Dumnezeu e un personaj imaginar care a fost creat după chipul și asemănarea omului și de aceea în poveste apare nevoia de odihnă. Cei care au scris povestea nu au văzut niciodată un zeu, pentru că nu există zei, iar modelele lor pentru personajele din poveste au fost oamenii și animalele existente la vremea respectivă. Dacă era o poveste reală, era mai coerentă și fără așa de multe inadvertențe.
Esti un geniu, ma jur))))))
E interesant ca pana acum nu a avut niciun crestin curajul sa răspundă)))
O trăsătură a „chipului" lui Dumnezeu este aceea de lucrător. Iehova are libertatea absolută de a face ceea ce doreşte, iar dorinţa lui este de a lucra. Cuvintele de la începutul Bibliei ni-l prezintă ca un lucrător neobosit: „La început Dumnezeu a creat cerurile şi pămîntul" (Geneza 1:1). Această lucrare nu l-a extenuat: „Iehova, Creatorul extremităţilor pămîntului, este un Dumnezeu pe timp indefinit. El nu se istoveşte, nici nu oboseşte." — Isaia 40:28.
Dar faptul că el s-a odihnit la sfîrşitul celei de a şasea zile de creaţie nu înseamnă că el a fost nevoit să-şi refacă forţele: „În şase zile Iehova a făcut cerurile şi pămîntul, iar în a şaptea zi el s-a oprit şi a început să se odihnească" (Exod 31:17). Dumnezeu nu s-a odihnit de toate lucrările, ci doar de această lucrare de creaţie. La terminarea ei, el a contemplat-o şi a remarcat să era foarte bună, conform normelor sale privitoare la perfecţiune, iar el s-a simţit odihnit şi satisfăcut de realizarea acestei lucrări de cea mai bună calitate.
omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu, adica reflectand calitatile sale. Unele actiuni ale lui Dumnezeu sunt redate in mod mai " omenesc" pentru a fi intelese.
Voi crestiniilor adaptati biblia dupa cum vreti ca sa i dati crezare lui YAWH.Fac pariu bunule om pe ce vrei tu, ca acum 2000 de ani toata lumea chiar folosea sensul de "odihna" ca si odihna propriu zis.Acum dupa 2000 de ani veniti voi si ziceti "acum are alt sens".Pai ma ori acest YAWH pastreaza acelasi sens pe vecie ori nu poate sa pastreze acelasi sens pe vecie.
Orice artist serios stie ca odihna nu are de-a face cu oboseala neaparat. Cind esti in procesul creatiei, datorita faptului ca esti concentrat cu totul asupra lucrarii, poti pierde din vedere anumite aspecte. Un ochi obiectiv va vedea mai bine dinafara cum arata lucrarea. De aceea, un artist bun iti va spune sa nu te grabesti, sa lucrezi si cu pauze in care sa iti observi lucrarea, sa te "odihnesti" observind-o. Un argument in acest sens ar fi ca Bilbia spune ca dupa fiecare lucru creat "Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.". Deci odihna nu era neaparat in sens de odhina pentru a te reface, cit pentru a observa. Una din cele mai frumoase definitii date lui Dumnezeu mi se pare cea in care se spune ca El este un "observator tacut". Si cred ca cam asa si este. A creat toate, si s-a odihnit, in sens ca a trecut la observarea lucrurilor.
Nu-i răspunde nimeni deoarece omu' e fixat rau pe placa aia zgâriată ca Dumnezeu nu exista, si ca toată "povestea" este scornită pentru prostirea credulilor. E atât de înverșunat în inepțiile pe care le debitează încât nici macar nu gândește logic, nici în fața argumentelor logice. Aia e, asa sunt unii oameni. Personal consider că orice discuție cu el e pierdere de timp. Sunt mai câștigat dacă dorm un pic, sau daca văd un film.
SI daca totusi la sfarsitul vietii te vei intalni cu Cineva care va spune ca e Creatorul tau si iti va cere socoteala de viata ta?
Asa e, nu cred ca era obosit mai ales ca a creat majoritatea lucrurilor rostind cuvinte, Eu o iau in sensul ca a constatat ca in mare lucrutile pe care si-a propus sa le creeze le=a creat si se bucura de propria creatie, cumva similar cum ne bucuram si noi dupa ce realizam ceva semnificativ, poate a vrut sa ne dea si noua un midel de alternare munca odihna, Si mantuitorul Hristos s, a botezat desi EL nu avea ce pacate sa spele, ca sa fie un model pentru noi.
Acel cineva trebuia să fie prezent în viața mea. După ce am murit nu mai contează nici o prezență.
Ce valoare ar avea în fața mea o arătare care a făcut purici și păduchi și a lăsat omul în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, de sete, în accidente și în războaie? Zero.
Realitatea e că nu exista nici o arătare. Exista doar oameni mincinoși care-și câștigă existența efemeră prin minciună și înșelătorie. Nu e rău. Omul naiv, credul și neștiutor nu merită mai mult decât niște minciuni absurde. Un om rațional, inteligent și serios nu poate fi prostit cu niște aberații primitive, nu poate fi mințit și nu poate fi înșelat.
Aha, dar tu cand te saturi de ceva sau ajungi la un scop, gata, te-ai terminat? Nu ci contiunui sa traiesti. Ei bine El a pus in toare lucrurile un scop si un sens final, altfel nu ar mai avea rost sa ajungem la scop.
Bucura-te ca ti-a dat aceste sensuri si viata ca sa traiesti.Sau stai ca argumentu asta exista dinainte ca El sa il faca. Tot pe degeaba ti-am raspuns, tu de fapt vrei sa ajungi cat mai repede in cer ca sa crezi. Ateii sunt cei mai nerebdatori sa traiasca in cer si vor sa fie serafini, nu stiu sa se bucure de conditia de pamantean. Ei vor sa ajunga la Dumnezeu insa nu sunt capabili sa ii vada elucidarea nici in planeta asta. De aceea primii vor fi ultimii, cei mai dinafara care din cauza arogantei nu mai pot intra.
Nu cred ca s-a odihnit. Doar a luat o "pauza" de creatie, ca sa-si contemple lucrarea.
Contemplarea e un act de voie, nu un act de...nevoie.
Nu s-a odihnit in sensul de a se linisti si de a lucra din nou ziua urmatoare. S-a odihnit pentru ca in cele 6 zile, a facut mai toate lucrurile din lume, iar in a 7-a zi sa se bucure de lucrurile create. La fel si noi, în a 7-a zi sa ne bucuram CU EL de realizările zilnice si săptămânale ALE NOASTRE SI ALE LUI, și sa ne bucurăm în felul Lui.
Sunt prezenți vreo cativa prin Biblie, nu sunt inexistenti. Ideea principala este despre intelepciune si devotament, si pe urma tragi concluziile. Insa, 99% din cazuri se intampla ca oamenii sa nu inteleaga abia jumatate din intentiile Domnului!
Din nou Asta sa le-o spui celor 3999 de zei care mai sunt!
Daca sunt prezenti prin biblie, afla ca sunt extrem de prezenti in cartile lor sfinte.
Ce sa vezi nu doar biblia e o carte sfanta, sfinte mai sunt si celelalte, numai ca nu le consideri tu, dar alte miliarde de oameni da.
LisaJulie întreabă: