| PrisonBreak112 a întrebat:

Bună, am mai pus întrebări de genu pe TPU gen ca vreau sa devin preot sau alte chestii dar de la un timp încoace nu, mai cred în Dumnezeu, îmi e rușine sa nu mai merg la biserica pentru ca este un servici dar nu mai cred în Dumnezeu. Mama îl venerează pe Dumnezeu, tata îl venerează dar eu nu îl mai venerez, ce as putea sa fac? Adică este un păcat asta? De la creștin ortodox la ateu? Pur și simplu înnebunesc când aud mulțumesc lui Dumnezeu, slăvit sa fie Dumnezeu sau chestii de genu asta și îmi zic în mintea mea "Lasati-ma dracu în pace cu Dumnezeul vostru". Vreau ceva sfaturi despre ce as putea sa fac nu stiu poate sa trec înapoi la creștinism sau habar nu am. Cu mama și cu tata nu pot sa discut nimic și ma închid în mine. De asta vreau sa vorbesc cu voi. Mulțumesc

8 răspunsuri:
| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, faptul ca ai indoieli denota faptul ca ai totusi o credinta reala, toti oamenii mari ai credintei ai Bibliei au avut indoieli la un moment dat. Dar vreau sa te intreb, ce natura au indoielile tale? Care este cauza si alimentatorul necredintei tale? Ce indoieli ai?

| lpavel a răspuns:

Daca este un pacat sa nu mai crezi in Dumnezeu si sa devii ateu? Un pacat mai mare nici nu exista! Unui ateu daca moare ateu ii era mai bine daca nu se nastea pentru ca chinurile iadului pentru el vor fi de nedescris si va dura vesnic!
Daca credinta ta a slabit este ca diavolul te pune la incercare! Nu te mania pe Dumnezeu din cauza asta! In aceasta viata e normal sa trecem prin tot felul de ispite, incearca sa ramai statornic in credinta in Dumnezeu iar cand vei trece peste acest impas te vei simti eliberat si fericit in viata cu Dumnezeu, pentru ca nimic nu e posibil fara El!

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj fictiv de poveste puerila, primitiva si absurda scrisa de oameni necinstiti pentru prostirea naivilor nestiutori si creduli, prin urmare un om normal, educat, cu o gandire corecta nu are cum sa imbratiseze nici o religie in secolul XXI, pentru ca ar insemna sa traiasca intr-o lume a fanteziei si sa accepte minciuna drept adevar.

| raMLesS a răspuns (pentru lpavel):

Maaa cum poti sa sustii asa ceva, nu vezi ce aiurea suna? Esti practic fortat sa crezi in Dumnezeu si n-ai de ales, pentru ca daca te convertesti la altceva si devii ateu, ajungi in iad.
Ce rost mai are viata asta, esti facut sa slujesti.

Aveti niste carente uriase in gandire si de logica.
Chiar daca tu esti cel mai bun om din lume si iti ajuti aproapele si saracii si oamenii neajutorati, daca nu crezi in Dumnezeu ajungi sa fii torturat si ars pe rug?
Nu sunteti sanatosi la cap.

| CostinAlamariu a răspuns:

Daca vrei sa vorbim in privat da-mi mesaj.
In niciun caz sa nu te faci preot.
Cred ca problema la tine e ca nu te educi in ceea ce priveste Dumnezeu si religia crestina in general. Nu cred ca te-ai saturat de Dumnezeu ci mai degraba de parintii tai.
Incearca sa citesti ce au zis sfintii parinti despre Dumnezeu si nu-i mai baga in seama pe parintii tai.

| lpavel a răspuns (pentru raMLesS):

Da, practic esti fortat sa crezi in Dumnezeu DAR nu si obligat! Dumnezeu este gelos si se asteapta ca dupa ce te-a creat, ti-a dat viata, sanatate si mancare ca sa nu mori de foame, sa faci macar atat sa crezi in EL! Nu cred ca e atat de greu... si da, poti sa fi cel mai bun om pe pamant, sa-ti sacrifici viata pentru saraci, bolnavi si orice, DACA nu crezi in Dumnezeu degeaba te-ai sacrificat, vei arde in iad o vesnicie! Nu suntem sanatosi la cap? Toate astea le vei gasi in biblie!

| raMLesS a răspuns (pentru lpavel):

"Da, practic esti fortat sa crezi in Dumnezeu DAR nu si obligat!"
Fortat si obligat e aceiasi chestie laughing
"Dumnezeu este gelos si se asteapta ca dupa ce te-a creat, ti-a dat viata... sa crezi in EL"

Gelozie este păcat şi nu este trăsătură de caracter a unui creştin, ci mai degrabă arată că suntem controlaţi încă de dorinţele noastre.
Ce spune biblia despre gelozie?
(1 Corinteni 3:3). Galateni 5:26 spune : „Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtântu-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii".

si ce mai spune Biblia?

"Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de BUNATATE; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de MANDRIE, nu se poartă NECUVIINCIOS, NU CAUTA FOLOSUL SAU, NU SE MANIE, NU SE GANDESTE LA RAU" (1 Corinteni 13:4-5)."

"Dumnezeu este gelos si se asteapta ca dupa ce te-a creat, ti-a dat viata, sanatate si mancare ca sa nu mori de foame"
NU AI ALES TU SA TE NASTI, PUR SI SIMPLU AI APARUT.
Si nu iti da el nimic, te nasti si de acolo au parintii tai grija de tine pana cand cresti, apoi te descurci SINGUR.
Tu muncesti, tu iti cumperi de mancare, tu te intretii, tu mergi la doctor, el numai intervine.

Daca aveam un contract mai ziceam: "Ba eu iti dau viata dar tu daca nu respecti ce scrie aici ai belit-o" laughing rolling on the floor
Dar asa sa zici ca te pune pe gratar din moment ce tu nu ai ales sa te nasti, mi se pare penibil, asta e deja sindromul Stockholm.

| ania a răspuns:

Spune cu voce tare, când ești singur/Creatorul meu, dacă exiști te rog ajută/mă să te cunosc nu cum spun alții ci așa cum știi Tu că ești! Dacă Biblia e cartea Ta te rog ajută=mă să înțeleg ce vrei Tu să înțeleg.
Sunt și cărți faine ce te pot ajuta de exemplu /Creștinism pur și simplu de CSLewis, scrisă de un fost ateu, sau Mai mult decât un simplu tâmplar de Josh Mc.Dowel, tot fost ateu.