| aabaaab3278 a întrebat:

Azi ma indreptam spre Bucuresti si eram la intrare Urziceni si vad pe partea cealalta o duba de tractare care avea in spate un microbuz avariat, am zis ca nu e nimc, merg mai departe si cand inaintez observ coloana de tiruri ca stationeaza si neavand statie pe masina nu stiam ce se intampla, ma uit in dreapta si obsterv un peisaj macabru: ulei de motor pe jos, un Audi A8 jumatate facut praf nu se mai cunostea decat spatele, descarcerarea, un Opel cu plafonul terminat si oameni agitati. Cel din Opel a fost decapitat de motorul Audiului, mai multe vedeti aici: http://www.evz.ro/......iceni.html
Intrebarea este: cu ce le-au gresit oamenii astia lui Dumnezeu sa indure asemenea chinuri? Cine le poate aduce vietile inapoi?

13 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Isus spune "Cine isi iubeste viata o va pierde, si cine isi uraste viata in lumea aceasta o va pastra pentru viata vesnica." Si hai sa fim seriosi, exista cazuri mult mai tragice.

| Chimied a răspuns:

Sunt multe de spus in astfel de situatii. Dumnezeu a ingaduit astfel de accident, nu a facut nimic gresit, asa cum pare la prima vedere, El nu greseste. Aceste necazuri vin dupa urma pacatelor. E cel mai bine sa platim pentru ele in lumea aceasta, poate unul dintre ei asa a platit. Evident, mai exista si neatentia omului. In general Dumnezeu ne ia atunci cand suntem curati, cand suntem cel mai aproape de El. Uite aici o povestioara pe aceeasi tema : http://www.ortodoxiatinerilor.ro/......zamfira-c=

| aabaaab3278 explică (pentru mentholinks):

Mult mai tragic decat sa-ti moara cineva apropiat si sa fii decapitat de o bucata de metal de 400 kg? Fara sa ai timp sa faci vreo miscare?

| aabaaab3278 explică (pentru Chimied):

Da, e usor de explicat dar te poti pune in locul celor care au fost implicati in accident? Ce chinuri au putut indura: sa fie striviti intr-o bucata de metal sau sa fie decapitat de motor? Celui decapitat ii murise mama, acum a murit si el, crezi ca familia este fericita?

| mentholinks a răspuns (pentru aabaaab3278):

Gandeste-te cati oameni sufera ca n-au ce manca si nu le da nimeni. Mi se pare mult mai tragic. Nu vad ce e asa dureros sa mori dar e dureros sa plangi.

| aabaaab3278 explică (pentru mentholinks):

E greu sa spui, dar sa te pui in locul rudelor acestora? Nu o sa mai fie asa de usor

| mentholinks a răspuns (pentru aabaaab3278):

N-am zis ca e usor doar ca nu e o asa mare tragedie.

| doctorandus a răspuns:

Luca 13: În vremea aceea, au venit unii şi au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. „Credeţi voi", le-a răspuns Isus, „că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni pentru că au păţit astfel? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. Sau acei optsprezece inşi peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel."

| danut a răspuns:

Si eu am avut un bun prieten care sa decapitat intr-o masina condusa de el si a decapitat-o si pe maicasa in acel accident. Ce vina a avut Dumnezeu ca zapacitul a facut o depasire aiurea si s-a lovit de un tir. Greseli omenesti, raspunderi omenesti, plati omenesti. Intrebare tendentioasa, ce vina are Dumnezeu ca un zapacit apasa pe pedala mai mult decat trebuie sau a consumat alcool cat pentru un an?

| Dunamis a răspuns:

De ce ar fi vina lui Dumnezeu pentru toate prostiile pe care le facem noi?

| Filip23 a răspuns:

Dumnezeu ii pune sa goneasca si sa depaseasca aiurea?

| milan9 a răspuns:

In cel mai rau caz in care i s-ar "imputa" ceva lui Dumnezeu, nu i s-ar putea "imputa" decat faptul ca NU A PUTUT sa intervina pentru ajutor sad
Pacatele lor, indepartarea lor de harul ce vine prin sfintele taine, indepartarea lor de Biserica, de rugaciune, de viata sfanta, au adus imposibilitatea, unei EXCEPTII de interventie divina, a unei MINUNI... sad

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

"Pacatele lor, indepartarea lor de harul ce vine prin sfintele taine, indepartarea lor de Biserica, de rugaciune, de viata sfanta,..."

Ii cunosteai? Cu ce drept faci asemeena afirmatii?

Întrebări similare