Nu stiu daca as putea trai o viata de calugar, dar asa cum o vad eu din exterior, mi-ar place. Uneori ma gindesc sa ma retrag din lume, sa ma izolez undeva, iar tot restul vietii care mi-a mai ramas sa o petrec rugindu-ma si studiind carti sfinte.
Este una din marile greseli ale bisericii.Monahismul nu i da nimic lui Dumnezeu.
Dumnezeu a creat pe om barbat si femeie si asa trebuie sa si traisaca viata.Restul este prosteala.
Oamenii trebuie sa traiasca in societate si sa se uneasca la faurirea unei vieti mai bune pe pamint.
Poate aceasta este invatatura lui Satan ca toti oamenii sa se calugareasca si intr o generatie s-a terminat cu lumea.
Isus nu era calugar, nici ucenici lui, de ce faceti voi crestini cea ce nu scrie in biblie?
De ce as face asta, viata e facuta sa o traiesti nu sa ti-o pierzi dedincand-o unui prieten imaginar
Tocmai ai zis FACUTA! Da! E facuta.De Dumnezeu.De un Creator.Bravo!
Prin ''facuta'' nu m-am referit la un creator, am zis-o in sensul ca ai o viata si trebuie traita
Omule exista Dumnezeu! si eu sunt nebun, umblu prin cubluri in fiecare weekend, ma destrabalez, fac prostii multe dar cred in Dumnezeu si sunt constiient ca exista si ca voi fi tras la raspundere pentru multe! asa ca bafta si numai spune despre el ca fiind un ''prieten imaginar'' sincer mie mila de tine
In nici un caz dedicarea la Dumnezeu nu implica sa te izolezi.Isus a fost exemplu in aceasta privinta, iar el si-a indemnat discipoli sa traiasca in mijlocul oamenilor si sa le predice, dar in acelasi timp sa se pastreze separati de practicile nebiblice din acea vreme.Matei28:18-20
Nu, n-as putea. Rostul vietii e sa se raspandeasca, sa supravietuiasca iar noi, ca specie ar trebui sa respectam asta. Indiferent daca credem sau nu intr-un zeu.
Nu m-as putea dedica pentru ca, nu cred in existenta unei forte divine.
As putea trai toata viata singur, dar bineinteles nu m-as dedica lui Dumnezeu. Poate lui Vishnu, Alah, Zeus, Poseidon, Afrodita, Atena. Sau cel mai bine lui Buda. Buda macar e om.
Nu stiu. Nu cred ca as reusi din prima zi dar cu timpul m-as obisnui. Impune multe, pe scurt sa Il iubesti pe Dumnezeu ''din toata inima, din tot sufletul si din tot cugetul'', sa iti iubesti semenii ca pe tine insuti, sa urasti pacatul.