| DracuIa a întrebat:

Biblia este o acumulare de idei/povesti scrise de niste grupuri islamice acum 2mii si ceva de ani, cu scopul de a induce ideea unei singure si unice divinitati mondiale (la momentul acela fiind multe zeitati stiuite ca fiind acceptate) iar ei s-au gandit sa creeze niste manuscrise prin care sa se raspandeasca idea(creatia lor) de deitate ilustrata in imaginea de fiinta suprema si dreapta a islamicilor, pentru a crea o ordine mondiala mai efectiva. (un signur zeu unic si suprem pentru toti, avand toate calitatile pozitive imginabile si chiar supranaturale.)
Talmudul si tora lucrari modificate de mii de ori pana la actualul component al bibliei de vechi si nou testament, din abele fiind scoase si adauge anumite specifice pasaje, considerate exagerate si care ar fi putut creea contradictii mai multe decat exista deja.
Intrebarea mea e de ce oamenii de rand nu se gandesc putin sa cerceteze istoria religiilor si a lucrarilor scrise, de ce se iau ca turma unul dupa altul si aleg sa creada orbi fara a intelege cum sa ajuns la aceste manifestari, cand ai internetul liber informatii in buzunar la un click distanta chiar daca nu ar fi 100% exacte datele dar cel putin ar mai intelege si unii cum functioneaza acest sistem de control al meselor care tine sub control de mii de ani oamenii irationali.
Si inca o intrebare, insusi catolicii care se proclama a fi capul bisericii, se stie ca ascund pasaje scose intentionat din cartile "sfinte" de ce ar avea ceva de ascuns?

22 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

E evident că nu suntem toți la fel. Oamenii sunt de toate felurile, și mai inteligenți și mai puțin inteligenți, și mai cinstiți și mai puțin cinstiți.
Ce face omul cu niște găini de exemplu? Le crește și le mănâncă. Înțeleg găinile ceva din lucrul ăsta? Nu.
Realitatea ne demonstrează fără putință de tăgadă că există oameni și nu puțini la număr care nu pot face cu ușurință diferența dintre adevăr și minciună sau dintre realitate și ficțiune și atunci aceștia sunt foarte ușor de înșelat chiar și cu povești primitive, fanteziste și absurde. Prin urmare tot ce vedem e firesc, normal și explicabil. Oamenii vicleni și mincinoși se adaptează permanent la realitate și de aceea mai modifică din când în când poveștile când observă că sunt exagerat de absurde și contrazise de realitate pentru a mai fi crezute de cei naivi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce oamenii de rand nu se gandesc putin. Pentru că oamenii de rând nu gândesc, lasă pe alții să gândească pentru ei. De aceea preotul se numește pastor sau păstor, ei sunt turma care paște.
care tine sub control. Nu ține nimeni pe nimeni sub control. Miliarde de oameni aui nevoie de o speranță care să vină de undeva dinafară, la fel cum copii au nevoie de Moș Crăciun.
de ce ar avea ceva de ascuns? Ascund adevărul cinic care este greu de suportat de către miliardele de copii.

| Hammurabi a răspuns:

Ce vrei să spui cu asta?
"sistem de control al meselor care tine sub control de mii de ani oamenii irationali"
Care e sistemul de control în ziua de azi?
A devenit religia obligatorie și n-am aflat? laughing
91% din populația planetei sunt iraționali pentru că aparțin unei religii?
Iar 9% sunt deștepții?
Întrebări de genul ăsta le pui degeaba dacă în mintea ta credința și religia înseamnă niște cărți scrise acum 2000 de ani.
Ce faci tu, e o judecată similară cu a babelor de la țară care merg la biserică pentru că "așa trebuie", dar cumva la extrema cealaltă.

Răspuns utilizator avertizat
| Hammurabi a răspuns (pentru DracuIa):

Man, voiam doar să subliniez că religia și credința sunt două chestii diferite (din punctul meu de vedere).
De ce crezi tu că noțiunea de "credință" e mai irațională decât noțiunea științifică de "infinit" de exemplu.
Dintotdeauna, omenirea a dat diferite nume lucrurilor pe care nu le înțelege, iar apoi a început să jongleze cu ele.
Noțiunea științifică de "infinit" e demonstrată științific? sau e un paradox, un joc al imaginației?

De ce tu și cei ca tine sunteți atât de categorici și convinși că nu există divinitate sau ceva de genul ăsta?
Poate e vorba de o civilizație extraterestră care ne-a creat, și așa au interpretat-o oamenii de acum 2000 de ani.
De ce trebuie să fim atât de blocați pe niște scrieri vechi?
Tu și cei ca tine nu combateți existența divinității (sau oricum ai vrea să o numești) combateți doar niste scrieri vechi care, habar n-am ce grad de acuratețe sau de interpretare corectă a ceea ce s-a întâmplat, ar putea să aibă.
E atât de greu și de frustrant să recunoaștem că există falii din existența noastră ca planetă și ca rasă umană, pe care nu le cunoaștem încă?
Doborâți un Dumnezeu arhaic și instalați unul nou Știința?
Știința nu e atât de atotștiitoare pe cât cred unii.
Și nu atât de corectă. Pentru că acolo unde n-a avut o explicație a umplut golul cu moloz. Doar ca să nu rămână gol.

Răspuns utilizator avertizat
| Hammurabi a răspuns (pentru DracuIa):

Man, cine a scris acele cărți acum 2000 de ani, atât putea să înțeleagă. și să "proceseze".
Imaginează-ți că cineva ar fi dus un televizor LCD oamenilor de acum 2000 de ani. Ce crezi că ar fi scris ei despre el? Și ce-ai fi citit tu în ziua de azi? laughing
Eu asta vreau să subliniez.
Tu ai dreptate când te referi la acele scrieri. Dar probabil ele trebuie interpretate prin limitarea de înțelegere a oamenilor din acele vremuri.
De asta eu nu vreau să pun egal între religie și credință.
Religia interpretează ad-literam acele scrieri. Credința, presupune că ești convins că există o forță divina, dar ai atâta minte încât poți înțelege și interpreta rațional ce s-a întâmplat atunci (sau măcar de a lăsa loc îndoielilor).
E doar părerea mea.
(pentru care sunt înjurat din ambele direcții de obicei laughing )

| halogen001 a răspuns (pentru Hammurabi):

Nu e vorba numai de acele scrieri de acum 2000 ani. E vorba de tot ce se vede cu ochiul liber și de logica simplă a unui om obișnuit.
Se spune despre zeul x că e atotputernic, nemuritor, iubitor, inteligent, atotștiutor și că a făcut tot ce există, asta dacă facem abstracție de îndemnurile la măcel și altele de genul ăsta din scrierile cu pricina.

Cum e iubitor zeul care permite sclavagism, inchiziție, boală, război, hoție, minciună, tâlhărie? Cum e inteligent zeul care face purici și păduchi și Dracul din poveste?
Ce reprezintă cu adevărat zeul din poveste?
După părerea unui om normal, zeul din poveste reprezintă minciuna, ipocrizia, neputința, înșelăciunea, absurdul, lipsa de rațiune, primitivismul și așa mai departe.

Altcineva poate să zică că e nemaipomenit de bun, de drept și de puternic și tot ce e mai bun e de la el.

Vorbele sunt vorbe. Realitatea e adevărul.

Mai contează?

Evident că nu.

Toți trăim, strângem resurse, ne înmulțim și murim pentru că suntem doar niște viețuitoare și executăm necondiționat programul de viețuitoare (Putem să nu respirăm? Putem să nu mâncăm? Putem să nu ne înmulțim? Nu, pentru că suntem niște viețuitoare.).

Dacă un om îl înșală pe altul și altul îi atrage atenția asupra acestui lucru, dar cel înșelat crede în continuare minciuna, ce să-i mai faci? Nimic. Să fie sănătos că tot la groapă ajungem toți, indiferent dacă suntem muncitori sau hoți. Fiecare își merită soarta.

Dacă văd o muscă prinsă într-o plasă de păianjen, ce să-i fac? O las acolo unde e și merg mai departe.
Așa se poate proceda și cu omul naiv. Dacă atât poate, atât primește. Asta e viața și totul e bine și frumos.

| Hammurabi a răspuns (pentru halogen001):

Păi cum nu e vorba de acele scrieri când tot ce comentezi e legat de acele scrieri?
De unde știi că tot ce există pe planeta asta, inclusiv viețuitoarele și ființele umane nu sunt rodul unei experiențe a unei civilizații extraterestre extrem de avansate?
Civilizație ai cărei reprezentanți ne-au mai vizitat și acum 2000 de ani, pentru a corija comportamentul experienței lor - rasa umană, care începuse să o ia razna.
Iar oamenii de pe vremea aia, atât au putut înțelege, atât au putut interpreta, atât au putut să scrie. Pentru ei totul era SF. (cum ar fi chiar și pentru noi, dacă s-ar întâmpla din nou și astăzi laughing )

De ce suntem atât de limitați în gândire și nu putem accepta că ceva, ceva s-a întâmplat atunci, de a apărut toată agitația asta planetară care se numește religie?
Nu se poate ca 91% dintr-o populație planetară să fie schizofrenică și aberantă fără absolut nici un motiv.

| halogen001 a răspuns (pentru Hammurabi):

Acum zeul x nu mai e bun, drept, atotștiutor, atotputernic, inteligent, nemuritor, iubitor și nu a mai făcut el tot ce există? happy Și acum zeul e același din scrierile primitive.

O civilizație avansată nu avea nevoie de ceea ce e pe Pământ, pentru că era deja avansată, iar pe Pământ avem mai mult primitivism și neștiință. Ce să facă civilizația avansată cu ceva care nu-i folosește la nimic?

O civilizație avansată făcea direct ce are nevoie, nu făcea ceva ce necesită milioane de ani de evoluție. Apare din nou explicația că nu avea nevoie de purici și de păduchi și nici de omul primitiv de la care nu are nimic de câștigat.

Religia apare cum spun și oamenii ăștia:

"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal

Ce face un om cu un animal? Îl călărește, îl mănâncă, îl pune în jug, ce altceva poate să facă cu el? happy

Ce poate face un om mai inteligent, mai șmecher și mai viclean cu un om mai redus la minte? Să muncească el în locul naivului? Evident că nu. Îl minte, îl înșală și beneficiază gratis de munca naivului.

Așa apare religia. Ce motiv are un om să inventeze niște povești absurde prin care să modifice comportamentul omului naiv? Se mai poate numi acel om cinstit și corect? Nu.
Dar e perfect pentru că asta e viața. Fiecare face ce poate și cum poate pentru ca să trăiască și să se înmulțească. Dacă omul poate să mintă și să trăiască din asta, de ce să nu o facă?

Procentul de 91% e mare. Mulți se declară credincioși, dar sunt credincioși numai cu numele. Chiar și 30% dacă ar fi nr. real de credincioși și tot ar fi mult și probabil că e mai mare de 30%. Ce arată lucrul ăsta? Arată că atât poate omul. Religia e o consecință a capacității limitate a omului de a înțelege realitatea. Dacă toți ar fi inteligenți, nu ar mai exista nici un fel de religie.

Atât timp cât vor exista oameni cu putere de înțelegere mai redusă, va exista și religie, deci până la "sfârșitul lumii" happy
Nu pot avea toți oamenii capacitate maximă de înțelegere și întotdeauna se vor găsi câțiva care să profite de lucrul ăsta happy

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns (pentru DracuIa):

Asa este. Zeul e atotputernic, dar invizibil, e atotputernic și nu face nimic, e inteligent și face purici și păduchi, pe lângă "Pământul pat", e atotputernic și iubitor și nu e în stare să comunice și să ajute omul cu nimic, e atotștiutor, dar pune omul la încercare și așa mai departe, deci mai corect și mai logic zeul e simbolul minciunii, nesimțirii, neputinței, necinstii, absurdului, neseriozității și primitivismului acelora care l-au inventat. happy

| halogen001 a răspuns (pentru DracuIa):

Cei care au inventat poveștile astea, care s-au folosit și se folosesc de ele nu vor spune niciodată că nu sunt bune sau că au avut un rol negativ în viața oamenilor. E cât se poate de logic și de normal să spună că sunt foarte bune și că fără asemenea povești absurde nu se putea trăi și că nici acum nu ne putem lipsi de ele happy așa de bune sunt.

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns (pentru DracuIa):

Exact. Până și denumirea de "testament" nou sau vechi sugerează că zeul e mort, dar e mort dinainte să se nască happy

| halogen001 a răspuns (pentru DracuIa):

Ideea că fără asemenea povești omul nu ar fi om e o aberație. Omul e rezultat în urma a milioane de ani de evoluție, nu e rezultatul unor povești absurde, primitive și fanteziste. E normal ca cei care se folosesc de poveștile astea să spună că asemenea fantezii absurde sunt de o importanță inegalabilă pentru omenire și pentru întreg "Universul".

Faptul că oamenii se ajută între ei și ca sunt buni e rezultatul selecției naturale, nu are drept cauză existența sau nu a unor povești și acelea fanteziste.

Drept dovadă și alte viețuitoare se ajută între ele și fără să fi citit povești cu zei și cu zâne.

Răspuns utilizator avertizat
| Sisiwieuc9 a răspuns:

Mahomedanismul nici nu exista atunci.

| ania a răspuns:

De unde ai scos ca erau grupuri islamice?

| Theo94 a răspuns:

"...scrise de niste grupuri ISLAMICE acum 2mii si ceva de ani..."
Omule de unde iti iei informatiile (eronate)?

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam
"Origin 7th century CE"

Întrebări similare