| Simon37 a întrebat:

Ateilor... scrie la Geneza capitolul 2 versetul 7 ca Omul a fost facut din tarana si Dumnezeu i-a dat suflare de viata... ce e asa greu de crezut?

52 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Acest verset e interesant pentru ca arata clar ca omul e suflet nu ca sufletul e separat de corp.

| milan9 a răspuns:

Referitor la ce s-a scris mai sus, trebuie lămurit faptul că omul nu e doar suflet!
Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe!

Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

| milan9 a răspuns:

Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".
- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;

- "SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."

- Ecclesiast 12, 7; Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

Pentru ca omul să se facă "fiinţă vie", Dumnezeu a trebuit să-i dea suflet, să sufle – "SUFLARE DE VIAŢĂ"!
CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, iar "ţărâna" în pământ!

| milan9 a răspuns:

Scuze pentru redundanţă, dar trebuie înţeles corect acest aspect fundamental:
Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI!

1). Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!

Unele culte, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? Sufletul.
Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei". Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!, etc.

| zurick a răspuns:

Draguță,nu e greau de crezut e greu de știut.De ce confunzi verbul a ști cu verbul a crede?

| Simon37 explică (pentru zurick):

Pai noi stim ca Biblia e cuvantul Domnului...a fost dovedit asta. Iisus a inviat din morti...Ce dovada mai mare de atat va trebuie?

| zurick a răspuns (pentru Simon37):

A spus Dumnezeu cumva ca biblia e cuvantul Sau si eu nu stiu?

| sublime89 a răspuns:

Nu-mi vine sa cred ca d-zeu a avut nevoie de un material din care sa faca un om. El care a facut un univers intreg din nimic : ))

| M25M a răspuns:

Fa-ti o mica incizie, ce iti curge sange sau tarana?
P.S. Tot mai folosesti calculatorul?

| Simon37 explică (pentru M25M):

S-a transformat in sange dupa ce Dumnezeu i-a dat viata lui Adam.
Daca nu suntem facuti din tarana atunci de ce dupa ce murim ne transformam inapoi in tarana? pentru ca plecat viata (duhul lui Dumnezeu) din noi.

| M25M a răspuns (pentru Simon37):

Nu te transformi in tarana, te descompui, devii hrana pentru alte organisme, pana raman doar oasele care se conserva chiar daca sunt ingropate in pamant. Deci nu prea te transformi in tarana.

| Simon37 explică (pentru M25M):

Ba da. dupa ce se dezgroapa un om mort, in sicriu nu mai e decat oase si tarana.

| M25M a răspuns (pentru Simon37):

Atunci daca tot suntem facuti din tarana in totalitate de ne raman oasele? Daca am fi zamisliti din tarana asa cum afirmi tu nu crezi ca si oasele ar trebui sa fie pamant?

| Lizzu a răspuns:

Tu cumva crezi in fantastic, in fantasme si Science Fiction?

Chiar crezi ca "la sfarsitul veacurilor" va veni cineva numit Iisus pe norii cerului? chiar crezi asa ceva? eu chiar sunt curioasa, sa stii.

| Simon37 explică (pentru Lizzu):

Nu cred in science fiction. cred doar in cuvantul lui Dumnezeu

"Chiar crezi ca "la sfarsitul veacurilor" va veni cineva numit Iisus pe norii cerului?"

da bineinteles. si o sa fie mai devreme decat credeti voi. deja au fost multe semne apocaliptice

| Lizzu a răspuns (pentru Simon37):

De multe ori raman fara cuvinte aici, tocmai din cauza unor comenturi asa.
Ok, esti liber atunci sa crezi ce doresti.
Sper numai ca hipnoza sa nu tina toata viata ta.

Gandeste mai departe de cartea aceea "sfanta". Gandeste dincolo de ea. Macar o data.

"De multe ori raman fara cuvinte aici"
asa e. Credinta e o forta puternica. te poate lasa fara cuvinte.

"Gandeste mai departe de cartea aceea "sfanta". Gandeste dincolo de ea. Macar o data."
Si sa vad ce dincolo? o viata goala si pustie? unde universul a aparut din greseala si noi la fel? suntem doar niste animale, nu exista bine si rau, si dupa ce murim se termina totul?

Nu stiu cum puteti crede voi ateii asa ceva...

"asa e. Credinta e o forta puternica. te poate lasa fara cuvinte."
-nu,nu datorita credintei raman fara cuvinte, ci datorita unor lucruri absurde,cel putin, pe care le vad scrise aici.

