Tu cumva crezi in fantastic, in fantasme si Science Fiction?
Chiar crezi ca "la sfarsitul veacurilor" va veni cineva numit Iisus pe norii cerului? chiar crezi asa ceva? eu chiar sunt curioasa, sa stii.
1 - the invisible man living in the sky
2 - facut din tarana
3 - praful magic (suflarea de viata)
Acum o sa iti ofer si eu acelasi gen de argumente dar pentru zeii altor religii.
According to chapter 9 of the Prose Edda book Gylfaginning, the three brothers Vili, Vé, and Odin, are the creators of the first man and woman. The brothers were once walking along a beach and found two trees there. They took the wood and from it created the first human beings: Ask and Embla. One of the three gave them the breath of life, the second gave them movement and intelligence, and the third gave them shape, speech, hearing and sight. Further, the three gods gave them clothing and names. Ask and Embla go on to become the progenitors of all humanity and were given a home within the walls of Midgard.
Cu ce e aceasta varianta mai putin valida decat cea prezentata de tine?
Fa-ti o mica incizie, ce iti curge sange sau tarana?
P.S. Tot mai folosesti calculatorul?
Nu vorbesc alte limbi, deci nu inteleg. tradu in romana si mai discutam
"De multe ori raman fara cuvinte aici"
asa e. Credinta e o forta puternica. te poate lasa fara cuvinte.
"Gandeste mai departe de cartea aceea "sfanta". Gandeste dincolo de ea. Macar o data."
Si sa vad ce dincolo? o viata goala si pustie? unde universul a aparut din greseala si noi la fel? suntem doar niste animale, nu exista bine si rau, si dupa ce murim se termina totul?
Nu stiu cum puteti crede voi ateii asa ceva...
"asa e. Credinta e o forta puternica. te poate lasa fara cuvinte."
-nu,nu datorita credintei raman fara cuvinte, ci datorita unor lucruri absurde,cel putin, pe care le vad scrise aici.
"Si sa vad ce dincolo? o viata goala si pustie? "
-te temi de singuratate? ai senzatia ca daca oamenii te lasa,dzeu in schimb nu te lasa? intreaba-i pe milioanele de oameni amarati daca dzeu e cu ei. Vezi ce raspund.
--Problema e ca dzeu exista doar pentru ca omul vrea ca el sa existe.
Omul e o fiinta sociabila, care a evoluat doar in triburi si nu solitar.
E aproape imposibil sa supravietuiesti singur,om fiind.
Are nevoie sa stie ca cineva sau ceva va fi mereu langa el.
De asta exista dzeu. Pentru asta a fost creat in mintea omului.
Iar credinta,senzatia, mai bine zis, ca oriunde esti, dzeu e cu tine ajuta pe om sa fie mai puternic dpdv psihic, moral.Sa se simta confortabil si bine, poate fara teama ca ceva rau se poate intampla.
Dar trebuie sa accepti si ca e posibil sa nu existe nimic, iar totul sa fie doar o povestire asa cum e scrisa biblia in care milioane de oameni inca cred...
--Nu stiu cati ani ai, dar poti sa cercetezi, poti sa faci asta, sa afli si alte lucruri in afara de ce spune cartea.
Sa gandesti singur, fara sa iei ce-ti dau altii deja gandit dinainte.
Ai macar vointa asta si n-o sa-ti para rau...
E un sfat pe care chiar ti-l dau sincer.
Vei observa multe neregularitati si lipsuri in tot ce tine de poveste si de religie.
--Si chiar as vrea sa iei in seama si sa-ti folosesti gandirea analitica mai mult.
Sa pui totul la indoiala si sa incerci sa afli singur cum sta treaba si nu sa crezi cu ochii inchisi tot ce ti se da in fata ochilor si urechilor.
Gandeste-te la cuvintele astea.
Nu-mi vine sa cred ca d-zeu a avut nevoie de un material din care sa faca un om. El care a facut un univers intreg din nimic : ))
Ti-am zis sa citesti despre si despre...la o alta intrebare.
--Universul, planetele se formeaza in mii sau milioane ori miliarde de ani. Incetul cu incetul, nu daca bate cineva din palme.
Totul isi are cursul firesc si natural.
Nu are nevoie de SF si fantastic sa ia forma si sa existe.
-Eu nu stiu de unde vin. Nu cred nimic inca despre asta. Sunt si voi fi intotdeauna, pana in ultima zi a vietii mele, in cautari de raspunsuri la intrebarea asta.
Dar stiu si cred ca nu am fost creata din fantastic si din suflare de viata, cu toate ca as vrea mai bine sa apartin unui alt taram fantastic decat realitatii planetei asteia.
Engleza lui Gaia, pe scurt:
Cap. 9 din cartea Prose Edda Gylfaginning spune ca fratii Villi, Ve si Odin sunt cei ce au creat prima femeie si primul barbat. Fratii mergeau de-a lungul unei plaje si au gasit acolo 3 copaci. Au luat lemnul si din el au creat primele fiinte umane, pe Ask si Embla. Unul dintre frati le-a dat suflarea vietii, al doilea le-a dat miscarea si inteligenta si al treilea le-a dat forma, vorbirea, auzul si vazul. In continuare, le-au dat nume si haine. Ask si Embla am "mers in continuare(?)"[sau au ajuns] stramosii intregii omeniri si au primit o casa/adapost intre zidurile Midgard-ului.(o cetate, daca-mi aduc bine aminte)
Acum, raspunde-i lui la: "
Cu ce e aceasta varianta mai putin valida decat cea prezentata de tine?"
Tot la Dumnezeu ajungem intr-un final. Dumnezeu a creat tot. inclusiv pe fratii Villi, Ve si Odin
Fratii Villi, Ve si Odin sunt zei. Egali cu Dumnezeu. Desigur, nici unul nu exista, nici macar Dumnezeu. Totusi, cine l-a creat pe Dumnezeu?
Dumnezeu este ceea ce este. Nu a fost creat. El exista dintotdeauna. Dumnezeu e tot ce exista. Deci nu poate fi creat.
Villi, Ve si Odin sunt ceea ce sunt. Nu au fost creati. Ei exista intotdeauna. Ei sunt tot ce exista. Deci nu pot fi creati.
Acum explica-mi de ce tu ai mai multa dreptate ca mine.
E acelasi argument prezentat de tine. Foarte pe scurt (nu de alta dar engleza o stii, macar chestiile de baza deci intelegi ce scrie in acel text doar ca acum te prefaci ca nu intelegi) :
Cei 3 frati, Odin, Vili si Ve sunt creatorii oamenilor. Ei au creat primii oameni din trunchiul unor copaci daruindu-le anumite atribute gen viata, inteligenta, miscare, forma, vorbire, auz, vaz. Ask si Embla reprezinta numele lor.
Deci... il accepti ca fiind o dovada pentru acei zei sau nu? Daca nu, de ce?
* apropo, daca raspunsul tau e NU, atunci trebuie sa accepti ca nici varianta prezentata de tine nu este un argument valid.
"Si pe fratii Villi, Ve si Odin cine i-a creat?"... ce importanta are cine / ce i-a creat? Noi vorbim de facerea omului. Tu acum incerci doar sa schimbi subiectul.
Vrei sa existe un "cine" care sa fie miezul din fanta in toata povestea asta cu zeii? Bine, uite, iti ofer 4 zei : Zambazulu, Baxu, Meba si Bagon.
Acestia 4 au inceput sa creeze diverse lucruri ajungand intr-un final sa-i faca pe parintii celor 3 frati mentionati de mine mai sus.
Mai vrei? Pot sa-ti fac o intreaga "biblie".
Ah si ca o completare, cei 4 nu au fost creati, ei au existat dintotdeauna.