" nu Dumnezeu a scris Biblia ci oamenii"
--Danut, prin asta iti scapa ceva Ai uitat ca biblia, cartea aceea, stii tu, a fost scrisa SUB influenta divina?
Da, oamenii au scris-o, dar cica sub influenta duhului sfant sau ce-o fi fost el.
De ce divinul tine mortis sa bage lucruri gresite in capul oamenilor? de ce nu le-ar fi "dictat" o intamplare corecta si logica dpdv al evenimentelor, al crearii si multe altele? Mm?
Deja ma doare capul.
Si de ce, ma rog, trebuiau "oprite" Soarele si Luna in timpul bataliei? ah da, sa nu cumva sa apuna ca daca se facea intuneric nu mai vedeau copiii lui Israel sa UCIDA!
Aww, ce draguuut... Cat de simpatic cum ia domnul partea FAVORITILOR lui iar pe ceilalti ii trimite la ghena de gunoi...
Ntz ntz, pic de toleranta nu exista. Si dzeu are defectele lui...
Pai eu stiu ca e absurd sa opresti soarele dar se pare ca zeul crestin nu stie asta si il opreste crezand ca nu o sa mai apuna si la asta am vrut sa ajung cu userii astia de aici care se cred mari inteligenti si care acum incep sa caute scuze si incearca sa-si scoata zeul din incurcatura. Din pacate pentru ei nu le iasa. Am vazut extrem de multe scuze penibile oferite de fanii acelui personaj in incercarea de a-l salva.
Gresite : evenimente intr-o alta ordine cronologica decat cea logica --> in geneza se vorbeste despre zi si noapte,"a doua zi", INAINTE de crearea luminatorilor ceresti, soarele si luna.
Lumina si intunericul apar inainte de a fi create soarele si luna. Cum iti explici? nu vezi nici o ciudatenie? fii sincer.
Si acum in citatul dat de Gaia in care opreste acesti luminatori in loc cat timp doreste iar noaptea nu mai vine si totul doar pentru razboaie si lupte intre oameni...nu vezi? cum se instiga la lupta si ura intre popoare? si din ce cauze? din cauze infime, cine stie pe ce motive se urau,nu exista toleranta fata de cei diferiti,fata de cei care nu sunt de aceeasi opinie cu dzeu si "copiii" lui,fata de cei care sunt in cealalta tabara si au curajul sa ia propriile decizii.
--Se presupune ca dzeu este in fiecare om si-i insufla ganduri, iar de aici ma face sa inteleg ca unui zeu atotputernic ii sunt atribuite caracteristici pur umane de gelozie, invidie, lacomie, intoleranta, ura etc vrei sa mai continui?
==Cred ca da. Indrumarea asta a unui dzeu nu e altceva decat gandurile cele mai profunde ale unei fiinte umane care ies la suprafata, ganduri negative, distructive sau ganduri pozitive si constructive.
Nu a fost nici o inspiratie a vreunui duh..ci doar inspiratia omului si viziunea lui asupra lumii si asupra ordinii lumii si cum ar trebui ea sa fie. Parerea mea.
"Gresite : evenimente intr-o alta ordine cronologica decat cea logica --> in geneza se vorbeste despre zi si noapte,"a doua zi", INAINTE de crearea luminatorilor ceresti, soarele si luna. "
Vrei versiunea Biblica sau cea umana. incepem cu cea umana, tu ai auzit de lumina crepusculara, incearca varianta asta "umana".
Varianta Biblica este si mai lamuritoare: Apocalipsa 18, 1. Dupã aceea, am vãzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere, si pãmântul s-a luminat de slava lui.
Apocalips 22, 5. Acolo nu va mai fi noapte. Si nu vor mai avea trebuintã nici de lampã, nici de lumina soarelui, pentru cã Domnul Dumnezeu îi va lumina. Si vor împãrãti în vecii vecilor.
In continuare logica ta este "construita" pe:"--Se presupune ca dzeu este in fiecare om si-i insufla ganduri,"
Nu, Dumnezeu nu este in toate sau in toti, crestinii nu sunt Panteisti.
Gandurile umane sunt ale aceluia care domina viata individului. Dumnezeu daca te supui si incerci sa indeplinesti preceptele Sale si RESTUL care este la indemana SATANEI. Nu exista cale de mijloc, nu exista indivizi neutri. Cei ce cred ca sunt neutri sunt de partea SATANEI. Marea majoritate inca nu s-a dumirit ca noi traim intr-un RAZBOI cu doua tabere, cea a lui Dumnezeu si RESTUL al SATANEI.
Fiecare cu parerea lui, LIBERUL ALBITRU, dar aceasta parere te ASAZA intr-o "tabara" sau alta, fie ca vrei fie ca nu, FIECARE ALEGE.
"Marea majoritate inca nu s-a dumirit ca noi traim intr-un RAZBOI cu doua tabere, cea a lui Dumnezeu si RESTUL al SATANEI. "
--Oare e lumea ca intr-un scenariu SF? Oare chiar asa sa fie? m-am gandit de multe ori la asta si ceea ce mi-a aparut in imaginatie a fost inspaimantator.
De ce ca simpli oameni trebuie sa fim disputati de doua creaturi care se urasc intre ele care ne vor ca proprietate? De ce asta? de ce viata sa fie o lupta?
Viata e o lupta nu in supranatural ci aici pe Pamant,Danut!
Am vazut oameni in scaun cu rotile,DE CE? ce viata e asta pentru ei? de ce sa nu aiba dreptul sa traiasca ca ceilalti oameni din jur? pentru ce sa fie pedepsiti sa vada in fiecare zi oameni normali,iar ei sa nu fie la fel? Ce-i asta?
O joaca cu oamenii? Daca e asa, urasc tot ce tine de divin daca el exista. Nu e drept daca asta e "voia lui".
Mai aud " a fost voia domnului" NU! care domn? care voie? Fratilor! ce-i asta? fericirea si suferinta ne sunt date cand are chef dzeu sau cum?
-Am spus ca "se presupune" pentru ca nimeni nu stie sigur daca exista aceasta suprema creatura numita dumnezeu.
Tu alegi sa crezi si sa fii sigur, fara indoieli, ca el exista, intelegi? Dar faptul ca TU CREZI nu schimba realitatea.
Si realitatea s-ar putea sa fie alta decat crezi tu, decat credem noi.
Asta am vrut sa spun...
"De ce ca simpli oameni trebuie sa fim disputati de doua creaturi care se urasc intre ele care ne vor ca proprietate? De ce asta? de ce viata sa fie o lupta? "
Intrarea in aceasta "lupta" a fost CONSTIENTA si ALEASA de inaintasii nostri, noi acum (cand castigatorul este cunoscut) putem doar sa alegem una din tabere. Noi ne aflam la sfarsitul luptei, stim invingatorul, trebuie DOAR sa ALEGEM. Realitatea este cum am spus eu, nu ca-s ghicitor ci fiecare poate "capata dovada" (individual) DACA cauta ADEVARUL cu sinceritate. Nu adevarul individual ci cel UNIVERSAL, al lui Dumnezeu. Asta am avut de spus.
Mda... daca nu cauti ajutor decat un asa numit "ajutor" care sa coincida parerilor tale si strict doar ale tale atunci cred ca nimeni nu trebuie sa isi iroseasca timpul degeaba.
(PS. sa nu crezi ca nu as lua in considerare raspunsurile unor atei.le iau doar daca prezinta un strop de gandire la alt nivel (logica cat de cat ) sper ca intelegi.
Bun si asa ca o completare de ce reiese din text afirmatia ca soarele se misca.
La acea vreme nimeni nu a descoperit adevaratele miscari ale planetei noastre in raport cu soarele.
Totuis Iosua a incercat sa scrie pe intelesul si pe gandirea oamenilor de atunci carora le era adresata aceasta scriere.(Da Iosua reprezinta o exceptie de la regula "nimeni nu cunostea miscarile planetei", precum alti oameni de altfel, ei fiind luminat de Dumnezeu...da partea asta am scris-o pe deoparte degeaba...sa ma scuzi ca nu iti respect "convingerile".La fel ca si cum Moise a incercat sa le explice oamenilor ca Dumnezeu a creeat lumea in mai multe etape, Moise folosind ca etalon zilele tot asa si Iosua vrea sa scoata in evidenta puterea lui Dumnezeu si nu acest fenomen al rotatiei pamantului, dar bineinteles ca ateului asta ii capteaza atentia).