| Simon37 a întrebat:

Ateilor... scrie la Geneza capitolul 2 versetul 7 ca Omul a fost facut din tarana si Dumnezeu i-a dat suflare de viata... ce e asa greu de crezut?

52 răspunsuri:
| Simon37 explică (pentru anonim_4396):

Ce zici tu nu are nici un sens. e doar un basm. e evident ca nu e adevarat pentru ca e inventat de tine. nu am cum sa cred asa ceva pentru ca stiu ca e inventat

Cu Biblia e diferit. Se stie ca e adevarata inca de acum 2000 de ani. Nu cred ca mai e cineva care sa puna la indoiala validitatea bibliei.

| Mk01 a răspuns:

Deoarece ateii văd totul material, sunt prinşi în materie.Să ne gândim ţărâna aia ce poate semnifica? Iubirea nu poate fi semnificată?, apoi suflarea înseamnă crearea spiritului, a conştiinţei.Aici avem şi calea de mijloc, Dumnezeu a creat spiritul din iubire şi l-a pus în maimuţă care mai apoi a evoluat şi a dat chip omului.
Ps.Omul a fost creat după aspectul lui Dumnezeu, dar nu e un aspect fizic ci unul spiritual, omul la început a fost pur, perfect, la fel ca Dumnezeu.Doresc să îmi fie respectată opinia cum şi eu o respect pe cea a celorlalţi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Simon37):

De unde stii ca e inventat? Poate ca e o inspiratie divina.

Ce faci tu acum tine de ignoranta si favoritism.

| zurick a răspuns:

Draguță,nu e greau de crezut e greu de știut.De ce confunzi verbul a ști cu verbul a crede?

| Genesis2014 a răspuns:

Ce e asa greu de crezut că religia este instrument de manipulare?
http://www.youtube.com/watch?v=9YUpafNQ5JE
http://www.youtube.com/watch?v=L2T8hJhonik

"De unde stii ca e inventat?"
Pentru ca nu asa a fost omul creat
In Biblie ca a fost creat din tarana.

Asa sunt multe religii dar nu le luam in seama pentru ca stim ca sunt create de oameni

| Simon37 explică (pentru zurick):

Pai noi stim ca Biblia e cuvantul Domnului...a fost dovedit asta. Iisus a inviat din morti...Ce dovada mai mare de atat va trebuie?

| zurick a răspuns (pentru Simon37):

A spus Dumnezeu cumva ca biblia e cuvantul Sau si eu nu stiu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Simon37):

"Pentru ca nu asa a fost omul creat"... de unde stii?

"In Biblie ca a fost creat din tarana."... da, in biblie scrie ca au fost facuti din tarana DAR in Gylfaginning scrie ca au fost facuti din trunchiul unor copaci.

Acelasi argument gen "pai scrie aici" il pot prezenta si eu pentru diverse religii. Vrei sa ne bagam in Hinduism? Si ei au varianta lor de creatie. Vrei sa ne bagam in varianta mea? Iti pot prezenta "servetelele sacre inspirate de cei 4 zei".

Dupa cum am zis, "credinta" ta este bazata pe favoritism si ignoranta.

| M25M a răspuns (pentru anonim_4396):

Gaia, te strofoci degeaba, oricare alta religie este eronata pentru ca asa zice Biblia, orice alta scriere este eronata pentru ca nu e Biblia, orice alt rationament sau mit creationist este eronat pentru ca nu este cel biblic, cu toate ca rationamentele se potrivesc fiecarei religii in egala masura, deci vorba lui Al Pacino "forget about it"

| Lizzu a răspuns (pentru Roxy_9262):

"caci fara Dumnezeu nu ai cum sa fii fericita."
--nu ai cum sa stii, pentru ca esti credincioasa, ai fost si probabil vei mai fi un timp sau chiar toata viata; nu vezi viata fara credinta in dzeu.

Eu am fost credincioasa, am experimentat sentimente fata de acel ceva, intr-adevar sentimente duse la extrem.Cand ma gandesc la atunci nu-mi mai pot imagina sa mai fiu la fel vreodata, nici macar pentru o secunda.
M-am trezit din hipnoza.

Stiu cum e sa crezi in acel "Ceva", stiu si cum e sa nu crezi in acel "Ceva".
Fericirea nu tine de el si nu se invarte in jurul lui, Roxy.
--Momentele de fericire si starea de multumire ti-o faci tu prin lucrurile care te fac sa te simti multumit/a. Si nu-ti trebuie mai mult.
E tot ce ai nevoie, sa fii impacat cu tine insuti, chiar daca nu ai credinta in dzeu.

Omul e dator sa-si gaseasca fericirea si multumirea in orice pe lumea asta. Absolut orice lucru care pentru el e important.
Nu dzeu e centrul fiintei umane.

Iisus a inviat a 3 a zi. Ce e atat de greu de inteles? Asta a dovenit ca El e Fiul lui Dumnezeu si singurul Zeu care exista.
Degeaba imi zici tu de alte religii. Mereu au fost alte religii. De asta sunt primele 3 porunci. Sa nu crezi decat in Dumnezeu-l adevarat.

Ce au facut celelalte religii? nimic. Nu au dovenit in nici un fel ca sunt adevarate.

| Roxy_9262 a răspuns (pentru Lizzu):

Eu nu din totdeauna sunt asa. inainte o zi eram fericita cand il intalneam pe Dumnezeu. apoi eram trista si treceam prin niste clipe foarte grele. Apropiindu-ma de El acum imi este mult mai bine si nu as vrea niciodata sa ma despart de El. E foarte frumos sa stii ca cineva este acolo sus pentru Tine si ai o siguranta aparte ca vei putea trece peste orice. Sunt multe avantaje in credinta in Dumnezeu.

| Roxy_9262 a răspuns (pentru ErrorFound):

Este o inventie. Este o copiere modificata din biblie.

| ErrorFound a răspuns (pentru Roxy_9262):

Nu poti stii. Ai tras o concluzie fara dovezi. S-ar putea chiar ca Biblia sa fi copiat aceasta poveste, deci n-ai nici un drept sa spui ca este o inventie copiata.

Pai. de cand a aparut Bilia si de cand a aparut cartea aia?

| ErrorFound a răspuns (pentru Roxy_9262):

Nu stiu, dar poate exista si a treia varianta in care amandoua au fost copiate.
Totusi, tind sa cred ca acea carte e mai veche ca Biblia.

Asa sa faciwinking

| danay72 a răspuns:

Acest verset e interesant pentru ca arata clar ca omul e suflet nu ca sufletul e separat de corp.

| milan9 a răspuns:

Referitor la ce s-a scris mai sus, trebuie lămurit faptul că omul nu e doar suflet!
Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe!

Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

| milan9 a răspuns:

Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".
- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;

- "SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."

- Ecclesiast 12, 7; Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

Pentru ca omul să se facă "fiinţă vie", Dumnezeu a trebuit să-i dea suflet, să sufle – "SUFLARE DE VIAŢĂ"!
CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, iar "ţărâna" în pământ!

| milan9 a răspuns:

Scuze pentru redundanţă, dar trebuie înţeles corect acest aspect fundamental:
Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI!

1). Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!

Unele culte, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? Sufletul.
Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei". Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!, etc.