"Si sa vad ce dincolo? o viata goala si pustie? "
-te temi de singuratate? ai senzatia ca daca oamenii te lasa,dzeu in schimb nu te lasa? intreaba-i pe milioanele de oameni amarati daca dzeu e cu ei. Vezi ce raspund.

--Problema e ca dzeu exista doar pentru ca omul vrea ca el sa existe.
Omul e o fiinta sociabila, care a evoluat doar in triburi si nu solitar.
E aproape imposibil sa supravietuiesti singur,om fiind.
Are nevoie sa stie ca cineva sau ceva va fi mereu langa el.
De asta exista dzeu. Pentru asta a fost creat in mintea omului.

Iar credinta,senzatia, mai bine zis, ca oriunde esti, dzeu e cu tine ajuta pe om sa fie mai puternic dpdv psihic, moral.Sa se simta confortabil si bine, poate fara teama ca ceva rau se poate intampla.

Dar trebuie sa accepti si ca e posibil sa nu existe nimic, iar totul sa fie doar o povestire asa cum e scrisa biblia in care milioane de oameni inca cred...
--Nu stiu cati ani ai, dar poti sa cercetezi, poti sa faci asta, sa afli si alte lucruri in afara de ce spune cartea.
Sa gandesti singur, fara sa iei ce-ti dau altii deja gandit dinainte.
Ai macar vointa asta si n-o sa-ti para rau...

E un sfat pe care chiar ti-l dau sincer.
Vei observa multe neregularitati si lipsuri in tot ce tine de poveste si de religie.
--Si chiar as vrea sa iei in seama si sa-ti folosesti gandirea analitica mai mult.
Sa pui totul la indoiala si sa incerci sa afli singur cum sta treaba si nu sa crezi cu ochii inchisi tot ce ti se da in fata ochilor si urechilor.
Gandeste-te la cuvintele astea.

Dar tu cati ani ai?

29.
Dar nu cred ca asta conteaza. Mai ales aici, virtual. Sunt doar pareri expuse si atat.

Acum nu stiu eu ce sa raspund la ce ai scris acolo.

Nu trebuie neaparat sa raspunzi,trebuie doar sa reflectezi la asta.
Nu poate fi nimic gresit, ba dimpotriva.
De asta avem creier sa facem asocieri cat de logice posibil. Sa-l folosim, sa gandim cu el logic, realist.
Realitatea e realitate, nu e carte si poveste...

| Roxy_9262 a răspuns (pentru Lizzu):

Dar cine a creat lumea asta? Tu de unde ai venit?

| Lizzu a răspuns (pentru Roxy_9262):

Ti-am zis sa citesti despre si despre...la o alta intrebare.
--Universul, planetele se formeaza in mii sau milioane ori miliarde de ani. Incetul cu incetul, nu daca bate cineva din palme.
Totul isi are cursul firesc si natural.
Nu are nevoie de SF si fantastic sa ia forma si sa existe.

-Eu nu stiu de unde vin. Nu cred nimic inca despre asta. Sunt si voi fi intotdeauna, pana in ultima zi a vietii mele, in cautari de raspunsuri la intrebarea asta.
Dar stiu si cred ca nu am fost creata din fantastic si din suflare de viata, cu toate ca as vrea mai bine sa apartin unui alt taram fantastic decat realitatii planetei asteia.

Sunt prostii. Cred si eu ca ti-ai dori sa traiesti pe alta planeta. caci fara Dumnezeu nu ai cum sa fii fericita.

| M25M a răspuns (pentru Roxy_9262):

Prejudeci la un mod subiectiv probabil cu credinta eronata ca rationamentul tau este valabil la un mod general.

| Lizzu a răspuns (pentru Roxy_9262):

"caci fara Dumnezeu nu ai cum sa fii fericita."
--nu ai cum sa stii, pentru ca esti credincioasa, ai fost si probabil vei mai fi un timp sau chiar toata viata; nu vezi viata fara credinta in dzeu.

Eu am fost credincioasa, am experimentat sentimente fata de acel ceva, intr-adevar sentimente duse la extrem.Cand ma gandesc la atunci nu-mi mai pot imagina sa mai fiu la fel vreodata, nici macar pentru o secunda.
M-am trezit din hipnoza.

Stiu cum e sa crezi in acel "Ceva", stiu si cum e sa nu crezi in acel "Ceva".
Fericirea nu tine de el si nu se invarte in jurul lui, Roxy.
--Momentele de fericire si starea de multumire ti-o faci tu prin lucrurile care te fac sa te simti multumit/a. Si nu-ti trebuie mai mult.
E tot ce ai nevoie, sa fii impacat cu tine insuti, chiar daca nu ai credinta in dzeu.

