cu adevarat ba din contra, si viata ta sa se desfasoare in felul acesta, la un moment dat ai sa observi ca nimic nu te mai satisface, tine minte ca totul e trecator.
Am sa-ti spun doar un singur lucru, TOTI, da, toti suntem sclavi, stim sau nu stim acest lucru dar tot acolo ajungem. Problema e alta, putem fi sclavi constienti ai lui Dumnezeu si atunci suntem LIBERI sau putem crede ca suntem liberi dar suntem SCLAVI ai Dracului, fiecare ALEGE CE VREA. NU EXISTA CALE DE MIJLOC, ori sclav constient ori "liber" inconstient.
Deci Cel Rău, ca şi Dumnezeu, nu intervine în viaţa omului decât prin cerere expresă, totuşi Diavolul a intervenit, din câte încerc să înţeleg din cele spuse de tine, chiar dacă nu a fost chemat, ci, citez, "l-am chemat indirect".
Hmmm, aş fi curioasă să aflu cum funcţionează liberul ăsta arbitru, pentru că ceva cam scârţâie- se iau în calcul precum "chemări" şi aproposurile, aluziile şi mesajele corpului, pentru că asta mi se pare cam flirt. Când strig "Oh, la naibaaa" sau "O Doamne, O Doamne", ei chiar sunt acolo, crezând că i-am chemat pe ei, şi nu pe drăguţul cu care împărţeam plăcerile carnale?
Pentru că asta mi se pare cam indiscret din partea Lor, şi puţin inconfortabil pentru mine.
Recunosc, nu îmi creează plăcere lucrurile frumoase şi valoroase, precum admiratul floricelelor şi ascultatul păsăricilor dis-de-dimineaţa, nici alte lucruri scumpe şi veşnice, precum ar fi copiii din Africa, focile din Antarctica, şi culturalele vorbe de Duh ale lui Dan Puric şi ai altor cuvioşi şi scriitori minunaţi, nici băncile bisericii nu prea le încălzesc pentru că nu sunt vrednică de părtăşia cuvioşilor sinceri şi creştini care m-ar înconjura acolo. Eu, cu aluatul meu prost, aş strica toată plămădeala (metaforic vorbind, precizez acest lucru ca nu cumva să-mi iei cuvintele mot-a-mot)
Eu sunt o fată superficială şi sărăcuţă cu duhul, mă mai pun şi eu în genunchi din când în când, şi dacă văd că nu intervine nimeni, chem eu pe cineva. Pentru oameni slabi şi mediocri ca mine, singurele plăceri pot fi să fericesc şi eu băieţei singuri cu nevoie de alinare, şi barmani dornici în a-mi demonstra talentele în amestecarea cocktailurilor.
Uiti ca majoritatea infractorilor sunt credinciosi, ca majoritatea betivilor sunt religiosi, etc. Asa ca a fi crestin nu scuteste pe nimeni de a face tampenii si fapte rele.
Nu stiu ce vezi tu dar eu in jurul meu nu vad nici femei care isi dau trupul si nici betivi cazuti sub me´se, dar in schimb vad din ora in ora la stirile de la TV cum diversi fanatici religiosi UCID sute de oameni in majoritatea femei si copii din motive religioase, crime care sunt comise in numele unui Dumnezeu care sade in ceruri ca un nesimtit si nu reactioneaza cu nimic ca acele crime monstruoase, fara sa intervina cu nimic asta desi este Atotputernic!
Din acest punct de vedere nu crezi ca daca iubesti mult oamenii ar trebui sa-l urasti pe Dumnezeu care nu face nimic ca sa curme aceste crime facute in numele lui desi ar trebui numai sa spuna un cuvant, dar nu-l spune. Nu crezi ca in aceste conditii ar trebui sa renunti la un asemenea Dumnezeu si sa devii ateu?
Lumea fără Dumnezeu ar fi ca acum, doar că oamenii nu s-ar mai contrazice pe subiecte religioase.
Liberul arbitru nu prea există. Un caz concret: dacă te naști într-o familie credincioasă unde e impus un singur cult, cel mai probabil vei face și tu parte din acel cult. Deci unde e liberul arbitru?
Tu ne spui să căutăm răspunsuri doar în inima noastră. Dacă "inima" mea îmi spune că nu există Dumnezeu, sunt condamnată să trăiesc în mizerie? Și ce e această "viață de mizerie"?
"...treubie sa gandim cu creierul,si sa simtim cu inima, nu treubiesc amestecate, majoritatea oamenilor din ziua de azi le amesteca si de aceea iese o incurcatura si te pierzi in felul acesta, si intr-un fel, inima te ghideaza..."
Sa simti cu inima e acelasi lucru ca si cand ai simti cu curul.Probabil de aia credinta cere sa simti cu inima...Toate trairile, sentimentele, "simtirile", daca vrei de fapt n-au nici o legatura cu inima. Aia-i doar o figura de stil...
Silyca întreabă: