Sa ne ajute Dumnezeu sa traim cu aceste fagaduinte, ele sa fie vii si lucratoare in inimile noastre.
13. Pentru ca Dumnezeu nu exista toate cele 12 puncte de vedere pica!
Cum comentez? Convingerile voastre va face enervanti si plictisitori.
DEO EXISTENTE LA TINE LA CAPATANA!
Sunteti frustrati rau de postati zilnic rahaturile astea pe TPU, asa-i? Frate ma doare undeva de Dumnezeul tau, poate sa fie el neschimbator, dragoste, sfant, homosexual, pentru mine Dumnezeul crestinilor este un sarlatan si un pervers... cum comentezi asta?
Poti sa te inchini, sa aprinzi lumanari, sa arzi tamaie, sa te rogi, sa pupi toate moastele la sfinti, sa bati matanii pana iti vine rau, la gagici tot nu te ajuta. Dar pentru voi care sunteti speriati de realitatea vietii poate ca e mai bine sa va auto-indoctrinati, altfel neavand acest refugiu probabil v-ati spanzura.
Ai grija ce spui! Nu te indeparta de Creator intrucat El te-a iubit pe tine mai-nainte de a te naste. El Si-a dat viata pentru tine, dar va fi vai si amar daca te impotrivesti harului divin :http://www.youtube.com/watch?v=bX_qd3I86uY
Intoarce-te pentru ca inca este timp inainte de a veni la gura infernului.
Pentru ca Dumnezeu exista, sa ne lumineze pe Calea Binelui si a Adevarului, parasind calea faradelegii,
Nietzche a avut si stari delirante.Stiai asta? Se vede.Decat un asemenea model cica de''filosof'' mai bine il iau ca model pe Gigi Becali ca ultima varianta de model, in caz de rezerva.Serios.Citeste si tu MIRCEA ELIADE, PETRE TUTEA, EMIL CIORAN, Platon si alti ganditori nu pe Niemenetzche Friedrich.
Pe cat esti de deschis uneori, pe atat esti de ignorant alteori. Nietzsche este unul dintre cei mai mari filosofi ai tuturor timpurilor. Poate a avut stari delirante, nu neg asta, nu am de unde sa stiu exact, dar la fel a avut si Eminescu, spre exemplu si destule persoane cu un impact adanc asupra istoriei noastre. Nu cred ca este corect sa deapreciezi toata viata, munca si ideologia unei persoane, pentru ca nu este in concordanta cu preconceptiile tale. Nici eu nu sunt in total de acord cu Blaise Pascal, spre exemplu, si nici el nu cred ca a fost in toate mintile spre sfarsit, dar nu pot sa nu recunosc ca a fost un geniu, la vremea lui. In plus, daca am venit cu un citat din Nietzsche, nu inseamna ca nu stiu cine sunt Eliade, Tutea, Cioran sau Platon, sau ca am auzit numai de Nietzsche sau ca pe ceilalti nu ii apreciez. De fapt, as vrea sa citesc, pe viitor, Istoria Religiilor a lui Eliade. Ca tot veni vorba, ai citit-o? (intreb pentru ca observ cat postezi in categoria "Religie", nu de alta)
Am inceput sa o citesc.Deabia e la inceput.E in plin stadiu de studiere.Dar mai am alte 3 carti pe care le citesc.Nici nu stiu la care sa ma impart.
Pai nu am nimic cu Nietzsche,poate am fost rautacios, imi cer scuze pentru asta, dar Nietzsche cateodata a avut o atitudine cam controversata, cam dura la adresa religiei. Daca ii citesti si pe ceilalti filosofi toata stima, daca il citesti doar pe Nietzsche cum o fac majoritatea ateilor e de ingrijorat si nu e bine.Parerea mea umila.
Fiind atat de controversat, dur si obiectiv (in general) inseamna ca a atins niste puncte sensibile, pe care nimeni altcineva nu avea curajul sa le atinga atunci. A adus critici dure la adresa crestinismului, la momentul respectiv, si pe buna dreptate, sincer. Iar remarca referitoare la divinitate amintita de mine anterior, cred ca eu ca nu loveste o divinitate anume (incusiv pe cea crestina), ci aminteste ce ar trebui sa semnifice si sa simbolizeze conceputl de divin, si ce ajunsese sa reprezinte. Si-a capatat o reputatie proasta si pentru ca a fost interpretat in felul lor de catre fascisti si nazisti, iar ideologia lui a fost folosita necorespunzator si eronat, ca un instrument de propaganda totalitara.
In continuare, mi se pare absurd sa pleci urechea la o singura parere, a unei singure persoane sau a unui singur grup, asa cum probabil ai crezut ca fac, si asa cum probabil fac unii. Incerc sa ascult cat mai multe pareri si idei, din cat mai multe directii (atata timp ca se poate comunica civilizat!), pentru a putea avea o proprie parere cat mai rationala si informata posibil. Nu stiu de ce, dar esti o persoana religioasa cu care (scuza cacofonia) imi face placere sa conversez, uneori, de asta m-a si uimit reactia ta. Numai bine!
Dar de sa fie vai si amar de mine, copii se nasc din parintii lor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mearga pe principiile lor. Nu am omorat pe nimen, ma feresc sa ii ranesc pe altii sau sa gresesc, incerc sa duc o viata cat mai dreapta, de ce sa ajung in infern? fiindca nu accept sa slujesc si sa ma inchin in fata ''marelui creator'', dar sa nu o dam in basme, ai venit aici cu niste motive care nu au nici o logica, nici o dovada. Crezi ca o sa ma convingi cu atat?
DeProfundis99 întreabă: