La viata pe care o duc, nu te pot contrazice, sunt deja in fundul iadului... Nadajduiesc, totusi, sa ma pot indrepta cate zile voi mai avea.
Ai dreptate doar in cazul in care teoria 'Nu cred deci nu exista' e adevarata, deci doar Dumnezeu stie raspunsul.
E gresit spus ca ateii nu cred in Dumnezeu, corect e ca ateii nu vor sa creada in Dumnezeu ( diferenta mare ).
Nu prea. Daca treci cu masina pe culoarea rosie a semaforului in ora de varf si crezi ca nu o sa patesti nimic...asta nu inseamna ca asa o sa se si intample. Cel mai probabil o sa faci accident, dupa care puscarie cu toate ca tu credeai cu tarie ca asa ceva nu o sa se intample.
Legat de logica enunţului tău: eu sunt un ateu, eu nu cred că există capăt de linie în Zeţarilor şi nu cred nici că acolo o să mi se fure telefonul, ar fi absurd să iau bătaie la capătul lui 32.
Eh, dar uite că nu am văzut în ce tramvai am urcat şi cum am ajuns la capătul lui 32 care nu credeam că există, am ajuns în iadul bătăuşilor.
Referitor la a crede majoritatea ateilor folosesc această expresie cu sensul de "a luat cunoştinţă". Pentru că este scris: "Şi dracii cred şi se înfioară..."
Asta e pe gandirea ca Dumnezeu (sau orice zeu:Zeus spre exemplu) exista doar atat vreme cat lumea crede in el nu? Smart smart.
Ce gandire idioata ai.
Daca tu nu crezi in porci inseamna ca nu exista porci si nimeni nu mananca porci? Tu poti sa nu crezi in porci, da' cand iti baga cineva o bucata de carne de porc in gura poti sa zici ca tu de fapt nu ai nimic in gura pentru ca nu crezi in porci?
Urzi23 A raspuns cu intelepciune:
Automat dupa gindirea ta, hotii care nu cred in lege si nu cred ca vor fi prinsi, ei nu au frica de Puscarie. Oare pentru ei ce sfat ai, unde or ajunge.
Tu compari carnea de porc cu dumnezeu. Idiot mare esti. Poate ca tu nu ai bani sa manaci carne de porc si de asta nu stiai de existenta ei, exemplele cu ratb si hotii sunt tampite, cum comparati ceva ce exista cu ceva ce nu exista decat in inchipuirea voastra
Esti prea redusa sa iti dai seama.
Citesti-ti intrebarea si mai gandeste de cateva ori inainte sa imi raspunzi ca sunt satul de copii la pubertate care se cred mari filozofi.
Nu ai crezut in existenta raiului sau a iadului cat ai fost pe pamant, dar dupa ce mori nu stie nimeni unde vei ajunge. Poate vei ajunge la Dumnezeu si te va intreba de ce nu ai crezut.
In logica lor, cam asa este. Insa in realitate tot vor ajunge undeva si daca nu se zbat putin sa ajunga in rai, a doua locatie nu va fi deloc placuta. Si ups, va fi vesnica!
In viata sunt doar doua cai: una duce la viata, alta duce la moarte, adica una duce spre rai, cealalta spre iad.
Matei 7:13, 14 „Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei care o află."
În faţa vieţii noastre sunt două căi: una e lată, cealaltă îngustă. Una duce la pieire, cealaltă duce la viaţă. Poarta largă şi calea lată duc la pieire şi mulţi sunt cei care intră pe ele. Calea lată se aseamănă cu o autostradă germană pe care nu este limită de viteză. Pe ea nu se află indicatoare de pericol, radar, nici cele zece porunci. Pe ea nu eşti singur şi mulţi colegi şi prieteni intră împreună cu tine. Cel care merge pe calea largă, trăieşte după mersul lumii şi după bunul plac. Dar pe această cale ne aşteaptă judecata veşnică a Domnului. Dumnezeu ne-a dat libertatea alegerii: putem intra pe poarta strâmtă sau pe poarta largă. Oamenii lui Dumnezeu aleg poarta strâmtă.
Stii ca de ce tie frica nu scapi, asa ca tu sigur vei ajunge in iad! Si ups va fi vesnic Si eu vreau la zeul padurilor.
Desigur toti cei de sus au murit si stiu totul cum sta treaba cu iad si rai / sunt doar presupuneri ca dumnezeu povesti sf intaparite in mintea noastra de mici copii / cand murim creierul nostru moare deci cum poti realiza ceva? din moment ce toate simnturile tale sunt moarte? prin ele recunoastem lumea cum este / de exemplu o pisica sau un caine / miroasa si aude mai bine ca noi recunoastem realitatea prin simnturi care sunt anulate dupa moarte