Omul e dator sa-si gaseasca fericirea si multumirea in orice pe lumea asta. Absolut orice lucru care pentru el e important.
Nu dzeu e centrul fiintei umane.

Eu nu din totdeauna sunt asa. inainte o zi eram fericita cand il intalneam pe Dumnezeu. apoi eram trista si treceam prin niste clipe foarte grele. Apropiindu-ma de El acum imi este mult mai bine si nu as vrea niciodata sa ma despart de El. E foarte frumos sa stii ca cineva este acolo sus pentru Tine si ai o siguranta aparte ca vei putea trece peste orice. Sunt multe avantaje in credinta in Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1 - the invisible man living in the sky
2 - facut din tarana
3 - praful magic (suflarea de viata)

Acum o sa iti ofer si eu acelasi gen de argumente dar pentru zeii altor religii.

According to chapter 9 of the Prose Edda book Gylfaginning, the three brothers Vili, Vé, and Odin, are the creators of the first man and woman. The brothers were once walking along a beach and found two trees there. They took the wood and from it created the first human beings: Ask and Embla. One of the three gave them the breath of life, the second gave them movement and intelligence, and the third gave them shape, speech, hearing and sight. Further, the three gods gave them clothing and names. Ask and Embla go on to become the progenitors of all humanity and were given a home within the walls of Midgard.

Cu ce e aceasta varianta mai putin valida decat cea prezentata de tine?

| Simon37 explică (pentru anonim_4396):

Nu vorbesc alte limbi, deci nu inteleg. tradu in romana si mai discutam

| ErrorFound a răspuns (pentru Simon37):

Engleza lui Gaia, pe scurt:
Cap. 9 din cartea Prose Edda Gylfaginning spune ca fratii Villi, Ve si Odin sunt cei ce au creat prima femeie si primul barbat. Fratii mergeau de-a lungul unei plaje si au gasit acolo 3 copaci. Au luat lemnul si din el au creat primele fiinte umane, pe Ask si Embla. Unul dintre frati le-a dat suflarea vietii, al doilea le-a dat miscarea si inteligenta si al treilea le-a dat forma, vorbirea, auzul si vazul. In continuare, le-au dat nume si haine. Ask si Embla am "mers in continuare(?)"[sau au ajuns] stramosii intregii omeniri si au primit o casa/adapost intre zidurile Midgard-ului.(o cetate, daca-mi aduc bine aminte)

Acum, raspunde-i lui la: "
Cu ce e aceasta varianta mai putin valida decat cea prezentata de tine?"

| Simon37 explică (pentru ErrorFound):

Porcarii. Si pe fratii Villi, Ve si Odin cine i-a creat?

Tot la Dumnezeu ajungem intr-un final. Dumnezeu a creat tot. inclusiv pe fratii Villi, Ve si Odin

Dar pe Dumnezeu cine l-a creat?

Fratii Villi, Ve si Odin sunt zei. Egali cu Dumnezeu. Desigur, nici unul nu exista, nici macar Dumnezeu. Totusi, cine l-a creat pe Dumnezeu?

Dumnezeu este ceea ce este. Nu a fost creat. El exista dintotdeauna. Dumnezeu e tot ce exista. Deci nu poate fi creat.

Villi, Ve si Odin sunt ceea ce sunt. Nu au fost creati. Ei exista intotdeauna. Ei sunt tot ce exista. Deci nu pot fi creati.

Acum explica-mi de ce tu ai mai multa dreptate ca mine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Simon37):

E acelasi argument prezentat de tine. Foarte pe scurt (nu de alta dar engleza o stii, macar chestiile de baza deci intelegi ce scrie in acel text doar ca acum te prefaci ca nu intelegi) :

Cei 3 frati, Odin, Vili si Ve sunt creatorii oamenilor. Ei au creat primii oameni din trunchiul unor copaci daruindu-le anumite atribute gen viata, inteligenta, miscare, forma, vorbire, auz, vaz. Ask si Embla reprezinta numele lor.

Deci... il accepti ca fiind o dovada pentru acei zei sau nu? Daca nu, de ce?

* apropo, daca raspunsul tau e NU, atunci trebuie sa accepti ca nici varianta prezentata de tine nu este un argument valid.

"Si pe fratii Villi, Ve si Odin cine i-a creat?"... ce importanta are cine / ce i-a creat? Noi vorbim de facerea omului. Tu acum incerci doar sa schimbi subiectul.

Vrei sa existe un "cine" care sa fie miezul din fanta in toata povestea asta cu zeii? Bine, uite, iti ofer 4 zei : Zambazulu, Baxu, Meba si Bagon.

Acestia 4 au inceput sa creeze diverse lucruri ajungand intr-un final sa-i faca pe parintii celor 3 frati mentionati de mine mai sus.

Mai vrei? Pot sa-ti fac o intreaga "biblie".

Ah si ca o completare, cei 4 nu au fost creati, ei au existat dintotdeauna.

Ce zici tu nu are nici un sens. e doar un basm. e evident ca nu e adevarat pentru ca e inventat de tine. nu am cum sa cred asa ceva pentru ca stiu ca e inventat

Cu Biblia e diferit. Se stie ca e adevarata inca de acum 2000 de ani. Nu cred ca mai e cineva care sa puna la indoiala validitatea bibliei.

De unde stii ca e inventat? Poate ca e o inspiratie divina.

Ce faci tu acum tine de ignoranta si favoritism.

"De unde stii ca e inventat?"
Pentru ca nu asa a fost omul creat
In Biblie ca a fost creat din tarana.

Asa sunt multe religii dar nu le luam in seama pentru ca stim ca sunt create de oameni

"Pentru ca nu asa a fost omul creat"... de unde stii?

"In Biblie ca a fost creat din tarana."... da, in biblie scrie ca au fost facuti din tarana DAR in Gylfaginning scrie ca au fost facuti din trunchiul unor copaci.

Acelasi argument gen "pai scrie aici" il pot prezenta si eu pentru diverse religii. Vrei sa ne bagam in Hinduism? Si ei au varianta lor de creatie. Vrei sa ne bagam in varianta mea? Iti pot prezenta "servetelele sacre inspirate de cei 4 zei".

Dupa cum am zis, "credinta" ta este bazata pe favoritism si ignoranta.

| M25M a răspuns (pentru anonim_4396):

Gaia, te strofoci degeaba, oricare alta religie este eronata pentru ca asa zice Biblia, orice alta scriere este eronata pentru ca nu e Biblia, orice alt rationament sau mit creationist este eronat pentru ca nu este cel biblic, cu toate ca rationamentele se potrivesc fiecarei religii in egala masura, deci vorba lui Al Pacino "forget about it"

Iisus a inviat a 3 a zi. Ce e atat de greu de inteles? Asta a dovenit ca El e Fiul lui Dumnezeu si singurul Zeu care exista.
Degeaba imi zici tu de alte religii. Mereu au fost alte religii. De asta sunt primele 3 porunci. Sa nu crezi decat in Dumnezeu-l adevarat.

Ce au facut celelalte religii? nimic. Nu au dovenit in nici un fel ca sunt adevarate.

| Roxy_9262 a răspuns (pentru ErrorFound):

Este o inventie. Este o copiere modificata din biblie.

| ErrorFound a răspuns (pentru Roxy_9262):

Nu poti stii. Ai tras o concluzie fara dovezi. S-ar putea chiar ca Biblia sa fi copiat aceasta poveste, deci n-ai nici un drept sa spui ca este o inventie copiata.

Pai. de cand a aparut Bilia si de cand a aparut cartea aia?

| ErrorFound a răspuns (pentru Roxy_9262):

Nu stiu, dar poate exista si a treia varianta in care amandoua au fost copiate.
Totusi, tind sa cred ca acea carte e mai veche ca Biblia.

Asa sa faciwinking

| Genesis2014 a răspuns:

Ce e asa greu de crezut că religia este instrument de manipulare?
http://www.youtube.com/watch?v=9YUpafNQ5JE
http://www.youtube.com/watch?v=L2T8hJhonik

| Mk01 a răspuns:

Deoarece ateii văd totul material, sunt prinşi în materie.Să ne gândim ţărâna aia ce poate semnifica? Iubirea nu poate fi semnificată?, apoi suflarea înseamnă crearea spiritului, a conştiinţei.Aici avem şi calea de mijloc, Dumnezeu a creat spiritul din iubire şi l-a pus în maimuţă care mai apoi a evoluat şi a dat chip omului.
Ps.Omul a fost creat după aspectul lui Dumnezeu, dar nu e un aspect fizic ci unul spiritual, omul la început a fost pur, perfect, la fel ca Dumnezeu.Doresc să îmi fie respectată opinia cum şi eu o respect pe cea a celorlalţi.