Nu inteleg de ce inseamna atat de mult virginitatea. Nu e nimic special. Nu este atat de special pe cat pare si pe cat face toata lumea sa para.
Nu e un dar pe care-l poti darui. Totul e prea de natura romantica aici, asa o faceti sa para si nu e asa de fapt in viata.
Ce a oferit poate oferi foarte bine si celui pe care-l va iubi cu adevarat.
Nu e nimic iesit din comun.
Dar daca asta crezi, nu am cum sa te fac sa vezi altfel. Macar opreste-te si nu o face sa se simta vinovata pentru ca nu este!
Casatoria, musiu, se incheia in mod traditional prin consimtamantul reciproc de a face sex. Futaiul si mutarea ambilor in aceeasi locuinta erau casatoreala. Nu avea nimeni nevoie de dezlegare sau aprobare de la popi. Casatoria in biserica avand binecuvantarea popii este o inventie catolica. Cei care au scris Biblia n-au cunoscut vreo casatorie pe tipic modern si nici n-aveau de unde s-o cunoasca. Luther considera ca deoarece casatoria este o treaba lumeasca, ea nu este de competenta bisericii. In viziune protestanta, biserica se ocupa cu sufletu', nu cu cine iei de nevasta.
Nu scrie nicaieri in Biblie ca "ce-a unit popa/rabinul, omul sa nu desparta", deoarece Isus, saracul, n-avea de unde sti ce va trece prin mintea Papei si a cardinalilor in secolul al XVI-lea.
Era vorba "parca" de Adam si Eva nu de ceva de peste 3000 de ani. Casatoria in Biserica se face de pe vremea lui Moise in poporul evreu dar tu stai cam prost cu cititu si le "aduni" dupa ureche. In ceea ce priveste ce stie Isus, stie si ce-ti trece tie prin urma de materie cenusie ce o ai in posesie, darmite ce vor face catolicii.
Amice, esti idiot. Pe vremea lui Moise nu exista vreo biserica si nici macar nu e demonstrat ca Moise ar fi existat in mod real.
La mintea ta daca ma duc pe camp si intind cortul si-mi pun o cruce la gat s-ar chema ca am deschis o biserica. La inceputul crestinismului nici macar nu existau biserici, serviciile religioase aveau loc in locuinte private.
Acquiring a Spouse
Mishnah Kiddusin 1:1 specifies that a woman is acquired (i.e., to be a wife) in three ways: through money, a contract, and sexual intercourse. Ordinarily, all three of these conditions are satisfied, although only one is necessary to effect a binding marriage.
Because marriage under Jewish law is essentially a private contractual agreement between a man and a woman, it does not require the presence of a rabbi or any other religious official. It is common, however, for rabbis to officiate, partly in imitation of the Christian practice and partly because the presence of a religious or civil official is required under United States civil law.
http://www.jewfaq.org/marriage.htm
There appeared to be many marriages taking place without witness or ceremony in the 1500's. The Council of Trent was so disturbed by this, that they decreed in 1563 that marriages should be celebrated in the presence of a priest and at least two witnesses. Marriage took on a new role of saving men and women from being sinful, and of procreation. Love wasn't a necessary ingredient for marriage during this era.
http://marriage.about.com/cs/generalhistory/a/marriagehistory.htm
Jews are traditionally married underneath a special canopy known as a chupa, which symbolises the home that the couple will share. The ceremony used to take place outdoors in a field or grounds.
http://www.bbc.co.uk/religion/religions/judaism/rites/weddings_1.shtml
Amice, n-am sa-ti dau calificative deoarece esti sub orice nivel.
Nici oriune iti imaginezi tu nu ma intereseaza de toti handicapatii mintali ce-si expun idiotenile pe net si pe care-i enumeri tu. Ca sa intelegi ce ti-am spus ar fi trebuit sa citesti o Biblie (indiferent de versiune) si acolo ai fi gasit RASPUNSUL, dar tu fiind asa cum m-ai facut, nu poti INTELEGE aceste lucruri din cauza lipsei acute de MATERIE CENUSIE.
UNDE SI CE ESTE BISERICA: "Matei 18, 20. Cãci acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor."
Stimabile, daca iti inchipui ca nici evreii si nici BBC-ul nu se pricep la iudaism, ai baut gaz. Foarte mult gaz, recomand un consult medical. Chestia cu doi sau trei adunati in numele lui Isus nu exista in iudaism, este o inventie tipic crestina. Si oricum evreii nu se adunau pe vremea aia in numele lui Isus ca nici nu stiau cine ar putea fi ala. Pe "vremea lui Moise" nici macar nu aparuse monoteismul yahvist, pune mana pe carte ca spui numai aberatii. Detalii pe http://www.oxfordscholarship.com/......chapter-11 (carte care pentru tine inseamna a strica orzul pe gaste). Monoteismul este pentru prima oara atestat la Deutero-Isaia, spre sfarsitul captivitatii babiloniene, adica in secolul al VI-lea i.e.n. Prof. dr. Herbert Niehr de la Universitatea din Tübingen declara intr-un documentar BBC că evreii au fost politeiști din sec. al X-lea î.e.n. până cel puțin în 586, după care lucrurile au început să se schimbe foarte lent, evreii fiind covârșitor monoteiști începând cu perioada Macabeilor (secolul al II-lea î.e.n.).