| Mircea08 a întrebat:

Ateii propovaduiesc stiinta si asta este un lucru bun, numai ca ei isi bat joc de cei care pe langa stiinta au si convingeri religioase
Cei care apartin unor religii, propovaduiesc dogma lor, dar dau dovada de bun simt si nu ataca persoane
Care credeti ca gresesc mai mult in fata lui Dumnezeu? (intrebarea este pentru crestini )

28 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ateii nu au cum sa greseasca in fata lui dumnezeu daca nu cred in el... logic nu?

credinciosii ataca persoane fara nicio rusine. e nevoie de exemple cum condamna gay ii?

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| benny7 a răspuns:

Păcatul este atitudinea prin care alegi să urmezi voia ta, fiecare dintre noi doreşte să se simtă iertat pentru lucrurile rele pe care le-a făcut!

| NGheorghe a răspuns:

Ateii propovăduiesc... iar asta e un lucru rău in loc de bun.
Știința ce se învață la ora actuala in universități si academii este apa de ploaie si nu are nimic in comun cu tehnologia existența la ora actuala.
Încă de prin anii 2002 s-a format un grup de cercetători ce fac întâlniri si își prezintă teoriile ...aceștia nu mai cred demult in balivernele lui... Einstein, de exemplu.
https://youtu.be/4KKIhupUKDw

Răspuns utilizator avertizat
| Mircea08 explică (pentru benny7):

Dupa parerea mea, a alege sa urmez ceea ce EU sunt incredintat ca e bine, adica voia mea, este cel mai bun lucru.
Eu cred ca pacatul este calcare de lege si in nici un caz altceva

| benny7 a răspuns (pentru Mircea08):

Da e o părere, cât se poate de corectă...

| NGheorghe a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Bineanteles ca-i fals. In atmosfera pământului lumina se propaga cu o anumită viteza ( ce nu este o viteza constanta, precum crezi). In sistemul solar (i se mai spune si viteza in vid) are o viteza mai mare. In afara sistemelor solare dar in interiorul galaxiei... lumina prinde viteza. Iar in afara galaxiei lumina este de ordinul sutelor de milioane mai rapida.
Halal Big Bang ...de care tu te îndepărtezi "mai repede ca lumina" abia acum lumina "te prinde din urma" (inexplicabil) si apuci sa vezi cu ajutorul lui Hubble galaxiile de la Big Bang... si asta in timp ce universul este încă in expansiune accelerată. Nonsens.

| Mclaren12 a răspuns:

In fata zeului biblic nu greseste nimeni pentru ca acesta nu exista. Ateismul este probabil a treia cea mai raspandita religie din lume si este la fel de evreiesc si fals precum crestinismul.

| Mircea08 explică (pentru Mircea08):

Evrei 13:18 Rugaţi-vă pentru noi; căci suntem încredinţaţi că avem un cuget bun, dorind să ne purtăm bine în toate lucrurile.
2 Timotei 3:14 Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat;

| NGheorghe a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Einstein Black-hole & relativity... nonsens.
https://youtu.be/wRsGPq77X0Q

| DeyCj a răspuns:

„Ateii propovaduiesc stiinta si asta este un lucru bun, numai ca ei isi bat joc de cei care pe langa stiinta au si convingeri religioase "
Ateii nu propovăduiesc, și nici nu promovează nimic.Nici știința nici credința.Ei, de regulă, cauta continuu dovezi evidente despre tot ceea ce-i înconjoară, indiferent ca e vorba de știință, sau în special de credință.
„Cei care apartin unor religii, propovaduiesc dogma lor, dar dau dovada de bun simt si nu ataca persoane "
Corect, dacă te referi la religiile non creștine. Dacă te referi la religiile creștine, e greșit total.Creștinii insultă, ofensează și marginalizează persoanele ce nu slăvesc pe zeul lor, și anume persoana Dumnezeu(eronat, că de fapt e doar un nume generic ce unifică credințele).
Creștinii, clar.Pentru că ei în loc să-și respecte dogma, fac taman contrariul.

| RAY a răspuns:

