Ba, baiatule nu ai nici o treaba cu istoria sau cu faptele, cate ineptii ai putut tranti in celalalt raspuns...
Si apropo, daca noi denigram oamenii prin teorii false, vezi cu tu denigrezi tot ce a zis Isus si tot ce a insemnat acest personaj...
De parca voi crestini nu ati fi exact la fel doar pentru voi si materialisti, noi ateii nu ne dam sfinti voi da
Vehementa si spiritul de haita cu care unii atei isi exprima ideile, pot crea senzatia ca acestia sunt patrunsi de de o fervoare religioasa.
Nu este o religie chiar daca seamana mult.
Se poate zice și așa, dar este de fapt, răspunsul omului, de a nu putea accepta, diverse religii, cu care a intrat în contact.
Ateismul este relativ și nu absolut!
Din punctul meu de vedere as considera o "religie"-filozofica. de ce spun asta pentru ca o religie inseamna un grup de oameni cu o credinta in supranatural... divin... avand dogme, valorile. Daca stai sa te gandesti ateismul aceeasi configuratie doar ca, credinta este in stiinta dar avand si ei valori si dogme (pareri).
Atentie : asta e pc meu de vedere
Acum 2 ani din cate am observat a luat naste o noua forma ateu-crestin, ateu-islamist... si altele, in care ateul accepta invataturile de etica biblice (ex: porunca - sa nu ucizi.) dar nu accepta ideea unui divinitatii sau unei fiinte supranaturala.
Mai degraba e o stare temporara de ignoranta. E drept ca la unii starea asta dureaza mai mult, dar, nici o grija, toti se vor lamuri.
*** w02 15/7 pag. 21 par. 6 Creştinii fideli continuă să umble în adevăr ***
Istoricul John L. von Mosheim i-a numit pe creştinii din secolul I „un grup de oameni dintre cei mai paşnici, care nu au cultivat niciodată în mintea lor o dorinţă sau un gând care să constituie o ameninţare la adresa siguranţei statului". Dr. Mosheim a afirmat că ceea ce îi „enerva cel mai mult pe romani la creştini era simplitatea închinării lor, care nu semăna absolut deloc cu ritualurile sacre ale nici unui popor". El a adăugat: „Nu aveau jertfe, nici temple, nici icoane, nici oracole, nici ordine preoţeşti; şi asta era suficient ca să-şi atragă reproşurile unei mulţimi ignorante, care-şi imagina că orice religie trebuia să aibă aşa ceva. Astfel, ei erau dispreţuiţi, fiind consideraţi un fel de atei; iar, potrivit legilor romane, cei învinuiţi de ateism erau numiţi paraziţii societăţii".
RAY întreabă: