Eu unul ma bucur ca am avut sansa sa fiu crestin intr-o lume unde exista atata incrancenare impotriva.
Biblia m-a ivatat sa traiesc drept in viata, sa indrept ce e stramb, si sa inteleg si sa iert prostia, tampenia.si celelalte mult mai mari si rele pe care voi le numiti normale, si pe care biblia le numeste anormale firii omului, si sa incerc sa nu le practic si sa repar ce se poate.
Adevarul nu poate fi relativ. Noi, oamenii, suntem subiectivi in raport cu adevarul, ceea ce e altceva decat a spune ca adevarul ar fi subiectiv. Fiindca adevarul nu sta intre urechile noastre, ci in afara noastra.
Prin urmare, daca este adevarat ca Biblia contine adevarul transmis de Dumnezeu oamenilor, el este independent de noi. Pe de alta parte, noi il putem deforma.
Si daca noi deformam acel adevar, care este rostul lui? Doar realitatea ne poate duce la acel adevar, alte indicii nu avem. In cazul asta ce rost are acel adevar preconceput? El(biblia) imi spune ce este bine si ce este rau, dar tot in functie de realitate se stabileste valoarea lui. Realitatea il poate atat sustine cat si desfiinta. Pana realitatea nu-mi ofera indiciile necesare pentru intelege adevarul in cel mai profund sens, eu acel adevar biblic il voi deforma. Realitatea pune punctul, ea apreciaza. Degeaba exista adevarul daca omul il intelege gresit.
DeProfundis99 întreabă: