Dar tu cum argumentezi ca exista Dumnezeu fara citate din Biblie? Nu ai cum.
Mă, eu nu-i înțeleg pă ăștia de zic "Ateilor" sau "Creștinilor", de parcă ar fi niște creaturi...
În fine. Altceva...cum adică nu folosesc verbul "a crede"? Eu îl folosesc. Și...nu noi trebuie să demonstrăm că dzău nu există, ci voi trebuie să demonstrați că există. Dacă-mi demonstrezi tu sau un alt creștin că există, o să cred.
Parcă numa tu eşti credincios şi toţi ceilalţi sunt atei.M-am săturat de cei ca tine
Eu nu sunt crestin sunt deist si am mers pe modul cel mai rational un "Dumenzeu etern" care a creat big bangul, ceea ce pot spune e ca nu inteleg infinitatea si de asta am credinta ca exista Dumnezeu dar eu folosesc verbul a cred spre deosebire de voi.
Ma da tu esti tare prost eu iti spun ca tu nu imi poti demonstra cum a aparut big bangul, iar daca poti spune-mi si mie sa nu mor prost.
Atata timp cat nu poti sa imi demonstrezi acest lucru ramai la stadiul de credinta pentru ca nu ai nici o certitudine ignorant prost ce esti, nu are nici cea mai mica legatura ceea ce am zis eu si ceea ce spui tu.
Cand am folosit cuvantul "ateilor"nu a fost ca jignire si a fost doar pentru a ma adresa unei anumite categorii de oameni.
Scuze am uitat ca oamenii nu suporta adevarul pe fata.
Din moment ce imi spui ca Big Bangul exista din totdeauna tu deja te raportezi la credinta si nu mai esti ateu.
Eu ti-am spus cred intr-un Dumnezeu etern dar folosesc verbul a crede, iar atat timp cat nu imi poti demonstra aparitia big bangului si tu ramai la stadiul de credinta ce este asa greu de inteles?
"Ateilor de ce nu folositi cand spuneti ca nu exista Dumnezeu si verbul a crede?"
Uite eu îl folosesc in propoziţia: Eu nu cred în dumnezei.
Totuşi în ştiinţă se foloşte verbul A ŞTI.
Utilizarea de către voi a termenului ateu este prostească. Eu sunt ateu în aceeaşi măsură în care tu eşti ateu. Nu crezi în zoroastrism, budism, şintoism, nu crezi nici măcar în alte religii abrahamice surori cu creştinismul: islamul sau iudaismul. Nu crezi nici măcar în alte religii desprinse din creştinism: calvinism, luteranism etc. Crezi doar în religia părinţilor tăi. Dacă te năsteai in orientul mijlociu acum erai un musulman convins.
Cât despre teoria big bang-ului cu ajutor divin, nu faci decât să muţi problema în altă parte: dacă zeii au creeat big-bang-ul, cine i-a creat pe ei?
Ma da tu esti prost asta e adevarul incerc sa nu te jignesc dar prostului trebuie sa ii spui ca e prost.
Eu ti-am zis ca folosesc "cred" ca exista un Dumnezeu etern dar tu nu poti sa imi spui ca nu exista un Dumnezeu fara a folosi si verbul "a crede" prin simplu fapt ca nu imi poti demonstra aparitia big bangului.Nu am nici o problema sa jignesc si crestinii dar vad ca intelegi greu faptul ca nu sunt crestin.
Vad ca esti obsedat de cresitinism eu nici macar nu am adus vorba crestinismului am spus ca sunt deist vad ca nu se poate conversa cu tine datorita faptului ca esti cum esti...
Si tu la fel, doar presupui ca este o divinitate dumnezeu drac, sau alta lighiona!
Exact suntem la fel tu presupui ca nu exista Dumnezeu la fel presupun si eu ca exista Dumnezeu ca daca nu ai presupune mi-ai explica cine a creat big bangul si de acum vreau sa te aud zicand cred ca nu exista Dumnezeu
Exact de aia folosesc cuvantu cred ca exista Dumnezeu si nu spun exista Dumnezeu dar diferenta este ca voi spuneti direct Dumnezeu nu exista fara sa argumentati, doar dati niste exemple stupide cu prieteni imaginari si zana maseluta.
Daca zic ca nu cred ca exista D-zeu, atunci sunt necredincios, dar daca zic ca nu exista, sunt ateu.Ateul neaga existenta unei forte divine, nu crede ca nu exista
Cine va pacaleste pe voi cu chestia asta "apritia Big Bangului din nimic"? Pentru ca n-am auzit-o doar acum, la tine, ci o aud mereu din gura credinciosilor. E clar ca cineva va prosteste cu lucruri de genul asta si voi le luati de bune fara prea multe comentarii, fara sa va ginditi putin daca nu cumva ala spune prostii. Daca ai da pe la scoala ai sti si de la orele de fizica si de la cele de chimie, ca "in univers nimic nu apare, nimic nu dispare, totul se transforma". Adica nu apare nimc din neant, nici macar fenomenul Big Bang. Materia din care a luat nastere acea explozie numita "Big Bang", exista, nu a aparut subit. Si de altfel gresesti cind afirmi ca nu poate demonstra nimeni stiintific lucrul asta. De fapt sint mai multe ipoteze, logice si deci viabile din punct de vedere stiintific, privitoare la subiectul asta. Asta spre deosebire de ipoteza total irationala a existentei unei fiinte supranaturale si atotputernice, aparute nu se stie cum si nu se stie cind, despre care se sutine fara argumente, daca nu stiintifice, macar logice, ca exista dintotdeauna.
Nu te mai chinui sa le explici, e greu de inteles pentru cineva care a studiat doar manualele din clasele scolare, respectiv Biblia, mai rar. Degeaba le spui de energie pozitiva si negativa=0, ca ei tot la God raman.
Pentru ca e clar ca au fost inventati de oameni nu am adus in discutie nici un zeu nice cel crestin nici unu dintre cele 2 milioane de zeitati hinduse nici zeii antici.
Aici nu se pune problema care e Dumnezeul adevarat si faptul ca nu poti sa imi explici inceputul big bangului si astfel nu poti avea certitudinea ca Dumnezeu nu exista.Desigur poti sa zici ca crezi intr-o energie eterna dar asta e deja tot credinta deoarece nu imi poti explica infinitatea.Iar eu pana la proba contrarie care sa imi arate cum nimic poate sa apara din nimic prefer sa raman la un Dumnezeu etern, care desigur ii atribui verbul a crede.
Am zis ca nu contest big bangul si doar sa imi spui cum a aparut el nu procesul prin care a creat viata.
Sa inteleg ca tu crezi int-o energie eterna dar astea sunt doar ipoteze deoarece nu poti sa intelegi eternitatea, iar asta e tot credinta.
godless1859 întreabă: