| andra_7244 a întrebat:

Am nevoie de o lamuriree in priviinta celor care sunt atei...Am inteles ca cei care sunt de aceasta "religie"[daca pot sa spun asa] nu cred in Dumnezeu si in orice altceva supranatural.
Vreau sa stiu daca ei merg la Biserica, se impartasesc sau chestii din astea.As vrea cat mai multe detalii in priviinta ateismului deoarece, nu de mult am cunoscut pe cineva care e ateu, dar totusi stie foarte multe lucruri despre Dumnezeu si despre religie si nu mai inteleg nimiclaughing
Help me! Funda:*:*[scuze pentru categorie]

Răspuns Câştigător
| Lizzu a răspuns:

Buna
Nu ai gresit categoria.Este perfect.
Da,ateii stiu mult mai multe despre religie, biserica,poate ca sunt mereu in cautari si incearca sa-si explice unele fapte, unele afirmatii. Nu au incredere ca tot ce zboara se mananca,stii vorba. Si nu e gresit sa te intrebi si sa cauti,nu e pacat asa cum sustin toti.

In timp ce credinciosii cred orbeste in ceva, in dumnezeu,sau orice alt zeu.
Ei cred fara sa isi puna intrebari pentru ca isi considera propria credinta ca fiind cea reala, adevarata si o iau de buna.
Ei nu au nevoie de dovezi pentru a crede in ceva abstract, asta depinde cum interpreteaza fiecare si cum simte in suflet.

Oamenii aleg sa creada in ceva si sa lase gandirea, ratiunea pe locul doi.Dar problema este ca tocmai ea nu poate fi lasata in stare latenta pentru ca se uzeaza, se sterge iar noi nu mai putem fi capabili sa tragem concluzii pe baza ratiunii noastre.Ne anulam puterea de a rationa si de a simti chiar.

Crede si nu cerceta! De ce sa nu cercetezi? Ma intreb eu? Oare ce rezultat vom gasi daca cercetam? S-ar putea sa fie in defavoarea noastra sau dimpotriva, favorabil pentru unii.
Eu zic ca se poate foarte bine sa cercetezi orice simti nevoia ca-ti cere sa fie cercetat. Orice lucru in lume pe care vrei sa-l descoperi mai bine.

Si niciodata sa nu judeci oamenii dupa credinta lor. Daca l-ai intalnit, asculta-l cu mintea deschisa si retine unele lucruri. Nu-ti poate vreodata face rau acumularea de cunostinte. Dimpotriva.

13 răspunsuri:
| Azµre a răspuns:

Dumnezeu este o concepție a omului. Eu ca și restul sunt creștin dar nu cred și nu mă interesează religia.
Nu mă duc la biserică și nici nu mă rog.

| Trolli a răspuns:

Daca sunt atei, adica nu cred in Dumnezeu, logic ca nu merg la biserica.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism
http://www.descopera.org/10-mituri-despre-ateism/

LA: Sunt multi atei care au citit biblia sau coranul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu cred, normal ca nu merg nici la Biserica si nu se impartasesc. Dar nimic nu-i opreste sa citeasca despre religie. E vorba de cultura generala. Si s-ar putea sa stie mai multe decit habotnicii care sint mereu la Biserica si cu gura cascata la preot.

| RAY a răspuns:

Ateismul este lipsa credintei,religiei, dogmei, doctrinei, filozofiei, mersului la biserica etc
este un minus ceva provizoriu pana daca se va dovedi vreodata ca exista vreun creator
biblia este cel mai puternic argument pentru a deveni ateu de ce?
https://sites.google.com/......-in-biblie
Sa nu credeti ca am venit sa aduc pacea pe pamânt. N-am venit sa aduc pacea, ci sabia" - Matei 10:34.
"Cine n-are sabie, sa-si vânda haina si sa-si cumpere o sabie" - Luca 22:36.

| anonimg a răspuns:

-Exista multe suflete care L-au cunoscut odata pe Dumnezeu, dar care, din anumite motive L-au parasit.
-Exista si varianta acelora care cunosc adevarul(sau teologia) cu mintea, dar nu au si fost schimbati de el.
In orice caz, nu exista atei. Exista doar acea lupta a omului dintre firea pamantesca si Duhul Sfant -care vrea sa convinga pe om de pacat. Daca omul se impotriveste continuu indemnurilor Duhului, o va face spre raul lui. Ferice de acela care va ceda influentelor divine.

| thegatekeeper a răspuns:

Nu. Ateismul inseamna negarea existentei unei divinitati de orice fel, deci inexistena unei religii. Prin urmare, ateii nu urmeaza nicio practica religioasa precum mersul la biserica, rugaciuni, nu sarbatoresc si restul.

| Mădă0611 a răspuns:

Daca ti se spune de cand te stii ca Mos Craciun exista, nu incerci sa afli mai multe despre el? Ei, asa au facut ateii, si cand au aflat mai multe, au descoperit ca e o inventie, asa ca nu mai cred in el, cum tu nu mai crezi in Mos Craciun.

| nelu88 a răspuns:

Ateii nu merg la biserica, nu se impartasesc, nu cred in biblie si nici intr-o dogma bisericeasca, pentru ca nu cred in asa ceva...
Eu sunt ateu...dar citesc biblia. e o carte ca ori care pentru mine.

| Guildo a răspuns:

Sunt ateu, dar am citit Biblia + o carte despre religile lumii si crede-ma ca stiu mult mai multe despre crestinism, decat o gramada de asa -zisi credinciosi, care nu cunosc mai mult de 3 personaje din Vechiul Testament. O data ce deschizi ochi si iti dai seama de tot efectul negativ pe care l-a avut Biserica in ultimii 2000 de ani si cat de inutil este sa urmezi aceste principii crestine, demodate si fara valoare, atunci ajungi ateu, eu am devenit unul cand aveam doar 14 ani, altii nu ajung niciodata sa realizeze in ce minciuna traiesc.

| Jackul336 a răspuns:

Buna Andra!
Exista o mare diferenta intre forta insesizabila care a creat totul si "algoritmii" ce tin strict de biserica.

Lumea e creata de cineva anume iar biserica e o asociatie care improvizeaza dogme care se bat cap in cap.

Normal ca un ateu intai a fost inoctrinat cu basme ipotetice privind creatia acestei lumi, adaugand si regurile bisericesti de rigoare.

A crezut o vreme in ele dar cand a vazut care e de fapt omul ca specie evoluata, si-a dat seama ca datini precum metaniile, impartaseniile samd sunt niste trucuri improvizate din care nu se simte sensibilitatea adevarata a lucrurilor.

Din greseli inveti toata viata si asa evoluezi, si implicit pe baza experientei saferente, ajuti si pe altii.Si la nivel de sistem evoluam.

Asa, daca ramanem la stadiul ca, simpla relatare a faptelor plus inghitirea unei lingurite de panie cu vin, rezolva tot nu facem mare branza.

din greseli inveti si arati ca ai invatat prin irepetabilitatea lor

Privind latura faptelor bune, consider ca adevarata lor valoare consta exact din felul cum deriva din natura ta si nu din faptul ca vei fi rasplatit de cineva.
Nu strangem comori in cer, ci strangem cureaua putin pentru cineva care are nevoie si de la care nu asteptam de la el nimic prin nici o cale, si nici nu ne simtim stimati de cineva vizibil sau invizibil. Faptele bune nu se marturisesc, se marturisesc doar cele rele sub forma de "cum sa nu faci".

| Angel0 a răspuns:

Este un paradox ca ateii sa fie pasionati de religie.Un ateu rosteste de mai multe ori pe zi "Dumnezeu "decat un credincios autentic.
Le este frica ca nu cumva sa se insele si crestinii sa aibă totusi dreptate.
Ar fi un dezastru, nu?
De aceea incearca prin toate metodele sa se autoconvinga ca au dreptate si de nu, sa convinga si pe altii mai slabi de inger.


Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat