Dar tu cum argumentezi ca exista Dumnezeu fara citate din Biblie? Nu ai cum.
Eu nu sunt crestin sunt deist si am mers pe modul cel mai rational un "Dumenzeu etern" care a creat big bangul, ceea ce pot spune e ca nu inteleg infinitatea si de asta am credinta ca exista Dumnezeu dar eu folosesc verbul a cred spre deosebire de voi.
Mă, eu nu-i înțeleg pă ăștia de zic "Ateilor" sau "Creștinilor", de parcă ar fi niște creaturi...
În fine. Altceva...cum adică nu folosesc verbul "a crede"? Eu îl folosesc. Și...nu noi trebuie să demonstrăm că dzău nu există, ci voi trebuie să demonstrați că există. Dacă-mi demonstrezi tu sau un alt creștin că există, o să cred.
Daca zic ca nu cred ca exista D-zeu, atunci sunt necredincios, dar daca zic ca nu exista, sunt ateu.Ateul neaga existenta unei forte divine, nu crede ca nu exista
Cand am folosit cuvantul "ateilor"nu a fost ca jignire si a fost doar pentru a ma adresa unei anumite categorii de oameni.
,,Ateilor"...frumos mod de a te adresa ai, si mai ai curajul sa te numesti credincios, un credincios adevarat e cel care accepta orice om indiferent de etnia religioasa si nu discrimineaza, voi care va credeti supeiori noua doar pentru ca credeti in Dzeu, mi-e sila de voi sunteti niste oameni de nimic
Vad ca ai grave probeleme, daca cineva s-ar adresa aici teistilor sau deisitilor nu m-as simti jignit, stiu ca omul se adreseaza doar unei anumite categorii.Nu vad discriminarea cand zic "ateilor" am mai spus ca nu am folosit termenu ca jignire.Nu fac nici o discriminare religioasa sau ednica mai ales ca nu apartin nici unei religii. Data viitoare raspunde la subiect si nu mai bate campii pe aici.
"Ateilor de ce nu folositi cand spuneti ca nu exista Dumnezeu si verbul a crede?"
Uite eu îl folosesc in propoziţia: Eu nu cred în dumnezei.
Totuşi în ştiinţă se foloşte verbul A ŞTI.
Utilizarea de către voi a termenului ateu este prostească. Eu sunt ateu în aceeaşi măsură în care tu eşti ateu. Nu crezi în zoroastrism, budism, şintoism, nu crezi nici măcar în alte religii abrahamice surori cu creştinismul: islamul sau iudaismul. Nu crezi nici măcar în alte religii desprinse din creştinism: calvinism, luteranism etc. Crezi doar în religia părinţilor tăi. Dacă te năsteai in orientul mijlociu acum erai un musulman convins.
Cât despre teoria big bang-ului cu ajutor divin, nu faci decât să muţi problema în altă parte: dacă zeii au creeat big-bang-ul, cine i-a creat pe ei?
Si tu la fel, doar presupui ca este o divinitate dumnezeu drac, sau alta lighiona!
Exact de aia folosesc cuvantu cred ca exista Dumnezeu si nu spun exista Dumnezeu dar diferenta este ca voi spuneti direct Dumnezeu nu exista fara sa argumentati, doar dati niste exemple stupide cu prieteni imaginari si zana maseluta.
Parcă numa tu eşti credincios şi toţi ceilalţi sunt atei.M-am săturat de cei ca tine
Macar ai citit? sau dai doar link-uri sa te afli in treaba?
Cine va pacaleste pe voi cu chestia asta "apritia Big Bangului din nimic"? Pentru ca n-am auzit-o doar acum, la tine, ci o aud mereu din gura credinciosilor. E clar ca cineva va prosteste cu lucruri de genul asta si voi le luati de bune fara prea multe comentarii, fara sa va ginditi putin daca nu cumva ala spune prostii. Daca ai da pe la scoala ai sti si de la orele de fizica si de la cele de chimie, ca "in univers nimic nu apare, nimic nu dispare, totul se transforma". Adica nu apare nimc din neant, nici macar fenomenul Big Bang. Materia din care a luat nastere acea explozie numita "Big Bang", exista, nu a aparut subit. Si de altfel gresesti cind afirmi ca nu poate demonstra nimeni stiintific lucrul asta. De fapt sint mai multe ipoteze, logice si deci viabile din punct de vedere stiintific, privitoare la subiectul asta. Asta spre deosebire de ipoteza total irationala a existentei unei fiinte supranaturale si atotputernice, aparute nu se stie cum si nu se stie cind, despre care se sutine fara argumente, daca nu stiintifice, macar logice, ca exista dintotdeauna.
Am zis ca nu contest big bangul si doar sa imi spui cum a aparut el nu procesul prin care a creat viata.
Sa inteleg ca tu crezi int-o energie eterna dar astea sunt doar ipoteze deoarece nu poti sa intelegi eternitatea, iar asta e tot credinta.
Pai asta inseamna ca materia a existat din totdeauna si va continua la infinit .gresit.trebuie sa aiba un inceput.totul are un inceput si un sfarsit.deci Dumnezeu a creat totul
Eu vreau sa argumentezi cum o aparut dumnezeu lasa tu big bangul ofera ceva in plus nu critica un lucru fara sa ofera ceva in plus
Eu am spus ca nu stiu si de asta folosesc cuvantul credinta, eu cred intr-un Dumnezeu etern pe care nu il inteleg, dar eu nu tin cu "dintii" de Dumnezeu. Daca stiinta ar putea sa imi explice cum a aparut materia care a cauzat big bangul si implicit viata ceea ce nu o sa se intample niciodata sau cel putin nu in timpul vietii mele renunt sa cred ca exista Dumnezeu.
Iar ceea ce am vrut sa fac e sa spuneti cred ca nu exista Dumnezeu deoarece nu puteti sa imi explicati logic si rational cum a aparut materia din care a fost creat big bangul, iar ipoteza unuit Dumnezeu care a creat-o mi se parea cea mai plauzibila.
godless1859 întreabă: