Intreb asta ca cel putin sa ma lamuresc si eu daca exista sau nu, ca daca exista sa ma dedic intru totu dumnealui, dar daca nu sorry...va trebuii sa aleg viata luxuasa si cu pacatoasa, nu am incotro.
Eu de aia nici nu ma duc la biserica pana nu aflu, ca mi-e frica nu pierd vremea ampuIea pe acolo si poate nici nu ar fi de acord cu biserica sau popii asta mai mult ca sigur
)
Problema e alta. Muti zic ca il cauta desi nu o fac. Daca il cauti cu adevarat, faci tot ce este necesar pentru a te indrepta spre el. Multi merg la biserica, fac fapte bune, dar face alte pacate dupa. Si zice un verset in biblie: "Nu orisicine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împaratia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este în ceruri." Matei 7.21
Cand o sa citesti mai multe carti, indiferent de domeniu... poate o sa te indrepti si in directia pe care o vrei. Indiferent de domeniu
Înainte, mă îndoiam la fel ca tine de existența lui Dumnezeu și cumva cautam și citeam tot felul de argumente științifice tocmai ca să încerc să mă conving că nu există. Doar că, vezi tu, și aceste argumente și ipoteze merg până într-un anumit punct.
Acum, ce întrebi tu mi se pare destul de superficial, nu poate să-ți dea nimeni un manual de utilizare (pe care oricum și dacă l-ai primi, nu l-ai deschide) pentru ca după ce-ai terminat de parcurs toți pașii, vei ajunge la credință. Trebuie doar să crezi. Spunea frumos părintele Zosima din Frații Karamazov: "Și totuși, nu se poate dovedi nimic, trebuie numai să crezi." Cum? Răspunsul tot el il aduce: "Prin experiența unei iubiri active. (...) Pe măsură ce iubirea va triumfa, veți ajungeți să vă convingeți și de existența lui Dumnezeu și să credeți în nemurirea sufletului. Iar dacă iubirea de aproape se va desăvârși printr-o deplina uitare de sine, veți crede neapărat... ".
Alegerea îți aparține să știi, Dumnezeu îți dă" mână liberă", Isus spunând clar: " Iată, Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el și el cu Mine" (Apocalipsa 3:20).
Draga prietene, ma bucura faptul ca doresti sa il cauti pe Dumneze. Prin ''a-L cauta cu toata inima'' inseamna ca esti sincer, onest in cautarea ta si vrei sa afli cum este Dumnezeu cu adevarat. Nu, a merge la biserica nu este suficient, nu te face crestin, cum nici mersul la Mall nu te face cumparator. Cel mai mare necz al vanzatorilor din mall sunt clientii care cumpara o sticla de apa de la aprozar si se holbeaza 5 ore prin toate produsele dar nu cumpara nimic.
A merge la biserica este foarte important pentru ca acolo este casa Lui Dumnezeu, daca nu mergi la biserica vei fi ca un carbune care a fost scos din foc, nu dupa mult timp te vei stinge.
Dar faptul ca esti in mediul potrivit, nu inseamna ca esti pe drumul potrivit. Multi oameni care merg la biserica au motivatii gresite, unii merg ''ca sa dea bine in ochii lumii'' altii merg pentru ca asa s-au obisnuit, motivul principal mersului la biserica este partasia cu Domnul Iisus Hristos, cu Dumnezeu, acolo este casa Lui si El isi strange copiii la un loc, toata saptamana alergam, mancam pe unde apucam, suntem stresati, nervosi, nu ne gandim la Dumnezeu decat seara cand spunem o rugaciune de 10 secunde apoi ne aruncam in pat. Este important sa ii oferim Lui mai mult timp in timpul saptamanii, dar macar duminica sa ii acordam cateva ore.
Dar revenind a subiect, o inima sincera, care doreste sa il gaseasca pe Dumnezeu, sa afle caracterul, motivatiile, principiile Lui, il va gasi. Stii de ce? Pentru ca Dumnezeu spune ca se lasa gasit de cei ce-L cauta.
Biblia este unica sursa de unde il putem cunoaste pe Dumnezeu, citeste noul testament, Hristos te iubeste.
Dumnezeu promoveaza stilul de viata" inteligent". Cand te injura cineva, nu il injuri la loc, il saluti, si te rogi pentru binele lui. Cand se cearta cu tine si tipa, nu sa tipu si tu la el, sa vorbesti calm si incet, sa vezi ca la tot raul gasesti o rezolvare. Cei care nu sunt crestini si se roaga la zei sau mai stiu eu ce, dar fac ce zice Dumnezeu, adica sa fii bun si sa te iubesti pe tine si sa iubesti oamenii, ajung in rai, deoarece au implinit voia Lui. Eu lucrurile astea nu le fac neaparat sa ma vada Dumnezeu ca sunt bun, le fac pentru ca pe mine ma fac fericit, si asta e cel mai important.
Pai daca-l vezi crezi de frica, ca doar s-a manifestat ca un dictator.
Iisus n-a fost fiul sau nici pe departe, asta au inventat-o crestinii.
Poti fii agnostic teist mann, recomand religia catolica e mai iefinta si civilizata