Gresit,savanti de toate religiile exista, si tu te folosesti te stiinta chiar acum

| RAY a răspuns:

Ateii propovaduiesc stiinta si asta este un lucru bun, numai ca ei isi bat joc de cei care pe langa stiinta au si convingeri religioase

cate minciuni, de asta acolo in lista banati sunt 90% crestini.ce castigi cu minciuni de astea, cica crestini au bun simt, ma lasi cu vrajeli de astea

| Mircea08 explică (pentru RAY):

Eu spun ce stiu sigur ca e adevarat - Crestinii adevarati au foarte mult bun simt. Tu afirmi ca nu e adevarat dar eu pot demonstra, si am si facut-o de vreo doua ori, dar pe tine nu asta te intereseaza

| RAY a răspuns (pentru Mircea08):

Tu nu ai bun simt asa ca nu te considera ceea ce nu esti, un om cu bun simt nu judeca pe alti

| Mircea08 explică (pentru RAY):

Un om cu bun simt este dotat cu simturile necesare pentru a vedea ce este in jurul sau, iar daca vede, si spune ca vede nu inseamna ca judeca. In urma unei judecati exista o hotarare, asa cum ai hotarat tu ca nu am bun simt. A ataca pe altii e una si a ataca subiectul e cu totul altceva

| RAY a răspuns (pentru Mircea08):

Este cel care jigneste pe cine nu cunoaste, serios

| Holiday a răspuns (pentru Mircea08):

"Crestinii adevarati au foarte mult bun simt."

In primul rand ia explica-ne cum reperezi tu "crestinii adevarati". In plus cine esti tu sa stabilesti cine e adevarat si cine nu? E doar parerea ta subiectiva, sunt cu siguranta crestini la fel de "adevarati" care afirma cu certitudine ca tu esti eretic. Culmea e ca atat tu, cat si ei aveti dreptate, atat ei cat si tu nu sunteti "adevatati". De ce? Pentru ca tampenia aia de carte de capatai a voastra, Biblia, e atat de contradictorie incat orice ai face/sau nu ai face, aproape sigur in alta parte scrie contrariul. Si atunci depinde ce vrei sa iei din ea. Unii iau anumite lucruri, altii altele. Si bineinteles toti va credeti "adevarati".
Pe de alta parte, bunul simt nu te face crestin. Mai mult de atat, in general asa zisul "bun simt" pe care in general crestinismul incearca sa-l promoveze e de fapt un gen de umilinta, lipsa de coloana vertebrala, prosternare, nicidecum ceea ce ar trebui sa fie bunul simt. Si e de inteles pe undeva, pentru a profita de creduli trebuie tinuti umili si infricosati.

| AlexeHellsing a răspuns:

Crezi că doar ateii respectă știința?

| smihai23 a răspuns:

Atât timp cât ateii nu cred în Dumnezeu, nu cred că pot greși în fața lui. Poate eu prefer să cred într-un pix, care-i pierderea dacă pixul în care eu cred este zeul tuturor, și care-i pierderea dacă pixul în care eu cred, nu este un zeu?

| Mircea08 explică (pentru smihai23):

Nu gresesti in fata Lui daca nu crezi in El. Dar asa cum tu il ignori asa te ignora si El. Deci lucrurile merg in directia dorita de tine fara a avea nici o piedica

| Inferno a răspuns (pentru suntserios):

"Ateii nu au cum sa greseasca in fata lui dumnezeu daca nu cred in el... logic nu?"

Daca prin "logic" intelegi "ilogic" atunci da, e foarte logic ce ai spus.

Data viitoare cand stati in trafic la un semafor apasati acceleratia si ganditi-va ca justitia e doar o iluzie. Daca reusiti sa va convingeti de asta sigur nu o sa va opreasca nimeni.

| Inferno a răspuns (pentru NGheorghe):

Esti o maimutica simpatica.
Cand vorbim de viteza luminii ne putem referi fie la viteza efectiva a luminii, care e viteza cu care se deplaseaza un foton. Sau la viteza "aparenta" a luminii care nu e deloc o viteza reala si masoara timpul in care un foton a ajuns dintr-un punct in altul.

Viteza luminii (viteza unui foton) e constanta. Viteza "aparenta" a luminii (viteza luminii in aer, apa, etc) variaza, numai ca nu este tot una cu viteza efectiva a luminii.


E ca si cand eu as calatori cu 60km/h tot drumulm plec la ora 1 si ajung la destinatie la ora 2, iar distanta dintre sosire si plecare e 1km.
Stiind ca viteza este distanta / timp ai putea deduce ca m-am deplasat cu o viteza de 1km/h.
Deci care e viteza reala de deplasare a masinii? Cea indicata de vitezometru sau cea rezultata din calcule grosolane?

Nu ma astept sa poti intelege. Dar ca idee.

| NGheorghe a răspuns (pentru Inferno):

Eu sunt o "maimuțică" (un animal ce copiază) sau tu ești paralel cu fizica?
Comparația ta este cea mai mare prostie făcută deoarece nu are nimic în comun fizica cuantică cu mecanica (lui Newton)
Doi. Ai făcut referire la 3 noțiuni (scoase din burtă): viteza efectivă, viteza" aparentă" și viteza reală. Deci, când vorbești de literatură de exemplu, sau orice alte "științe umane" poți sa spui ce ți se pare și dacă turma nu este de acord cu tine atunci ești eliminat (eventual citit de niște dezorientați, sau după ce ai dat ortul popii ești citit de hoții de idei). În fizică, altfel stau lucrurile, oricâte noțiuni ai prezenta tu trebuie să areți și relațiile dintre ele. Tu crezi că sperii pe cineva cu viteza instantanee luată de pe vitezometru? Nuu... faci un grafic și-i calculezi aria. Asta e, o dai în matematică dar relația exista. În fizica nu ai o viteză, in teorie și calcule "grosolane", iar în practică să ai altă viteză, de aceea fizica este o știință exactă.
Trei. Ceea ce tu nu pricepi este:
- unitatea de măsură numită "metru" cândva era "o bară din Paris" ce avea o anumita lungime dar de câțiva ani nu mai este asa, ci este definit ca 299, 792, 458-a parte din viteza luminii în vid. Adică fizicienii se învârt în cerc ca nebunii... dacă ei măsoară "distanță parcursă de un foton" și le dă diferit, atunci nu se schimbă viteza luminii... ci unitatea de măsură. Ca la proști.
- al doilea lucru ce nu îl pricepi este ca, în condiții de laborator, în niciun caz nu se pune problema "obstacolelor și mediilor diferite" prin care ar trece fotoni, (cei care au făcut fizica de a XII-a știu ce vorbesc eu, dar tu mai trebuie să mănânci mămăligă), dar eu aici m-am referit ca măsurătorile făcute de-a lungul secolului XX arată că viteza luminii descrește încet.
http://www.ldolphin.org/cdkgal.html
In concluzie, oricât de complicat ar părea, fizica se poate explica și clarifica pana când lumea pricepe, dacă nu teoretic atunci practic și tot pricepe. Cat despre tine care te crezi geniu din ăla de neânteles... și care compară fotoni cu mașinile, ai face bine sa nu mai pomenești de fizica, toată viata ta, dacă nu, ataci măcar până termini a XII-a.

| Inferno a răspuns (pentru NGheorghe):

Exista si teoria VSL.
Daca este sau nu corecta si viteza luminii variaza sau nu este o enigma.

Dar nu despre asta era discutia.
Ideea e ca atunci cand se spune ca viteza luminii e constanta este vorba de viteza luminii in vid.
Viteza instantanee a luminii, viteza luminii in vid, e constanta.
Viteza medie a luminii variaza in functie de mediul pe care lumina il strabate, pentru ca lumina nu parcurge o traiectorie rectilinie decat in vid.

Deci este irelevant ca viteza luminii variaza in aer, nu rezulta de aici ca viteza unui foton ar varia, asa cum s-a inteles din raspunsul tau:

" Bineanteles ca-i fals. In atmosfera pământului lumina se propaga cu o anumită viteza"