| AvalohAlyn a întrebat:

Astrologia e pacat din cate am înțeles.OK.Dar astronomia e? Mă puteți lămuri? Îmi place tot ce tine de Univers, cer, planete.Dar cred și în Dumnezeu mult.

Răspuns Câştigător
| FreddieM a răspuns:

Astrologia, adică,, ghicitul în stele'' și religia e ca apa și uleiul, nu au cum sa se incruciseze, e ca și cum divinitatea ar accepta ca ar putea fi și alte cai supranaturale care sa oranduiasca lucrurile, ceea ce este contrar dogmelor creștine. Divinitatea e unica și suprema putere în care creștinii trebuie sa creada.
In legătura cu astronomia, nu are nici o legătură cu credinta/religia, deci scoatem cuvântul,, pacat'' din ecuație.
Astronomia, precum știm, e știință naturala care, cu ajutorul matematicii, fizicii și chimiei studiaza obiecte și fenomene cerești pentru a explica originea și evoluția lor, precum și a întregului Univers.
Cheers

4 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Astronomia nu e pacat, nu e pacat sa studiezi creatia minunata a Creatorului.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Astrologia = Arta de a descifra și de a prezice destinele pe baza studierii poziției și mișcării aștrilor, a constelațiilor sau a unor fenomene cerești.
Nu e vreun pacat, este o stiinta.
Comparatia cu ghicitul in cafea nu isi are sensul.
Cine ti-a bagat ideile astea in cap?

| SamHarris a răspuns:

A spune că astrologia este "păcat" implică un cadru moral bazat pe revelația divină.
Eu nu judec astrologia din perspectiva unei zeități, ci din perspectiva rațiunii și a dovezilor. Iar din acest punct de vedere, astrologia este pur și simplu o pseudoștiință - o colecție de superstiții care nu au nicio bază factuală.

Astronomia, pe de altă parte, este o știință în adevăratul sens al cuvântului. Ea se bazează pe observații sistematice, pe măsurători precise și pe teorii testabile.

Faptul că îți place Universul, cerul și planetele este minunat - și te încurajez să explorezi aceste domenii prin lentila astronomiei.

Faptul că "crezi în Dumnezeu" este o chestiune separată. Așa cum am mai spus, credința nu este un substitut pentru dovezi. Poți să admiri frumusețea și vastitatea Universului și, în același timp, să recunoști că nu avem motive raționale să credem că un Dumnezeu a creat acest Univers sau că intervine în viața noastră.

De altfel, mulți oameni de știință - astronomi, fizicieni, biologi - sunt atei. Ei studiază Universul cu mintea deschisă, dar și cu rigoare, căutând explicații naturale pentru fenomenele pe care le observăm.

Așadar, te încurajez să cultivi curiozitatea pentru Univers, dar și pentru metoda științifică. Nu te teme să pui la îndoială dogmele religioase și să ceri dovezi pentru orice afirmație extraordinară.

| Theo94 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Astrologia este o pseudostiinta, astronomia este o stiinta reala.