| RAY a întrebat:

Ati vazut filmul ala cu un ateu care se sinucide, un polițist crestin pe care l-a inselat sotia? Credeți ca sinuciderea este o solutie? In ce cazuri?

23 răspunsuri:
| Irinel15123532 a răspuns:

Sinuciderea este un act tulburator, si unul foarte trist. Dar nu doar asta, ci este un act de lasitate, si de egoism pur, de ce?
Pentru ca atunci cand alegi sa te distrugi, nu te distrugi doar pe tine, distrugi prietenii tai, iti distrugi familia, mama, tatal tau, fratii sau surorile tale, o parte din ei o tragi dupa tine in moarte.
Te gandesti doar la tine, nu iti pasa de cei din jurul tau, este un act de egoism. Este si o dovada de lasitate, si nu una de curaj. Sunt oameni care au pierdut enorm, si-au pierdut familiile, au pierdut banii, casa, tot (exemplu, filmul ''in cautarea fericirii'' îl are pe Will Smith în rolul lui Chris Gardner, un vânzător fără adăpost, ulterior ajuns milionar'', si au continuat sa lupte, aceia sunt campionii si luptatorii, cei care fug, sunt lasi. Desigur, uneori suntem pusi in imprejurari in care cu greu mai dorim sa ne trezim a doua zi, vrem ca totul sa se termine, dar ele sunt doar temporare, daca o situatie dureaza prea mult in viata noastra, avem tendinta sa spunem ca asa e viata noastra, dar nu este asa.
Viata este cel mai pretios dar pe care il primi doar o singura data, daca simtim ca ne sufocam si nu mai putem, ar fi intelept sa cerem ajutorul cuiva, sa nu ne izolam, sa nu ne inchidem in noi, sa nu fugim de lume si de tot crezand ca ne va fi mai bine daca murim.

Isaia 41:10 '' Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.’ 11 Iată, înfruntaţi şi acoperiţi de ruşine vor fi toţi cei ce sunt mâniaţi pe tine; vor fi nimiciţi şi vor pieri cei ce ţi se împotrivesc. 12 Îi vei căuta, şi nu-i vei mai găsi pe cei ce se certau cu tine; vor fi nimiciţi, vor fi pierduţi cei ce se războiau cu tine. 13 Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: ‘Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor! 14 Nu te teme de nimic''

''Cei ce ti se impotrivesc'' aici se poate enumera o boala, sau saracia, sau mania, sau orice povara, orice apasare.
Noi crestinii, avem un Tata in ceruri, si ne este mai usor sa trecem prin viata cu Domnul care ne tine de mana.
Un om care nu are pe cineva sus, in cer, unde alearga cand nu mai poate, unde se duce cand ii vine sa inchida obloanele si sa intre in neant?

Poate ca nu crezi, poate ca il urasti, poate ca nici nu te gandesti la el, dar El tot te iubeste, dar nu te poate ajuta daca nu vii la El. Vorbesc despre Iisus.

Matei 11: 28 ''Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.''

| StrongHeart a răspuns:

Fara sa iti dau explicatii religioase vreau sa stii ca sinuciderea are implicatii spirituale si psihice mai ales asupra familiei si celor apropiati.
O solutie ar fi in cazul in care esti Jeffrey Dahmer sau Ted Bundy,problema fiind ca nu te poti opri din comis atrocitati si ai face un serviciu umanitatii,in alte cazuri ar fi de fapt o problema nu o solutie.
Gandeste-te ca tu esti ca un radio,poti distruge aparatul fizic,dar semnalul tot ramane,chiar daca nu il vezi.
Eu asa vad lucrurile,plus ca viata e frumoasa daca o traiesti cum trebuie si respecti legile firesti(sa fii un om normal,sa muncesti,sa te distrezi,sa iti faci prieteni,nevasa,copii, o cariera, casa, masa toate cele).
E un proces lung de invatare viata, mereu poti invata ceva nou.
Ar fi o prostie sa renuntam devreme la joc.

| RAY explică (pentru Irinel15123532):

Omule nu ai nici o dovada ca exista zeul tau, zero, e doar credinta bazata pe fantezi, ce iad omule in vt nu scrie de asa ceva, ai fost in iad sau in rai? Sa stim, nu stii nimic e doar fantezie

| RAY explică (pentru StrongHeart):

Dar cand ai boli terminale si ai 80 ani? Sa continui suferinta? Sunt de acord da sens vieti cat poti de acord

Iubeste copii de cancer, orbi, paralizati da se vede cat ne iubește

| Algo098 a răspuns:

Daca omul e sanatos mintal poate decide singur ce are de facut si nu vad de ce ar trebui sa decida altii pentru el.

| RAY explică (pentru Algo098):

Daca omul e bolnav are doua boli coronice si are si 80 de ani?

| Algo098 a răspuns (pentru RAY):

Trebuie intrebat omul respectiv ce isi doreste si trebuie ajutat sa-si indeplineasca dorinta respectiva, oricare ar fi ea.

| Mosotti a răspuns:

Suicidul e o solutie in cazuri grave, de exemplu boli incurabile urate, ca restul se mai rezolva, sau daca e o viata tot asa cu probleme mari care nu pot fi rezolvate, iar acea viata nu face decat sa chinuie acel om la infinit. Deci nu ne jucam cu asta cum fac multi, din nimic gata.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Dar tu ai dovezi, ca nu exista? Stii cu certitudine din surse imbatabile, unde te duci dupa ce pleci de pe acest pamant? Stiinta nu este o surasa, unii savanti afirma cele scrise in biblie, altii nu.
Pe ce te bazezi, cand afirmi ca nu exista?

Eu sunt ateu agnostic,dau acelasi sanse la orice zeu,creator,iisus nu era deloc ceea ce asteptau evrei,am citit biblia,nu stie nimeni unde mergem, in biblie scrie cei morti numai stiu de ei pana amintirea lor vine uitata,cu asta sunt de acord,in iudaism nu exista rai sau iad, EU sunt eu inainte de mine nu a existat nimic si nici dupa mine nu va exista vreun mantuitor, iisus =adevarat va spun ca nici un cuvant din legea lui moise nu va trece niciodata, eu nu il urasc pe iahve din contra imi place cum actioneaza, e un ateu mai nebunatic =dumnezeu a regertat tot ce a facut, itoi promit noe ca niciodata numai voi da vreun potop, mesia trebuie sa aduca pacea si iubirea lui iahve

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Asa este, dar aceea este moartea a doua, adica despartirea vesnica de Dumnezeu.
In Apocalipsa 20:10 scrie : ''Şi am văzut pe morţi, mari* şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte** cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altㆠcarte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi dupㆆ faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea* şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după** faptele lui. Şi Moartea* şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul** de foc este moartea a doua
Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat* în iazul de foc.

Lui Dumnezeu i-a parut rau de creatia Lui, dar asta pentru ca stia ce urma sa se intample, pacatul, razboaiele care urmau, dar El nu a dorit niciodata sa fie astfel, si El ne iubeste.

Ezechiel 33
Spune-le: ‘Pe viaţa Mea’, zice Domnul Dumnezeu, ‘că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui și să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea!

| StrongHeart a răspuns (pentru RAY):

Daca esti leguma in spital si doctorul sau rudele sunt de acord iti pot administra ceva banuiesc, depinde de situatie intr-adevar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sinuciderea, mai exact moartea este solutia de a reseta viata, dar trebuie sa fi si constient de ceea ce faci si ce va urma. Asta e marele pericol.
Oamenii sunt ucisi de cei care vor sa-i elimine. In razboi, ucizi oamenii care traiesc pe un anumit teritoriu, cand nu accepta sa ii conduci, pentru a obtine teritoriul lor.
Cel care se sinucide, o face pentru ca nu vrea sa fie "condus", cand altii decid pentru viata lui.
Acum depinde si ce film vorbesti, cine a facut flmul, ca unii fac filme sa-si bata joc de dusmani, sa arate un scenariu care pateaza viata cuiva.
Dar vorbind serios, un ateu care are o sotie si nu are un dzeu, va vedea sotia ca pe dzeu, si cand ea nu mai este, nu vrea sa mai traiasca fara ea. Dar ateii nu mor, ci ucid.
Am fost intr-un grup odata, unii postau p0rn, si cineva cica "am gasit cine posteaza p0rn, sunt xtians". Numai la crestini am vazut asa nesimtire, peste tot sa-i apuce, musulmani sunt mai seriosi cand e vorba de relatii, dar crestinii iau relatia ca pe o joaca din care nu se pot opri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Eu am dovezile sa le "inchid gura", dar cu prostul care nu vrea sa participie psihologic, nu se poate intelege, el va continua sa aiureze reactionand contrar la ceea ce aude.

Acolo nu scrie de nici o mântuire sau înviere, nici unde in vt nu exista asa ceva,repet in primul rand mesia are ca tata un stramos pe cale parinteasca, iisus nu a unit triburile, nu a adaus pacea in lume,mesia cel adv nu se naste dintr o virgina,nu face minuni miracole, e un simplu om iar trinitatea este o blasfemie, iahve spune daca cineva face minuni, miracole si spune ca e fiul lui meu sa fie omorat, iahve a spus el este singurul mantuitor, iisus nu a scris nimic, doar 4 anonimi asta dupa moartea lui iar ele se contrazic

| Florin9Florin9 a răspuns:

Tu ești în poză?

| RAY explică (pentru Florin9Florin9):

E iahve cand era tamar

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru RAY):

Hai mă zi : ))

Oricum. dacă ești tu, arăți șmecher, mi te imaginam mult mai... fioros big grin Mai surprins plăcut big grin

| RAY explică (pentru Florin9Florin9):

Asta e facuta acum 6, 7 ani, imi fac poze cand ajung la un imc normal, si bag culturism

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru RAY):

Poate pui și una mai recentă big grin

Așa de curiozitate big grin

Oricum, presupun că nu te-ai schimbat foarte mult big grin

| AG777 a răspuns (pentru RAY):

RAY Nu ai cum sa fii ateu si sa dai sanse zeilor care nu exista

| RAY explică (pentru AG777):

Agnostic ateu