Bineinteles, mi-a dat pacea si intelegerea de care aveam nevoie, sau ma rog, mi-a dat intelegerea care mi-a adus pacea; am formulat asa ca sa intelegi, pentru ca ateismul nu exista de fapt, e doar intelegerea lucrurilor care au dat nastere zeilor, si ma refer la ateismul post teism. Daca nu intelegi decat dupa a 3-a citire, dai o guma Turbo.
Desi sunt ateu, nu stiu despre ce-mi vorbesti. Prin "ateism" nu-mi indici nimic concret. Ateismul nu este o doctrina, el nu include valori comune si prestabilite. Tot ce este comun in ateism este doar intamplator... In religii, sunt "stasuri"(prestabilite) pentru fiecare in parte, in ateism nu este asa ceva, ateimul(convingerea, filozofia) se formeaza in urma analizei realitatii, in functie de care sunt analizate si doctrinele(acele "stasuri", religii). Adica, religiile sunt cu plus, prestabilite, "stasuri", ateismul este doar rezultatul analizei lor in functie de realitate.
O spui de parcă am fi niște păgâni revoltați împotriva lui d-zeu.
E o intrebare fără sens,
ATEÍSM s. n. Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare.
Ateismul nu este un grup al nostru ca la voi religia.
Intrebi dacă ne iubim pe noi înșine?
Din seria: "Nedrogaţilor, iubiţi nedrogatul? De ce da sau de ce nu?" ori "Nefasciştilor, iubiţi nefascismul? De ce da sau de ce nu?".
Realizezi cât de bizar sună?
Cum poti iubi ceva ce nu exista? eu accept realitatea, realitatea asta spune ca zeii au fost inventati de om, privind crestini din jurul meu i dau maxima dreptate
Nu realizez! Intrebarea mea are sens, pentru ca suna cam asa, "Ateilor, va iubiti convingerile?" Conform definitiei pe care a dat-o chiar maimuta de deasupra ta, ateismul este o conceptie care se bazeaza pe negarea existentei oricarei divinitati.
Deci, intrebarea este cit se poate de simpla, iubiti aceasta conceptie?
Si "zeu" are.
""Ateismul nu se bazează pe iubire."
Corect! Se bazeaza pe ura si intoleranta!"
"6. De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut,
7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului,
8. Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi;
9. Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.
10. Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău, Care te-a scos din pământul Egiptului şi din casa robiei." Deuteronom, cap 13, hmmm, preferatul meu
Vrei sa spui "iubiti" cu sensul de "va place"? In româneste s-a raspindit acest calc lingvistic a iubi (like) cu sensul de a place.
Comentez sensul nr. 2 (pentru ca nu mi-ar trece prin gind sa-l iau la mine acasa de drag ce mi-ar fi - pe el Ateismul).
Din comoditate si pentru ca am lipsit de la prea multe lectii de religie (calitatea lor a fost slaba si ea) nu cred in Dumnezeul oficial din România. Dar nu sint nici sigur ca sint ateu, pentru ca nu fac parte din nicio "miscare" ateista.
In primul rind as prefera afilierea la o credinta fara mijlocitori (preoti). Chiar, daca crezi in Dumnezeu si Isus dar nu vrei sa ai de a face cu preotii si biserica, ce esti, ateu sau credincios?
O vreme m-au tentat alti zei, pentru ca in final, desi pe moment, sa ma orientez la Religia Lucrului Bine Facut. Nu sint ironic, pentru in asta cred mai demult, inainte de venirea lui Santa Klaus.
Credinta in Dumnezeu in afara bisericii nu se poate! Nu poti sa zici "eu sint credincios, cred in Dumnezeu" dar individual, fara sa ma afiliez niciunei biserici. Nu poti sa fii crestin (daca e sa vorbin de crestinism) fara sa citesti Noul Testament, sa fii informat care este intelegerea corecta a lui, fara sa te duci la biserica.
In zilele noastre, ca si un trecut, bisericile au o structura organizatorica pentru ca altfel nu pot functiona si sa se administreze. Uneori, oameni care compun aceasta structura fac greseli, patint imaginea intregii biserici. Dar oamenii sint trecatori, biserica si credinta ramin! Depinde de fiecare din noi daca sa parasim biserica, smintiti fiind de comportamentul unor corupti, sau sa raminem in interiorul bisericii, actionind pentru primenirea ei si intarindu-ne si mai mult credinta.