Se ştie, fără religie lucrurile devin mult mai puţin complicate şi mai fireşti.
Iar în comunităţile evreieşti (şi musulmane...) discriminarea (misoginismul, rasismul, homofobia...) mereu a fost ultra-exagerată.
Unii copii sunt mult mai inteligenţi şi înţelepţi decât majoritatea adulţilor (îndoctrinaţi cu prejudecăţi religioase).
http://youtu.be/8TJxnYgP6D8
Cu ce afecteaza pe cei heterosexuali ce faci ceilalti,atata timp cat in societate ne purtam cu totii civilitat, in intimitate fiecare face ce pofteste, toti avem dreptul la viata si la dreptul de a ne decide soarta, nici eu nu sunt de acord cu homosexualitatea sau lezbianismul dar nici nu imi pasa de cei care aleg acest mod de viata, ar trebui sa ne intereseze mai mult propria viata si mai putin a celorlalti
Sunt de părere că ar trebui să fie posibilă pentru oameni cu discernământ. Mai abuzivă mi se pare căsătoria unui major cu un minor, decât cea dintre un bărbat şi un bărbat sau o femeie şi o femeie. Căsătoria până la urmă, e o realitate juridică întemeiată pe baza unui acord comun, între doi oameni care se respectă/preţuiesc/convieţuiesc. Căsătoria nu ţine de religie în mod obiectiv, te poţi căsătorii foarte bine fără să treci pe la biserică, de fapt căsătoria religioasă e ulterioară celei legale, şi n-are niciun impact juridic. Ofiţerului de stare civilă îi este indiferent că o persoană este musulmană şi una catolică, pe el îl interesează dacă acordul liber exprimat de ajutor reciproc, de fidelitate, etc. este dat cu discernământ, şi atât. Probabil în viitor căsătoriile între oameni de acelaşi sex are să fie o realitate normală iar generaţiile viitoare se vor întreba cu dispreţ cum au putut fii strămoşii noştrii aşa de barbari şi de încuiaţi, cum probabil şi noi condamnăm lucrările inchiziţiei, sclaviei, ş.a.m.d.
Casatoriile pot fi numai intre persoane heterosexuale care s-au casatorit din dragoste."Casatoriile" intre persoane homosexuale sunt o aberatie si o insulta la adresa casatoriilor traditionale. Divortul este mai grav decat casatoriile homosexuale.
Căsătoriile ar trebui să fie numai între persoane care s-au căsătorit din dragoste. (Din păcate nu sunt, de asta există si căsătoria putativă). Într-adevăr, casătoriile între persoanele homosexuale sunt o insultă la căsătoriile traditionale, însa n-ai argumentat de ce ar fi greşite. Divorţul mai grav decât căsătoriile homosexuale? mă înspăimânţi. Aştept lămuriri, faţă de " ce e în neregulă într-o căsătorie homosexuală(1)" si de ce divorţul este grav(2).
Cand scapi de religie, scapi automat de toate complicatiile astea complet inutile.
Multi se declara non-religious in Israel. Daca tin bine minte, peste 40% din populatia tarii nu considera religia importanta, iar asta e un procentaj enorm pentru o tara "sfanta". Daca e sa comparam Israelul cu tarile musulmane la acest capitol, vom vedea o diferenta enorma. Se stie faptul ca foarte multi evrei au fost si sunt atei, inclusiv multe personalitati. E adevarat ca multi nu au trait in Israel, dar totusi e mare lucru pentru un popor asa-zis ales. Am avea si noi multe de invatat de la ei. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_atheists_and_agnostics
Does not compute!
Pe invers, insemnand ca-s invers fata de oamenii din Australia. Da, probabil si tu esti fata de ei.
Daca e legat de a discrimina homosexualii, probabil ca sunt pe invers fata de unul ca tine ce cauta orice scuza ca sa o faca.
Nu stiu, clarifica cu intrebarea, poate iti dau un raspuns mai bun!
Un ignore crestinesc!
Altceva crestinesc nu ai in pachet? Poate a fi uman, a iubi sau cel putin a intelege aproapele?
Sau tu tai din convingerile tale doar ce iti convine?
"pare ca a te declara non-religious face lucrurile foarte usoare in Israel" dar nu in Arabia Saudita si Musulmania. http://i.imgur.com/NQ8s0v8.jpg (daca scriam doar textul, nu avea farmec)
Din partea mea sa se casatoreasca cine cu cine vrea, dar ambele parti sa fie de acord, si spun parti pentru ca unii se casatoresc cu magarusi, capre, oi, ar mai fi si copiii obligati sa se casatoreasca...
'Ati dori ca legile sa nu permita decat casatorie heterosexuala ce sa nu fie interconfesionala?'
-Nope. Love is love.
frato întreabă: