A gandi inseamna a pacatui, ce sa spuna si ei toate raspunsurile = dumnezeu, daca iti folosesti mintea vei arde pe vechi in iadul vesnic
Iti admir rabdarea si nervii de fier sa pui astfel de intrebari. Da totusi nu stiai raspunsurile deja?
A fost descoperita si demonstrata o gaura neagra... dumnezeu a facut-o
A fost descoperita viata pe alta planeta, dumnezeu a facut-o
A fost descoperit un creator mai mare decat dumnezeu, dumnezeu l a facut.
Nimeni nu poate deminstra ca exista dumnezeu, dumnezeu a vrut asa.
Evident ca stiam.Dar am vrut sa vad si parerea credinciosilor care o ard cu zeul evreu sau alt zeu fictiv.
"Nimeni nu poate deminstra ca exista dumnezeu, dumnezeu a vrut asa."
Eu pot demonstra ca Dumnezeu exista dar la ce te-ar ajuta asta?
Ia demostreaza.
Baga mare.
Nu merge chiar asa, tu ce "oferi" la schimb?
De ce esti interesat?
Nu îți ofer nimic la schimb, ai totuși ocazia prin dovezile concrete ca dumnezeu exista, asa cum susții ca le ai, sa îți susții toate premizele pe care le arunci pe aici. Eu zic ca pentru tine acesta demonstrație ar trebui sa fie nepretuita
Nu oferi nimic, primesti acelasi lucru. Daca oferi convertirea ta, aduc dovezi palpabile la nivel mondial. P.S. Nu glumesc.
Aaa, ok, deci convertirea mea va dezlusi la nivel mondial una dintre cele mai mari mistere... Existenta lui dumnezeu. Off, ma mai gandesc
Nu dragule, nu convertirea ta duce la vreo noua descoperire, ea este doar o conditie pusa de mine.
Nu mersi, nu vreau sa descopăr adevărul absolut al planetei cu pretul de a gândi cum vrea un necunoscut de pe net și a crede în basmele lui
Pai daca sunt basme nimeni nu te poate forta DAR daca sunt reale trebuie sa fi raspunzator pentru actiunile tale.
Deja vorbești fără sens. Ai de demonstrat ceva demonstrează. Pana la proba contrara religia rămâne basmul cu cea mai mare putere de control asupra maselor. Atât tot
Nicidecum, dar se vede lipsa simtului de raspundere din partea ta, daca esti sigur ca voi gresi i-ati angajamentul si vom vedea ce si cum.
Ok, am inteles. Nu ai nimic de zis, bati si tu campii pe aici. Sanatate
Ne-am lamurit, n-ai curaj, lui Dumnezeu nu-i plac cei fara simtul raspunderi. Cand te hotaresti, ma anunti si voi face demonstratia.
nu faci decat sa confirmi ca nu ai nimic de zis.
Sunt interesat de acea dovada, vreau sa stiu ca intr-adevar Elohim a creat totul, si nu altceva
Iti voi trimite raspuns in curand in mesgeria personala.
Nu poti compara refuzul tau cu oferta mea.
Tot ce vezi este creația lui Dumnezeu la Big Bang.
Semnat. Sadrian46, fizician fanatic teu sau ateu, depinde cum mă scol dimineața.
N-are nicio legatura o gaura neagra cu existenta sau inexistenta lui Dumnezeu. Daca fotografiau un extraterestru da, era altceva.
Si daca se intampla?
Arata-mi unde scrie in biblie ca zeul evreu a facut gaurile negre.Cum ai zice ca zeul evreu a facut ce nu exista fizic, ma refer la intuneric.O gaura neagra nu e ceva fizic.
Isaia 45:7 " Eu întocmesc lumina şi fac întunericul, Eu dau propăşirea şi aduc restriştea*, Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri." Tu vrei sa scrie intr-o carte chiar toate lucrurile care exista si le-a facut?
Man, intunericul nu exista, la fel nici frigul. Intunericul e lipsa luminii si frigul lipsa caldurii.
Asa crezi tu, dar spatiul gol, vid, nu contine decat intuneric si trebuie sa fie ceva fiindca nu poate sa fie nimic fiindca nimic e lipsa spatiului.
Eu ma refer la intuneric si frig, ca nu exista
Cum nu exista? Daca nu existau cu adevarat nu le dadeam nume. Tu ai pus nume sotiilor tale imaginare care nu exista?
Ia masoara frigul sau intunericul.
Spiderman exista, superman exista? Vezi ca au un nume?
Si Avraam "a fotografiat" niste ingeri si le-a dat sa manance. Dupa ce a ars Sodoma si Gomora ingerii aceia s-au dematerializat. Ce nu intelegi?
Intunericul e imaterie dar exista. Nu poti spune ca nu exista intuneric. In Biblie scrie ca Dumnezeu a creat tot ce se vede adica universul si Pamantul si tot ce e pe Pamant.
Insasi Hristos a spus ca scripturile nu contin toate detaliile pentru ca omul inainte sa cunoasca este necesar sa aiba incredere in creatorul sau adica in Dumnezeu.
Frigul si intunericul e imaterial si exista. Golul e opusul plinului insa golul exista si nu e nimic. Golul e imaterial.
Existenta a ceva nu inseamna inexistenta opusului.
Nu poti masura frigul si intunericul pentru ca sunt imateriali.
Exista ca notiuni Spiderman si Superman. Ce nu ti-e clar? Exista in filme. Insa tu confunzi niste filme sau compari gresit niste filme cu realitatea.
1. La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
2. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor.
3. Dumnezeu a zis: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină.
4. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.
Deci erau apele inainte de inceput.
Eu inteleg multe.
Sunt doua aparate SIMPLE care masoara temperatura si lumina (intunericul in asertiunea ta) sau nu te-au invatat inca la scoala de termometru si luxmetru?
Da? Ia baga pe Kelvin
Cum masori ma intunericul?
Ce n-ai calculator?
Scrie de lumina da la tine e bezna totala.
Iti dau orice vrei daca imi masori intunericul
Ti-am zis ca intunericul ce e imaterial nu putem sa il masuram. La fel si frigul.
Am zis altceva dar daca ti neaparat putem inventa "un Kg de intuneric" pentru tine sau e la metru?
Mai sunt si alte formule
Nici o gaura neagra sau o singularitate nu explodeaza. Singularitatea Big Bang este o ipoteza nedovedita pentru ca nu s-a observat nici o singularitate sau gaura neagra explodand. Dumnezeu a creat materia in mod controlat din imateria Sa.
Oricum.Pamantul a existat mai demult decat 'ceul', scuze. Decat atmosfera
Si unde e contradictia cu Facerea din Biblie?
Simplu.Dupa biblie apele existau inainte de facerea pamantului, plus ca cerul nu avea cum sa apara fara sa fie pamantul. Cerul-atmosfera.
Ai inteles gresit. Cand Dumnezeu a facut cerul ( universul ) si Pamantul a intocmit Pamantul ca si corp ceresc ce era acoperit in intregime de apa adanca. Tu confunzi atmosfera cu cerul din primul verset al Bibliei.
Spune-mi ce e cerul.
In Biblie prin cer se refera la univers sau la atmosfera Pamantului sau la domeniul spiritual.
Eu ce am zis? Ca Cer=Atmosfera
Ai zis doar o varianta dintre cele trei din Biblie.
Nu exista mai multe variante
Despre cerul vazut de pe Venus ce zici? Orice planeta are un cer. Chiar si stelele. Asa ca sunt mai multe ceruri. Dumnezeu locuieste departe in afara universului material si in orice directie ai privi spre cerul Pamantului la miliarde de miliarde ani lumina se afla domeniul imaterial unde locuieste Dumnezeu. Tu niciodata nu vei ajunge la un astfel de nivel superior de gandire daca continui astfel ca pana in prezent.
Nu chiar. Luna are cer? Io are desi e satelit
Ce "nu chiar"? Ia mai gandeste-te. Cand privesti la cerul senin noaptea nu privesti la atmosfera ci la univers. Iar ziua cu cer senin vezi Soarele care nu e in atmosfera Pamantului. Pe cer nu vezi atmosfera Pamantului cand e senin noaptea. Da, unele corpuri cosmice nu au atmosfera sau daca e aceasta este foarte rarefiata.
Oare ce vezi pe luna?
Vrei sa intrebi ce se vede de pe Luna. Se vede la fel ca de pe Pamant cand cerul e senin noaptea. Si ziua s-ar vedea ca noaptea pe Pamant insa lumina puternica de la Soare si dispersia luminii in atmosfera Pamantului da nuanta de albastru ce ne impiedica sa vedem ca noaptea. Si pe Luna cand e Soarele pe bolta cereasca a Lunii nu se vad stelele si galaxiile indepartate din jurul Soarelui pentru ca lumina de la Soare interfereaza cu lumina ce vine din adancul universului.
Se vede spatiu in toata splendoarea lui pe luna. Luna nu are atmosfera.
Ai fost pe Luna? Auziti neamuri asa minune, omu fu pe luna, cand si cu ce autobuz se ajunge acolo?
Omul nu a fost niciodata pe luna.In 1969 i-a facut americanii pe rusi, la minciuna.
Si ce? Am zis eu ca Luna are atmosfera?
Nu stiu, nu am fost pe Luna.