anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Atunci când simți că nu ai pe nimeni, când ești singuratic,trist și marginalizat, e bine să apelezi la Dumnezeu?
Acest lucru îl poate face pe om să se liniștească și să aibă o gândire mai pozitivă?

23 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Unii da, unii nu. Depinde peste ce dogme da si ce credinte imbratiseaza. De obicei pocaitii ofera cel mai mult enoriasilor adica mantuirea instantanee, viata vesnica pe care nu o mai poti pierde, pecetea Duhului Sfant, bolborosirea in limbi, etc. Cel mai greu e sa fii ortodox. Trebuie sa te spovedesti la un preot care e mai bogat ca tine si sa-i spui cele mai ascunse ganduri ale tale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut, de obicei când mă simt rău, singuratică sau nefericită, etc.,
mă gândesc la Dumnezeu şi asta mă ajută mult. Când îmi face cineva rău, pe moment vreau să-i întorc faptele, dar mă gândesc că Dumnezeu, şi ştiu că El are grijă de tot şi-i va pedepsi neapărat pe ce-i ce fac rău.
De exemplu azi la şcoală m-am certat cu una la lecţie şi m-am gândit la Dumnezeu şi l-am rugat să-i facă ceva. în pauză scorpiei i s-au furat ce-i 200 de lei, şi nu i-a m-ai găsit, după nu ştiu cum, că eu eram în clasă, dar ea pe coridor, şi din senin o văd cum vine cu capul spart. Nu cred că e o coincidenţă, pentru că Dumnezeu mereu m-a ajutat. Te-aş sfătui să fii mai apropiat de El şi să fii sigur că dacă azi îţi este rău, Dumnezeu mai încolo îţi va da ce meriţi. happy

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Orice face sa-ti pluteasca barca.

| Mircea08 a răspuns:

Categoric nu! Dumnezeu nu raspunde la "211" in caz de urgente.
Ori esti cu adevarat credincios si hotarasti sa traiesti potrivit invataturii lui Iisus (pe care de la Dumnezeu o are), ori traiesti la intamplare asa cum de altfel traiesc majoritatea

| Mircea08 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-a atras atentia raspunsul tau. Lui Dumnezeu ceea ce nu-i place nu face, prin urmare nu sparge capul la "scorpie" si nici nu-i fura banii. DEGEABA te rogi la Dumnezeu sa faca rau cuiva ca El nu va face, dar cuvintele tale vor fi auzite de diavol, iar ceea ce tu ai cerut tocmai era in fisa postului, asa ca DIAVOLUL nu Dumnezeu ti-a indeplinit dorinta, si nici eu nu cred ca e o coincidenta

| Steregoi a răspuns:

Nu, pentru ca Satan se interpune, ca ajutor amagitor prin contractul incheiat cu Adam si Eva stramosii nostri, intre om si Dumnezeu.

Pe Dumnezeu IL poti ruga sa te ajute sa faci voia Lui chiar daca vei avea parte de rau in acest sistem pana iti dai duhul sau mori. Iar binele de care ai parte i se datoreaza Lui Dumnezeu si nu lui Satan. Ii poti multumi Lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune de care ai parte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mircea08):

Dumnezeu nu existã farã diavol pentru El nu existã rau si bine. Nici nu judeca pe nimeni.

Au fost mai mult sau mai putin pure intamplari.

| Subsemnatul123 a răspuns:

Nu. Vrei sa ajungi sa te sinucizi?

La judecata de apoi va disparea diavolul si tot ce tine de el, asa ca Dumnezeu poate exista fara diavol

anonim_4396

Deci tu zici că eu i-am spart capul şi i-am furat banii, dar tu n-ai auzit că toate lucrurile bune sau rele se întorc înapoi ca un bumerang? Dacă nu azi atunci mâine. Zici că Lui Dumnezeu ceea ce nu-i place nu face, adică nu ar face rău. Atunci de ce judecă oamenii şi pe unii îi trimite în rai, dar pe alţii în iad? Asta a fost răsplata ei, că asta nu a fost prima dată când s-a comportat urât cu mine. Se pare că tu nu a-i atras atenţia la răspunsul meu când eu am zis:,, Când îmi face cineva rău, pe moment vreau să-i întorc faptele, dar mă gândesc la Dumnezeu şi ştiu că El are grijă de tot şi-i va pedepsi neapărat pe ce-i ce fac rău,,. Acum cum poţi să vii şi să judeci? S-au nu ştii ceti? Sau există şi a doua variantă, ai chef de vorbă.

| Octavian199 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa il rogi pe zeul tau sa iti dea apa sau mancare cand o sa fi bolnava la pat si nu o sa aiba nimeni grija de tine. Oare mori sau traiesti?

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu ne iubeste si este mereu langa noi, El ne asteapta cu bratele deschise si ne este mereu alaturi, la bine si la greu. Dumnezeu a spus ''chiar daca toti te vor parasi, eu voi fi langa tine'' si ''te iubesc cu o dragoste vesnica'' Dumnezeu vrea o relatie personala cu fiecare dintre noi, si putem intra in aceasta relatie prin credinta in Domnul Isus Hristos.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Octavian199):

Dumnezeu ne-a creat şi ne-a dat voinţă proprie.

| RAY a răspuns:

Mircea0 desi dumnezeu asta te posedeaza cand esti sclavul lui, dar daca nu esti sclavul lui, esti un om liber, interesant laughing

| RAY a răspuns:

E bine sa cauti socializare nu sa devi sclavul unui zeu tribial ereiesc furat de la canaiti, cauta sa te intregezi intr-un grup social, nu ma refer la biserica ca acolo e doar spalari pe creier si multa prostie, credinta duce doar la iluzi deserte atat, de asta ro e ultima din europa ca doar spera la viata de apoi

| RAY a răspuns:

Acum 15 ore | Mircea08 a răspuns (pentru Morbid):
La judecata de apoi va disparea diavolul si tot ce tine de el, asa ca Dumnezeu poate exista fara diavol

de ce naiba sa dispara satana un slujitor la curtea lui iahve, omule citeste biblia, in lipsa vt toata povestea crestina nu are sens, iisus a spus ca nici un cuvant nu e sters din vechea legea pentru ca e vesnica

Dumnezeu judeca oamenii pentru ca asa este drept, si este drept ca fiecare sa primeasca un loc pe lumea cealalta in functie de cum este pregatit. Aia buni vor fi in imparatia lui Dumnezeu si e normal sa fie asa. Cei rai vor ramana INAFARA IMPARATIEI dar nu ca pedeapsa, ci pentru faptul ca ei nu vor in rai. In iad nimeni nu pedepseste pe nimeni, preotii au pacalit pe oameni spunandu-le ca acolo ii va chinui diavolii. Dupa judecata NU VOR MAI EXISTA DIAVOLI SI NIMIC CE TINE DE EI, asa ca cei rai ar putea sa fie fericiti deoarece vor avea un loc in care sa traiasca impreuna, liberi sa faca ABSOLUT TOT CE LE VA TRECE PRIN CAP asa dupa cum isi doresc. Nu e corect asa?
Vei spune ca nu am dreptate pentru ca scrie undeva in Biblie ca vor arde in focul vesnic. In Biblie mai scrie ca decat cineva SA ARDA PE DINAUNTRU mai bine este sa se casatoreasca, si aici se refera la suferinta sufleteasca asa cum si la treaba cu iadul. Deci cei din iad vor vedea ca viata pe care ei si-au dorit-o este una rea si vor "arde pe dinauntru" vesnic si nu vor putea sa traiasca in alta parte, iar singurul lucru care le ramane de facut ar fi sa-si schimbe modul de a trai, dar cum traiesti dupa aceea impreuna cu ceilalti?
Multi sunt obisnuiti, ca atunci cand dau de necaz sa dea vina pe Dumnezeu. Mai bine ar incerca sa citeasca si sa inteleaga de ce a facut Dumnezeu lumea asa si nu altfel, si atunci va vedea ca Dumnezeu este bun si a dat omului TOT CEEA CE ARE NEVOIE, dar nu tot omul a vrut sa primeasca, sau nu a stiut cum. Ce vina are Dumnezeu ca cineva nu vrea sa auda ce zice El si alege sa traiasca dupa mintea lui?
Nu am chef de vorba - ti-am spus doar adevarul, acel adevar pe care Biblia il defineste asa. Nu am spus ca tu i-ai spart capul si nici ca i-ai furat banii

anonim_4396

Da e corect, eu ştiu că iadul nu e facut pentru noi, dar pentru diavoli.
Ai dreptate, nici eu nu cred preoţii când spun că vom arde în ceaunul cu smoală şi dracii ne vor jupui de piele. Adică, de ce ne-a creat Dumnezeu, ca să murim şi după să ne tortureze? Nu are nici o logică. Dumnezeu e bun, atunci de ce să chinuiască oamenii sau sufletele lor? Numai calomnii. O zi bună.

| Octavian199 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar ne mai da cu iadul peste bot cand nu suntem supusi rolling on the floorCe ma liber arbitru rolling on the floor

| Octavian199 a răspuns (pentru RAY):

Citeste ce-i convine.

| SuNaM a răspuns:

Da, se numeste placebo

| slayer09 a răspuns:

Unii zic ca da, altii zic ca nu, parerile sunt impartite. depinde cat de mult crezi, dar niciodata cand te vei ruga sincer Lui Dumnezeu, El nu te va lasa. Asa ca exista doar a incerca, pentru ca nu pierzi nimic. Mie unu, la greu, si inca ce greu, L-am cunoscut, si acum nici nu mai vreau sa ma despart de El, e greu sa incerci sa fii lipit de El pentru ca sunt multe ispite, multe ganduri, multa suferinta pentru a ajunge la un suflet pur prin care sa il simti pe El. Pt asta iti trebuie rabdare, multa vointa catre el, sa nu dai inapoi si sa nadajduiesti in El indiferent cat de greu va fi. Dar atunci cand Il vei cunoaste, cand vei vedea luminita aceea in sufletul tau, vei stii ca El este, si sigur nu vei mai vrea sa te intorci la lumea aceasta si la pacatele si spurcaciunile din aceasta lume. Vei avea o bucurie si o libertate imensa a sufletului. Dar...cum am zis, trebuie credinta mare, nadejde, rugaciuni multe, smerenie si sa te impotrivesti voii tale, voii de a face pacate si tot ceea ce este nociv pentru aproapele tau. Sa te dedici lucrurilor bune, ca sa obtii amintiri bune si sa nu te mai necajeasca gandurile si grijile.

| Donsavas a răspuns:

Mergi la psiholog sau la un doctor. Trebuie să discuți cu cineva.