1. Nu. E sicriu la purtător.
2. Nu.
3. Da, este foarte plictisitor. Iar toate, toate pot fi amuzante dacă le abodezi așa.
Omul e o vietuitoare, deci e un robotel creat de natura prin selectie naturala, de aceea are inteligenta, vointa, sentimente, dorinta de cunoastere ca sa stranga resurse, sa traiasca, sa se adapteze la mediu si sa se inmulteasca. Prin urmare, omul ca orice vietuitoare e programat sa fie curios, sa descopere, sa stie cat mai mult, deci omul nu face altceva decat sa execute instructiunile izvorate din selectia naturala. De aceea se plictiseste si tot vrea ceva nou.
In realitate binele si raul, foamea, toate fac parte din programul generat de selectia naturala. Codul genetic contine programul.
Codul genetic sufera mutatii cauzare de mediu si prin reproducere. Daca vietuitoarea nu are sentimente, nu simte durerea, nu iubeste, nu are sete de cunoastere, atunci nu strange resurse, nu se fereste de conditii neprielnice, nu se adapteaza la mediu, nu se inmulteste si in felul asta moare, nu mai are urmasi si codul genetic "defect" dispare. De aceea omul fiind rezultatul evolutiei in timp prin selectie naturala are inscris in cod programul de baza de functionare.
Omul traieste foarte bine in conditii bune, nu are nevoie de conditii vitrege. Daca se plictiseste, asta e ceva normal, pentru ca e inscris in codul genetic ca vietuitoarea sa fie in permanenta cautare de resurse materiale si informationale.
Deci din punct de vedere logic, nimic nu e rau, nimic nu e bine. Raul si binele sunt relative si in cazul vietuitoarelor raul inseamna conditii grele de viata si moartea. Ca o vietuitoare sa traiasca nu e necesara existenta raului. E necesara doar existenta binelui.
1. Pot trai foarte bine intr-o lume perfecta. Chiar acum fac lucrul asta. Frica, suferinta, ura, singuratatea, foamea, bolile sunt secvente din programul de viețuitoare si le pot neglija, pentru ca asta e valoarea lor: zero. Orice viețuitoare moare si tot ce face in viata, in timp se va reduce la zero. Nu va mai rămâne nici amintirea a ceea ce a facut sau daca a existat viețuitoarea respectiva. Nimic nu e vesnic. Totul e trecator, si binele si raul.
2. Pot trai doar fericit. Nu am nevoie de nefericire.
3. Nu ma plictisesc niciodata. Se gaseste oricand ceva de facut.
Gautama Siddhartha (Buddha) locuia într-un palat și nu știa ce este suferința, foamea, moartea. La 29 de ani, Siddhartha era nesatisfăcut de viața sa. În timpul unei ieșiri s-a întâlnit cu cele patru imagini: un bătrân suferind, un om bolnav, un cadavru în descompunere și un ascet. Acesta este momentul în care el decide să-și părăsească familia, să renunțe la lume și să caute o cale de eliberare de suferință. După o perioadă de ascetism de 6 ani, Gautama a descoperit cele 4 adevăruri (nașterea, bătrânețea, boala și moartea) pentru eliberarea de suferință și calea spre Nirvana (eternitatea). Acest lucru s-a petrecut după o noapte întreagă de meditație la umbra unui smochin din Bodh Gaya, timp în care a făcut față încercărilor la care l-a supus demonul Mara.
Pentru a ști ce este fericirea trebuie sa știi ce este suferința.
Eu am vrut sa creez o astfel de lume dar am fost tradat si a iesit mizeria asta.
Pai da, am citit ce ai scris si asa gandesc si eu, eu mereu analizez ce raspunsurile si daca mi se pare folositor ti-as fi dat folositor si int dar numai am permisiunea sa dau voturi pe contul asta,.iar pe DoctorFrankenstain am primit ban permanent... mai am cateva conturi banate ca le ziceam unoera devarul, se pare ca pe admini/moderatori ii cam supara adevarul mai nou
Da, pentru ca nu am incotro….
Daca eu as fi rau, ar veni ala bun. Daca ala rau il omoara pe ala bun, se vor alia aia buni si vor face tot posibilul sa il opreasca pe ala rau.
Plus ca vedem cum Dumnezeu intervine in istorie si ii alege pe aia buni. Abel, Moise, Maria, Avraam, etc.(plantele se interrelationeaza cu ambientul, au o relatie de simpatie sau noi cu soarele). In general toti stiintificii, folozofii, etc., studiaza cauzele lucrurilor, se duc la primele cauze si baga la cap.
Se vede ca acestia si-au problematizat lucruri de dreptate, justitie, fericire, curatenie, cosmos, etica, etc.
Moise se descalta…..in trecut lucrul acesta insemna virtutea higenei.
Constructii…..se arata virtutea intelepciunii.
Iisus face puteri vindecatoare, etc.
Doar cu lucrurile astea ne putem introduce in regatul cerurilor si iesi din jungla.....astia au cautat o altfel de lume, dincolo de potop sau ploi cu foc. Plus ca au trait in direct(live).
Aia cand l-au dramatizat pe Hamlet...el a inceput sa contraataca si a interpus "indoiala Carteziana".
Aceasta indoiala este naturala pentru ca noi suntem cei care trebuie sa interpretam lucrurile, nu ele pe noi. Asa vom scapa de vicii si ne vom da un sens in viata. Vom fi ca roca ce sparge cristalu.
Foarte multa lume se gandeste si la putin haos, sau putin mai mult, cine stie. Mai rar gasesti un om care ar vrea sa fie o lume perfecta.
Mie unul mi-ar face mare placere sa fie perfecta, chiar daca multi oameni au pareri diferite.
Da.
Imagineaza-ti sa-l impingi pe unu de la etajul 10 si cand cade sa se ridice bine-mersi "Yooo, ce a fost asta? Acu' iar trebuie sa urc 10 etaje."
Da. As putea. Cine le are pe alea si nu se simte bine, sa ma contacteze sa facem schimb de vieti.