| Inferno a întrebat:

Avand in vedere faptul ca principala regula pe Pamant este: "Supravietuieste cel mai puternic". De ce Dumnezeu spune sa iubim si sa intoarcem si celalalt obraz avand in vedere ca (,) chiar El a dat aceasta regula?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, interesantă și perfect legitimă intrebarea. Hai să vedem.

Nu e nevoie de lupă pentru a vedea că in lumea animală (incluzând oamenii), cel mai potent, mai capabil, mai inzestrat supraviețuiește, iar cel inferior din punct de vedere al dotărilor biologice, e ucis, e invins. Corect.

Premisa care face ca această lege a naturii (lăsată evident de Dumnezeu) să fie aparent contradictorie poruncii de a ne iubi unii pe alții și de a intoarce și celălalt obraz e că: supraviețuirea in această lume naturală e scopul suprem pentru care trebuie să luptăm. Ceea ce este fals.

E mai ferice de om să fie invins in lumea aceasta (din care oricum vei pleca la un moment dat) și să ai sufletul mântuit (suflet care e nemuritor), decât să lupți pentru supraviețuire aici cu orice preț și să iți pierzi sufletul.

Ordinea priorităților e esențială pentru ințelegerea acestor lucruri.

18 răspunsuri:
| Leutzbv a răspuns:

Dar de unde si pana unde ai mai scos-o si pe asta cu supravietuitul? Ca in Biblia mea nu scrie nimic despre asta happy

| Inferno explică (pentru Leutzbv):

Nu e din Biblie. Dar e evident ca aceasta regula se aplica pe plan global.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeul tau? a a dat regula aceasta? Dumnezeul meu a spua; iubiti-va unii pe altii asa cum eu va iubesc pe voi.atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe singurul lui fiu...s.a.m.d.deci hadesule avem dumnezei diferiti.pe al tau il urmeaza mai mult animalele. cele puternice.crude.rele.noi, oile blande am ramas cu pastorul cel bun.si animalele rele nu au ce ne face.

| GizazCraist a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu nu exista!
e chiar asa greu?

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

Daca nu Dumnezeu a dat aceasta regula atunci cine? Este evident ca in viata fie esti vanator fie esti vanat. Priveste numai pe Animal Planet si ai sa vezi ca am dreptate.

Inca ceva :http://www.youtube.com/watch?v=xJf22Wbh1ok
Crezi ca daca zebra aia ar fi fost la fel de puternica ca si leul ar mai fi murit?

| Nonono a răspuns:

"Supravietuieste cel mai puternic"- in jungla printre animale, acolo e valabila. Daca te crezi animal, atunci du-te in jungla.

In Biblie nu exista fraza asta.
Eu nu stiu de ce pui asemenea intrebari? Mata si tactu nu iti poate raspunde la intrebarile astea? Sau cineva care se pricepe la religie.

Lasa nodul din papurawinking.

| Inferno explică (pentru Nonono):

E la fel si in lumea "civilizata". Numai ca aici cuvantul putere a capatat mai multe sensuri. Daca nu poti sa vezi adevarul, chiar atunci cand il ai in fata...
Tu traiesti in alta lume, o lume inventata de tine.

| Nonono a răspuns (pentru Inferno):

Serios?

| Anecherry a răspuns:

Mi se pare destul de comic cand ma gandesc la spusele lui isus. O conduita morala ar trebui sa o adopte oricine, si sa traiasca dupa bunul plac si propria fericire incercand sa deranjeze cat mai putin pe cel de langa el. Dar dupa cum ai spus si tu legea junglei se aplica si la oameni, si e greu sa-ti pastrezi virtutea smereniei incercand sa si "supravietuiesti" in acelasi timp. Poate ca pe tine nu te duce mintea prea mult cand imi faci un rau, dar cat m-ar duce pe mine sa iti intorc si celalalt obraz?

| Inferno explică (pentru Nonono):

Cel mai puternic conduce, iar cel mai slab munceste.

Pe pamant dupa regurile DREPTE a lui Dumnezeu... poate cel mai puternic munceste si are virtuti multe si e puternic nu trupeste ci sufleteste. Trupul moare si putrezeste, dar sufletul e VESNIC. Desigur ca si cel care conduce e puternic, dar depinde ce conduce.

Si referitor la intrebarea ta. Da, chiar El a dat "aceasta regula". Dar in zilele de azi toti te calca in picioare si se crede ca daca unu te injura, trebuie si tu sa-l injuri, altfel spus ii platesti cu aceeasi moneda. Dar uitam ca nu noi ne facem dreptate si nu noi judecam.

Societatea e cea mai scarboasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In lumea viului, cu exceptia omului, afirmatia este adevarata, fara nuante.La oameni problema este mai nuantata si nu are legatura cu religia ci cu creierul, sau mai bine spus cu produsul activitatii creierului.In lumea oamenilor, cei slabi nu trebuie sa moara, decat atunci cand sunt prea multi.Ei trebuie sa traiasca pentru a putea exista cei puternici.Asa cum nu poate exista lumina fara intuneric, bine fara rau, etc., nu pot exista oameni puternici fara oameni slabi. Sper sa nu iei intelesul cuvintelor ad litteram.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Puiule nu amesteca animal planet cu didlia si cu jungla sociala.fiindca daca ai fi constient ca pacatul a atins si lumea animala, si a stricat-o nu le-ai mai fi amestecat.

Parca animalele nu aveau ratiune, asa ca pentru ele pacatul nu poate exista. Ele fac ce au fost programate sa faca. Deci este evident ca Dumnezeu le-a programat sa se ucida intre ele pentru a supravietuii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mă gândeam zilele astea la intrebarea ta, și am ajuns să mă indoiesc totuși de originea divină a acestei,, reguli'', după cum o numești tu.

Realitatea acestei,, legi a junglei'' e indubitabilă. Cu toate acestea, este oare acest status quo intenția inițială pe care Dumnezeu a avut-o cu privire la raporturile socio-umane? (și nu numai?)
Poate viziunea divină era cea a unei lumi in care cel puternic il sprijină pe cel slab, cel bogat iși imparte averea cu cel sărac, cel inteligent il invață răbdător pe cel mai puțin dotat intelectual etc.

Poate această lege,, sălbatică'' este o consecință firească a decăderii intregii creații in păcat.