Religia e mecanismul cu care se manipuleaza oamenii in masa prietene, si banuiesc ca stii si tu asta.In fine, chestia e ca ateismul din punctul meu de vedere e un moment de maturitate, in care nu mai astepti sa "dea domnu" si sa faca x, y, z.E momentul in care realizezi ca esti singur pe planeta asta mare si din ce in ce mai poluata si te hotaresti sa nu mai crezi orice bazaconie.Cineva mie mi-a spus odata "Sa nu crezi mereu ceea ce citesti" ceea ce e un pic gresit.Din punct de vedere al formularii : "nu" (fac o repetitie aici...) nu este prevazut de creier de aceea si unii copii sunt obraznici: aud prea des particula "nu". ex : Nu scapa x pe jos, nu vorbii urat, etc.Dar deja trecem la altceva.
Daca intr-un adevar exista cineva "acolo sus" de ce nu s-a aratat lumii?
Cu aceasta persoana, sau fara, religia v-a continua mereu sa existe pentru a fi un mijloc de manipulare a celor slabi.Probabil ca nu ti-ai pus intrebarea asta, dar ai vazut cum in biblie Pavel (daca nu ma insel) a reusit sa indoctrineze atatia oameni sa strabata desertul?! Si nu cu foarte multa osteneala marii conducatori ai bisericii au reusit sa faca intregi popoare sa creada intr-o persoana care a traiat acum peste 2000 de ani si care a reinviat din morti!
Poate ca raspunsul meu nu iti v-a placea, dar nu am facut-o pentru placerea ta neaparat...Mi-am spus punctul de vedere.
Multa sanatate si noroc,
De restul trebuie sa te ocupi singur.