| Sam7969 a întrebat:

Biblia este o colecție de texte religioase care pretind a fi revelația lui Dumnezeu pentru omenire. Dar cât de credibile sunt aceste texte? Ce dovezi avem că ele sunt cuvântul lui Dumnezeu și nu doar creații umane? Ce fel de moralitate ne propun ele și cum se compară cu valorile moderne?

În primul rând, Biblia nu este o carte unitară, ci un ansamblu de scrieri diferite, scrise de autori diferiți, în perioade diferite, în limbi diferite și cu scopuri diferite. Nu există o versiune originală sau definitivă a Bibliei, ci doar traduceri și interpretări care pot varia semnificativ. De exemplu, există peste 40 de versiuni ale Bibliei, fiecare cu diferențe de stil, vocabular și sens. Cum putem ști care acopera cel mai bine intenția lui Dumnezeu?

În al doilea rând, Biblia nu este o sursă de înțelepciune, ci o sursă de confuzie și contradicție. Biblia conține multe afirmații false sau absurde despre lumea naturală, istoria umanității și natura lui Dumnezeu. De exemplu, Biblia susține că Pământul a fost creat în șase zile, că potopul a acoperit întreaga planetă, că soarele s-a oprit în loc pentru ca israeliții să câștige o bătălie, că Iisus s-a născut dintr-o fecioară și că va reveni pe un nor alb. Cum putem lua în serios aceste povești?

În al treilea rând, Biblia nu este o sursă de moralitate, ci o sursă de violență și intoleranță. Biblia conține multe porunci și exemple care încalcă drepturile umane și valorile etice. De exemplu, Biblia ordonă să ucizi pe cei care nu cred în Dumnezeul tău, să pedepsești pe cei care lucrează în ziua de odihnă, să discriminezi pe cei care au altă orientare sexuală, să supui femeile bărbaților și să ii faci sclavi pe cei care aparțin altor popoare. Cum putem accepta aceste norme?

Biblia nu este cuvântul lui Dumnezeu, ci cuvântul oamenilor. Este o carte veche și depășită, care nu are relevanță pentru lumea modernă. Nu avem nevoie de Biblia pentru a trăi o viață bună și fericită. Putem găsi inspirație și încurajare în alte surse, cum ar fi știința, filosofia, arta și umanismul. Putem avea credință în noi înșine și în ceilalți, fără a ne supune unei autorități imaginare. Putem urma calea iubirii și a rațiunii, fără a ne teme de pedeapsa sau a spera la recompensa divină.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie să crezi în Dumnezeu fără să-ți pui întrebări.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce dovezi avem că ele sunt cuvântul lui Dumnezeu și nu doar creații umane? Nu există dovezi.

| pufulescu0o a răspuns:

Ia treci tu la treaba si critica si Coranul sub aceleasi argumente!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| danimarinescu a răspuns (pentru pufulescu0o):

Coranul nu este tradus atât de prost că și biblia. În fapt, nu se prea traduce. Biblia este tradusă din aramaică în latină ( sau greacă) greșit.
Termenul Elohim este în aramaică un plural, fiind tradus de preoți în " Dominus" care este un singular

| danimarinescu a răspuns:

Vechiul Testament este o colecție de legende mistice salbatice, similară altor lucrări, ale altor
popoare antice (Legendele Olimpului, Vedele și Mahabharata, legendele creaționiste chineze,
legendele rasei roșii, Legendele Nordului etc.) Sălbaticii care au compilat Vechiul Testament,
după legende mai vechi, vorbesc despre zeii lor tribali, zei imperfecți, imorali, cruzi, etc., așa
cum i-au imaginat străbunii lor și mai salbatici. Ei folosesc atât pluralul elohim (zei), cât și
nominalizările El Shadai, Eli, Adonai, Șabaot, Iahu (Iahve). Forma Yahweh n-a existat în Vechiul
Testament, deoarece limba armaică nu cunoștea literele Y și W, ci este o invenție relativ
recentă a misticilor evrei gematic

| pufulescu0o a răspuns (pentru danimarinescu):

Esti specialist in Coran sau ce sa inteleg acum? De cand te pricepi la limbi vechi?

| danimarinescu a răspuns (pentru pufulescu0o):

Sunt al naibii de citit. Ce crezi am abonament la Biblioteca Naționala

| pufulescu0o a răspuns (pentru danimarinescu):

Imi pare rau pentru tine, este evident ca cineva te-a pacalit cu marfa!
Elohim inseamna Cel de Sus!
Nu stiu de unde iti iei traducerile, nu stiu de unde iti iei ideile astea de pothead, dar stii tu concluzia mea deja... ori iei prea mult ori la calitate inferioara, as zice minimă?

Răspuns utilizator avertizat
| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Ti-ai schimbat numele, dar cred ca stiu cine esti.Reciclezi aceleasi argumente de 2 bani, evitand opiniile oamenilor educati in ceea ce este textul biblic.Cand iti spune cineva opinia documentata a comentatorilor, tu spui: "Nu-i asa si punct!".Tu nu vrei sa inveti nimic, vrei doar sa vezi cum se ofenseaza altii si sa iti autoconfirmi parerile eronate.